Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen barátnővel?

Figyelt kérdés

Leírom röviden a szitut:

A párommal lassan 4 éve vagyunk együtt. A kezdetek kezdetén elmondtam neki, hogy a baráti társaságomban volt egy lány, akivel előtte 1 évvel együtt voltam majdnem egy egész évig.

Ez a lány akkor még nem igazán volt túl rajtam szerintem, de nyilvánvalóvá tettem a helyzetet neki, soha nem hitegettem.

A baráti társaságunk elég nagy, nagyjából 10 fő a kemény mag + mindenkinek a párja (gyakran vannak közös események). A baráti köröm nagy része középiskolai barátság, így 15-20 éves kapcsolatokról beszélek. Szeretjük egymást minden kisebb-nagyobb hibával együtt/ennek ellenére. :)

Széljegyzet, hogy nem csak nekem volt a körön belül kapcsolatom ideig-óráig, de eddig csak az én "új" páromnak volt ezzel baja.

Szóval a konfliktus. Az új párom szerintem paranoiás és azt gondolja/látja, hogy a társaságban lévő lány, akivel együtt voltam azon van minden erejével, hogy kifúrja mellőlem.

Ez mondjuk igaz is lehetett volna az első fél évben, ott tényleg feltűnő volt néhány csipkelődés, be-be szólogatás ami miatt volt, hogy a párom az este közepén hazarángatott.

Ezek a dolgok addig eszkalálódtak, hogy ő mostmár nem is hajlandó a közös eseményekre eljönni. Én elmehetek, de rosszul esik neki, sőt. Nincs hiszti, nincs zsarolás, hanem elmondja a véleményét, hogy szerinte a társaságunk álszent és ő borzalmasan rossz embernek tart mindenkit, mert azzal némán kiállunk az ő megalázása mellett, hogy el-el megyünk olyan eseményekre amiket az a bizonyos lány szervez.

Én beismerem, hogy eleinte biztos voltak villongások, amiket az a bizonyos lány kezdeményezett, de én nem gondolom, hogy egy ekkora társaságban 30+ évesen nem lehet egymást elviselni ideig-óráig és neadjisten még jól is érezni magát. Mert eleinte egyébként tök jól eldumált a többiekkel, mondta is, hogy kedveli őket. Most viszont számára mindenki szar ember azért, mert nyáron - például - elment mindenki egy kerti grillezésre, amit a szóbanforgó lány szervezett. Ő ebből annyit fog fel, hogy ezzel mindenki legitimálta a lány - idézem - gusztustalan viselkedését.

Valahol értem amit a párom mond, kijön a matek, ha papírra leírom, de maga a tény, az esemény nevetséges. Nem gyerekgyilkos a másik lány sem, csak volt egy kis csajos villongás kettőjük között, amit ő nem viselt el. Állítása szerint neki nem is kell elviselnie (ezzel egyetértek), nem fog részt venni olyan dologban ami nem kötelező és nem érzi jól magát (ennek mondjuk esélyt sem ad, hogy ne így legyen). A nagyobbik baj, hogy minden barátomat emiatt a dolog miatt megbélyegzi és gyenge pillanataiban hozzám is hozzámvágja, hogy számára egy önmeghasonulás, hogy velem van, mert bár minden tulajdonságom szereti, szereti az életünket, de belül valahol megőrül, hogy én leteszem a voksom egy olyan társaság mellett, akik nem állnak ki a barátjuk barátnője mellett. Én egyébként kiálltam mellette/érte, ezt mindig ki is hangsúlyozza.

Én mondtam neki, hogy ennek az lesz a vége, hogy totál ketten maradunk egyedül, mert neki nincsenek barátai. Állítása szerint ő inkább van/lenne tök egyedül, minthogy ilyen emberek társaságát keresse.

Én viszont azt látom, hogy neki tényleg csak a tökéletes ember a megfelelő. Aki vét egy picit hibát is, legyen az bármennyire pici, ott vége a dolognak. Zéró tolerancia.

