Mit lehet kezdeni egy ilyen barátnővel?
Mindketten 21 éves lányok vagyunk, kiskorunk óta ismerjük egymást, illetve jóban vagyunk.
Eleinte még így fel sem tűnt a dolog, de mostanában már eléggé szembetűnő. A barátnőm állandóan csak panaszkodik, a pasijáról, a leendő anyósáékról beszél, őt nem érdekli más problémái csak az, hogy panaszkodhasson. Számomra teljesen ismeretlen emberekről is beszél, aztán meg csodálkozik, ha fogalmam sincs, hogy kiről van szó.
Tegnap éjjel is írt egy SMS-t, hogy azonnal menjek netre. Itt már kiborult a bili, megnéztem, hogy mit írt, szokás szerint panaszáradat, majd megmondtam neki, hogy mi ez az ugráltatás, nem vagyok a kutyája. Erre csak folytatta tovább a panaszkodást, mintha figyelembe se vette volna azt, amit mondok neki. Soha nem tudom vele megbeszélni a saját gondjaimat, mert elintéz egy "ahával" aztán egyből kezdi megint a pasiját szidni, és panaszkodni.
Kb. eljutottam arra a szintre, hogy már egyáltalán nem tudom komolyan venni, amit mond.
te vagy a lelki szemetes ládája, ha zavar beszélj vele, vagy ha nem érdekli mit írsz neki mikor panaszkodik akkor random írj neki egy sms-t amiben leírod mit gondolsz...
23F
Lehet hogy csak neked tudja ezeket elmondani, másnak nem. És benned megbízik azért panaszkodik mindig és elmond mindent..ami persze neked már túl sok..:)
Beszéld meg vele, hogy örülsz hogy elmond mindent, és próbálsz is segíteni, de picit sok, hogy mindig csak a rosszat hallod!! Tudod ha negatív emberek vesznek körül, szabadulj, mert te is negatívan fogsz gondolkozni :)
Mondjuk ez a te esetedben nem igaz, de mondd meg neki, hogy neked is vannak pl gondjaid, és örülnél neki ha meghallgatna!!
23 L
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)Nem csak én vagyok az egyetlen, akinek panaszkodik. Volt olyan eset is, hogy az egyik közös barátnőnk, legyen A,(aki nekem a legjobb barátnőm), terhes volt és bekerült kórházba, és erről tudott ez a barátnőm is, és még képes volt A-nak azt írni, miközben bent feküdt, hogy szorítson neki, nehogy valami baja legyen a kis pincsijének.
Szóval ezt mindenkivel eljátssza.
Nekem is volt ilyen "barátnőm". Ha átmentem hozzá addig csacsogott a maga bajairól -nagy ritkán jó dolgokról-, hogy végül ott kellett aludnom. Ha én beszéltem simán a mondatom közepébe vágott. Erre azóta is allergiás vagyok, nem is hagyom senkinek. Ha valaki beleszól a mondandómba megkérdezem, hogy miért teszi, így egyre kevesebben és egyre kevesebbszer szólnak közbe. Ezt őáltala tanultam meg és ennek pl. mai napig örülök. Szerintem szűrd le a tanulságot, hogy miért teheti ezt meg Veled és igyekezz abban változni. Lehet, vele már nem tudod megoldani ezt a dolgot, de a jövőbeni mindenféle kapcsolataid, az önbecsülésed jobb lehet.
Egyszer, amikor nagy örömmel mondtam, hogy ott a párom (akivel akkortájt ismerkedtünk meg és tudta, hogy nagy a szerelem), nézz hátra. Nem volt hajlandó megfordítani a fejét és nekem akkor lett vége a "barátságnak". Később mindenki mondta, hogy "nem sokat vesztettél vele".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!