Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen barátnővel?

Figyelt kérdés

Leírom röviden a szitut:

A párommal lassan 4 éve vagyunk együtt. A kezdetek kezdetén elmondtam neki, hogy a baráti társaságomban volt egy lány, akivel előtte 1 évvel együtt voltam majdnem egy egész évig.

Ez a lány akkor még nem igazán volt túl rajtam szerintem, de nyilvánvalóvá tettem a helyzetet neki, soha nem hitegettem.

A baráti társaságunk elég nagy, nagyjából 10 fő a kemény mag + mindenkinek a párja (gyakran vannak közös események). A baráti köröm nagy része középiskolai barátság, így 15-20 éves kapcsolatokról beszélek. Szeretjük egymást minden kisebb-nagyobb hibával együtt/ennek ellenére. :)

Széljegyzet, hogy nem csak nekem volt a körön belül kapcsolatom ideig-óráig, de eddig csak az én "új" páromnak volt ezzel baja.

Szóval a konfliktus. Az új párom szerintem paranoiás és azt gondolja/látja, hogy a társaságban lévő lány, akivel együtt voltam azon van minden erejével, hogy kifúrja mellőlem.

Ez mondjuk igaz is lehetett volna az első fél évben, ott tényleg feltűnő volt néhány csipkelődés, be-be szólogatás ami miatt volt, hogy a párom az este közepén hazarángatott.

Ezek a dolgok addig eszkalálódtak, hogy ő mostmár nem is hajlandó a közös eseményekre eljönni. Én elmehetek, de rosszul esik neki, sőt. Nincs hiszti, nincs zsarolás, hanem elmondja a véleményét, hogy szerinte a társaságunk álszent és ő borzalmasan rossz embernek tart mindenkit, mert azzal némán kiállunk az ő megalázása mellett, hogy el-el megyünk olyan eseményekre amiket az a bizonyos lány szervez.

Én beismerem, hogy eleinte biztos voltak villongások, amiket az a bizonyos lány kezdeményezett, de én nem gondolom, hogy egy ekkora társaságban 30+ évesen nem lehet egymást elviselni ideig-óráig és neadjisten még jól is érezni magát. Mert eleinte egyébként tök jól eldumált a többiekkel, mondta is, hogy kedveli őket. Most viszont számára mindenki szar ember azért, mert nyáron - például - elment mindenki egy kerti grillezésre, amit a szóbanforgó lány szervezett. Ő ebből annyit fog fel, hogy ezzel mindenki legitimálta a lány - idézem - gusztustalan viselkedését.

Valahol értem amit a párom mond, kijön a matek, ha papírra leírom, de maga a tény, az esemény nevetséges. Nem gyerekgyilkos a másik lány sem, csak volt egy kis csajos villongás kettőjük között, amit ő nem viselt el. Állítása szerint neki nem is kell elviselnie (ezzel egyetértek), nem fog részt venni olyan dologban ami nem kötelező és nem érzi jól magát (ennek mondjuk esélyt sem ad, hogy ne így legyen). A nagyobbik baj, hogy minden barátomat emiatt a dolog miatt megbélyegzi és gyenge pillanataiban hozzám is hozzámvágja, hogy számára egy önmeghasonulás, hogy velem van, mert bár minden tulajdonságom szereti, szereti az életünket, de belül valahol megőrül, hogy én leteszem a voksom egy olyan társaság mellett, akik nem állnak ki a barátjuk barátnője mellett. Én egyébként kiálltam mellette/érte, ezt mindig ki is hangsúlyozza.

Én mondtam neki, hogy ennek az lesz a vége, hogy totál ketten maradunk egyedül, mert neki nincsenek barátai. Állítása szerint ő inkább van/lenne tök egyedül, minthogy ilyen emberek társaságát keresse.

Én viszont azt látom, hogy neki tényleg csak a tökéletes ember a megfelelő. Aki vét egy picit hibát is, legyen az bármennyire pici, ott vége a dolognak. Zéró tolerancia.

Szerintetek hogyan lehetne jobb belátásra bírni egy ilyen hozzáállású embert? Vagy tényleg velem van a gond?

2023. jan. 2. 14:05
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
90%
Igaza van a barátnődnek. A barátaid bunkók, ha szótlanul végignézték, hogy az excsaj piszkálja, beszól neki. Az excsajjal meg meg kéne szakítanod minden kapcsolatot. Bár nekem ilyen barátok se kellenének, a párom az első, már, ha tényleg szeretem...
2023. jan. 2. 14:09
 2/37 anonim ***** válasza:
15%
1: Már miért kéne felnőtt emberek évődésbe másnak beleszólnia? Nagyfiúk, nagylányok, rendezzék el egymás közt, amit akarnak.
2023. jan. 2. 14:15
 3/37 A kérdező kommentje:

Semmilyen komoly piszkálás nem volt a társaság előtt, inkább kidumálás a háta mögött, stb. Tipikus csajos féltékenykedés. De ez fél év múlva elmúlt. Se nem pártolta senki, se nem állt ki senki mellett, ebből mindenki ki akart maradni, mert gyerekes viselkedés. Az exem pedig a társaság része, mint mondtam középiskolai barátság.

