Hogy ne érezze rosszul magát az ember ha véletlenül
kutyagumiba lépett?
Figyelt kérdés
Ma megtörtént velem ami nagyon ritkán fordul elő, hogy kutyagumiba léptem és mikor észrevettem, letöröltem persze de nem tudtam rendesen és hát érezni lehetett a szagot. Haza fele egész végig láttam, hogy néha megbámulnak az emberek és felülről le néznek meg engem mintha keresnék a szagot. Jól öltözök, mindih zuhanyzok stb...szóval ilyenkor értelemszerűen csak gondolhatják, hogy na valamibe belelépett. De ilyenkor annyira szorongok, mert nekem alapból van ilyen büdösség félelmem-fóbiám amit kezelek de ha ilyen történik, akkor tényleg nem képzelem be a dolgokat ami még jobban rá tesz a szorognásra és alig várom, hogy hazaérjek. Még kerültem egy utcát is ahol sose járnak mint sem emberek között menjek és rám nézzenek. Sajnos ha egyáltalán nincs semmi szagom, volt korábban hogy beképzelem hogy figyelnek emiatt de ez mára javult viszont ilyen szituációban amikor egyértelműen van szag, előjön és nem tudom figyelmen kívül hagyni. Később újra útnak indultam és másik cipőt vettem, ekkor már nem láttam, hogy bámultak és kicsit lenyugodtam, persze mert nem volt szagforrás. Hogy ne szorongjak ilyenkor? Volt e mással is ilyen helyzet, hogy élte meg? 25N vagyok.
Ez bárkivel megesik, valóban kellemetlen de nem kell ennyire magadra venni. Bosszankodsz amíg haza nem érsz, aztán letakarítod, addig másik cipőt veszel, és meg is van oldva a probléma.
2023. jan. 11. 20:19
2/17 anonim válasza:
Még mindig pszichológushoz kell menni, az előző büdösségfóbiás kérdésed óta változatlanul.
2023. jan. 11. 20:41
3/17 A kérdező kommentje:
2-Járok, de most nem ez volt a kérdés..:) És mint írtam javul a dolog.
2023. jan. 11. 20:44
4/17 anonim válasza:
Senki nem örül neki gondolom, van aki szerint szerencsét is hoz. :) Én inkább egy kicsit túl szorongónak gondollak, én magam is depresszióval és szorongással küzdök, mindenki átél néha hasonló kellemetlen dolgokat, nekem is van amit nem tudok könnyen elengedni, másnak már 2 perc után eszébe se jut. Nem könnyű én tudom. Nekem is vannak fóbiáim sőt kényszerességem is, nekem is van pár rigolyám/fóbiám van ugyanígy képes vagyok rágörcsölni olyasmire ami másnak nem érthető miért zavar, vagy 2 perc múlva eszébe sincs már, szóval fel a fejjel nem lesz baj. Ha kell, gondolkodj el szakember bevonásán ne szégyeld, ne élj szorongva.
2023. jan. 11. 21:00
5/17 anonim válasza:
4-es vagyok ha van kedved írj pm-et megosztani egy sorstárssal talán az is segít.
2023. jan. 11. 21:03
6/17 A kérdező kommentje:
4-Írtam, szakemberhez járok de vannak olyan helyzetek amikor előjön sajnos. Igen más elfelejti ezeket a dolgokat de mint én napokig rágódok rajtuk és hogy milyen rossz élmény volt de meglepő módon tényleg volt ma valami szerencsém pedig bármennyire is mondkák, hogy ez szerencsét hoz, én balszerencsének élem és észre se veszem ha tényleg szerencsém van néha. Ma pl.visszamentem a házba mert otthagytam valamit és ekkor eszembe jutott, hogy ez balszerencsét is hozhat hát megtörtént. Sajnos úgy léptem be valaholva és hát "takaríthattam" ott meg kínos szituáció volt de megtörtént. Mondjuk nem vagyok babonás, nem hiszek bennük de mint most is mintha lenne benne valami...durva.
2023. jan. 11. 21:09
7/17 anonim válasza:
4-es vagyok bocs nem frissítettem.
"én balszerencsének élem és észre se veszem ha tényleg szerencsém van"
Igen a félig üres/teli pohár esete, én is gyakrabban(szinte mindig) látom félig üresnek ezen dolgoznom most én is, szóval fel a fejjel ha jársz valakihez előbb-utóbb remélem javul a helyzet, átlendülsz ezeken és teljes életet élhetsz, szorongás nélkül.
2023. jan. 11. 21:20
8/17 A kérdező kommentje:
Jó lenne, korábbi állapotomhoz képest elég sokat javultam de azért néha néha elő jönnek ezek de pl ilyen estet nehéz hirtelen "elfelejteni és túllépni rajta" ha szorongsz de na legalább mások is mondták hogy nem törént baj, nem tehetek róla stb...senki nem volt mérges rám emiatt csak én hogy hogy történt ez meg...amúgy tényleg nagyon ritka hogy belelépek sz.rba de észre se vettem kb. :D...furcsa módon a szagot se éreztem csak amikor megszagoltam hogy ez nem sár hanem sz.r..pedig máskor érzem a kellemetlen szagokat. Később buszon hazafelé és olyan büdös emberek vagy ember szállt fel hogy majdnem elkapott ahányinger de ott senki nem "szemezett" a szag felé. Lehet azért képzelem be hogy a szaag miatt néznek mert félek, hogy mások érezhetik e bár erre sose találtam magyarázatot, mert ahogy szoktam látni, ha buszon valaki kellemelten szagú, akkor sem nézelődnek az emberek szag után, csak ez nálam berögzült valahogy és nem múlik el...mondjuk ekkor én is néha nézem az embereket hogy figyelnek e és látom hogy igen de lehet más miatt is, de most a sz.rszag lehet érezhető volt...a sz.rszag az ami erősen szorongást okoz még ha nincs is kiváltó ok (puki...)de most konkrétan nem éreztem fura :D...de jó így beszélgetni másokkal, legaláb nem vagyok egyedül ezzel de tényleg nagyon szorongok..
2023. jan. 11. 21:26
9/17 anonim válasza:
még mindig 4-es
Jó kibeszélni a dolgokat az biztos, nekem is ezt ajánlotta most a terapeutám hogy járjak ilyen nappali pszihoterápiás csoportba stb, egyedül nagyon nehéz ezzel küzdeni. Én abszolút megértelek amúgy csak nálam pont ellenkezőleg nem az organikus dolgok verik ki a biztosítékot hanem a vegyszerek és társai.
2023. jan. 11. 21:42
10/17 A kérdező kommentje:
9-nem az organikus dolgok verik ki a biztosítékot hanem a vegyszerek és társai.
Ezt hogy kell elképzelni ha nem gond ha megkérdeztem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!