Hogy oldhatnám meg ezt a problémám?
Figyelt kérdés
Tehát 17 éves vagyok és 10 vagy 9 éves koromtól kezdve tanulok angolul. Problémam az hogy megértem ha nekem beszélnek vagy amit olvasok, tudok írni is magamtól angolul de ha beszélni kell egy értelmes mondat sokszor nem jut az eszembe. De amikor külföldön voltam egy velem egyidős külföldivel tök jól elbeszélgettem tehát nem értem mi a baj, hogy miért fagyok le sokszor🥲2023. jan. 10. 02:16
1/9 anonim válasza:
Gyakorlásnak hívják azt, amire szükséged van. Így alakul ki az, hogy beszélni is tudsz, nem csak érted, amit mondanak.
2/9 anonim válasza:
Instant nevu romkocsmaban (Wesselenyi u 4/6 villamosmegallohoz kozel) sok kulfoldi van. Veluk beszelgethetsz angolul.
3/9 anonim válasza:
Nálam ugyan ez volt a baj, angol-magyar szöveg fordítást ajánlok nálam bejött.
4/9 anonim válasza:
"ha beszélni kell egy értelmes mondat sokszor nem jut az eszembe ... miért fagyok le sokszor"
Milyen helyzetekben? Pl. iskolai feleléskor?
"De amikor külföldön voltam egy velem egyidős külföldivel tök jól elbeszélgettem tehát nem értem mi a baj"
Ehhez hasonló helyzeteket keress. Ezek sokkal stresszmentesebbek, mint a felelés, a vizsgázás, stb.
5/9 A kérdező kommentje:
igen, iskolai felelésekkor vagy mikor szimplán leszólít a tanár, de volt arra példa hogy gördülékenyül beszélgettem a tanárral
2023. jan. 10. 23:27
6/9 anonim válasza:
A tanár nem leszólít, hanem felszólít. :)
Amikor a tanárral kell beszélni, az mindig olyan, hogy jajmileszhamegintleblokkolokmitfoggondolnihányastfogadni?!, ettől meg eleve frászban vagy. Nem az számít, hogy vele hogy megy, hanem hogy másokkal képes vagy-e rendesen kommunikálni. Ha igen, nincs baj, előbb-utóbb még a tanárral is menni fog. :)
7/9 A kérdező kommentje:
jaj igen felszólít, este volt na :'D
És köszönöm a válaszokat!
2023. jan. 11. 06:21
8/9 anonim válasza:
Gyakorlatlanság. Ki kell menni külföldre, keresni kell angolul beszélős helyeket és nem lesz baj.
9/9 anonim válasza:
Azért, mert még csak 17 éves vagy. Kinövöd. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!