A baráti körben több srácnak/lánynak volt viszonya egymással és az új párjuk normálisan kezeli a helyzetet. Nem kell végletekben gondolkodni, itt is vannak féltékeny emberek így is, de tudnak egy levegőt szívni és találni maguknak a társaságban olyan embert akivel szimpatizálnak. A páromnál viszont zéró tolerancia van. Szerintem ez nem normális dolog.

2023. jan. 2. 14:21
 4/37 anonim ***** válasza:
88%
Nehéz helyzet, ugyanakkor én is a barátnőddel értek egyet. Az hogy az excsajod piszkálta borzasztóan gáz és én is gyűlölném annak a gondolatát hogy a párom szabad idejében vele van. Ez a "csajos villongás" egy borzasztóan megalázó dolog, és ha ezt a baráti társaságod nem fogta fel, akkor igenis bunkók. Valamiért úgy érzem hogy ez a kapcsolat afelé halad hogy egy ponton választanod kell majd a barátnőd és baráti társaságod között (mert feltételezem az excsaj nélkül nem tudna működni az sem).
2023. jan. 2. 14:26
 5/37 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem meg akkor elég belterjesek vagyok, mint egy barátok közt. Nem csodálom, hogy nem tetszik a barátnődnek, én menekülnék.
2023. jan. 2. 14:26
 6/37 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem inkább dobd. Mondvacsinált hiszti miatt próbál elszakítani a barátaidtól, hogy csak ő maradjon neked, és onnantól minden hisztijére haptákba vágd magad, nehogy őt is elveszítsd. Az elmúlt fél év leforgása alatt végignézhettem, ahogy anyám új párja megteszi ezt vele, még most kezdi összekaparni magát és újra elkezdeni barátkozni. Ha a párod azt akarja elérni (célózgatással, zsarolással, mindegy mivel) hogy ne találkozz az egyébként normális és támogató barátaiddal, az mindig red flag. Mindig.
2023. jan. 2. 14:31
 7/37 A kérdező kommentje:

4-es: nem pártolta senki az "excsajt", ez nem az ő dolguk. Nem gyerekgyilkos a csaj, csak féltékeny volt az új páromra. Nem tudom miért kéne túlzott reakció emiatt. Biztosan én vagyok érzelmileg analfabéta - meg a társaság többi része -, de szerintem nevetséges.

Egy szóval nem validálták soha, hogy oké volt amit az ex csinált. Itt arról van szó, hogy azzal a ténnyel, hogy 2022 nyarán elment a társaság egy grillpartyra amit az ex szervezett, mindenki validálta a "genyóságokat" amiket még 2019-ben csinált az ex.

És nem, nem nyírta ki a kiskutyáját, nem köpött a poharába, csak kidumálta, ahogy a lányok szokták egymást, ha féltékenyek. Ami nem oké, de nem ok arra, hogy tüntetőleg bojkottáljuk. Szerintem ez túlzó és nevetséges lenne.

2023. jan. 2. 14:37
 8/37 anonim ***** válasza:
45%
Azért az komoly, hogy majdnem mindenki a barátnő mellett ál LoL Biztos Józsi, Klára, Feri, Pityu, Jolán, és Marika is mind hülye bunkók, azért, mert az ex 3 asztallal odébb beszólt valamit, amit ők vagy nem is hallottak, vagy lesz*rták. Vagy abba kellett volna hagyniuk a dartsozást, és csoportosan oda csörtetni, hogy "Marcsi hogy mondhatsz ilyet a Julinak szégyeld magad igenis legyél vele kedvesebb!!!" Vagy mi? Oké, ne beszélgessen a Juli a Marcsival ha egy kétszínű beszólogatós bunkó, de attól még van ott 28 ember akivel lehetne. Ehelyett Marcsi hisztizik hogy mekkora köcsög mindenki, még a párja is. Érett viselkedés, mondhatom.
2023. jan. 2. 14:40
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem is kell bojkottálni, de nem ártott volna helyretenni hogy gáz amit csinál.

Egyébként próbáld meg fordított helyzetben elképzelni hogy te hogyan éreznéd magad ilyen helyzetben. Nem véletlenül lát bele ilyen dolgokat a barátnőd ebbe. Ha egy volt barátnője a páromnak kibeszél, akkor azért joggal feltételezem hogy ki akar túrni. Attól még hogy te ezt nem tekinted problémának, mert a csajok ezt szokták csinálni, attól még az, és ahogy látom nem is lett soha megoldva.

Mindegy, a kérdésre szerintem válaszoltam, én teljes mértékben meg tudom érteni a barátnődet.

2023. jan. 2. 14:40
 10/37 anonim ***** válasza:
82%
Te tudod, de én a páromat választanám mindenek előtt, legalábbis, ha komoly a dolog. Semmilyen kapcsolat nem kerülhet elé, se családi, se baráti, se semmilyen. Jó, hát mi párommal ilyen ketten a világ ellen típusúak vagyunk, de nekünk így az igazi.
2023. jan. 2. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!