Szerintetek hogyan lehetne jobb belátásra bírni egy ilyen hozzáállású embert? Vagy tényleg velem van a gond?

2023. jan. 2. 14:05
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
#25 És akkor gondolom az egész családdal nem beszélsz, se a szülőkkel, se a nagyszülőkkel, se senkivel, mert biztos az egész család szar. Majd ha kitagadják a húgicát a családból, ezzel kifejezve hogy a te oldaladon állnak, akkor talán nyitsz feléjük. És természetesen elvárod hogy a párod se találkozzon a családjával, hiszen azzal aláírná, hogy téged helyénvaló csesztetni. Csak mert a csaj ugyanezt csinálja, és ezt helyeslitek ti annyira.
2023. jan. 5. 12:33
 32/37 anonim ***** válasza:
Zárójeles megjegyzés: ennél a kérdésnél is gyönyörűen kiütközik az, amit más sokszor megfigyeltem ezen az oldalon. Ha egy bonyolultabb, több tényezős problémáról szól a kérdés, akkor rengetegen nem az egészet vizsgálják, hanem kiragadnak egy részletet belőle, és az alapján mondanak véleményt. Itt is rengetegen a barátnő mellé álltak merthogy bunkó volt vele az ex- csak hogy ez a kérdés töredéke. A kérdezőnek nem konkrétan ez a baja, hanem hogy a nő minden barátjától eltiltja, azoktól is akiknek semmi közük a dologhoz, és zsarolja, ha találkozik velük.
2023. jan. 5. 12:39
 33/37 anonim ***** válasza:
#31 Heti rendszerességgel találkozunk a családdal, ahogy mindig is. Normalizálódott a helyzet, csak éppen szeretni nem szeretem a hugicát. De te csak gyártsad a feltételezéseidet, hogy mik az én elvárásaim, ahelyett, hogy először kérdeznél. Jézus... :DDD
2023. jan. 5. 12:52
 34/37 anonim ***** válasza:
#33 Sikerült elolvasni azt a részt, hogy "Csak mert a csaj ugyanezt csinálja, és ezt helyeslitek ti annyira."???? Látom k*rvára nem, vagy csak értelmezni nem sikerült. Arra próbáltam rávilágítani, hogy a csaj EZT csinálja és EZT helyesled te itt, nem azt hogy jaj bunkó az ex és ne kelljen már elviselni. Egy kib*szott párhuzam volt amit egy harmadikos is tud értelmezni. Analfabéták járnak erre az oldalra, vagy mi a franc?
2023. jan. 5. 13:00
 35/37 anonim ***** válasza:
#34 Hát pont a magadfajta bunkó analfabéták miatt nem érdemes írni erre az oldalra. Nem is olvasom ezt a topikot tovább, mert a hozzászólásaidból süt, hogy mekkora idióta vagy, de ezt te sose fogod belátni.
2023. jan. 5. 13:17
 36/37 A kérdező kommentje:

32: PONTOSAN erről van szó, ott a pont. :) Sokan az exnél triggert kapnak, de azt nem látják, hogy az "ex" csak a beazonosíthatóság miatt lett így nevezve a sztoriban. Ő saját jogon a baráti kör része és tényleg nincs semmi köztünk azóta sem, még egy kósza részeg pillanatban sem.

Ehelyett sokan a saját frusztrációjukat vetítik ki ellenem, vagy akár mellettem is.

2023. jan. 5. 14:02
 37/37 anonim ***** válasza:

Lehet hogy számodra nem releváns a történetben az ex, de barátnődnek valószínűleg az. Illetve azért van különbség abban ha a társaság egy random tagja nem kedveli a barátnődet, és más az ha az aki nem kedveli, történetesen az exed, mert akaratlanul is lehet spekulálni, hogy vajon pont ő nem.

Nem vetítek ki semmiféle frusztrációt.

2023. jan. 5. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!