Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Anyósom a pökhendi vagy én?...

Anyósom a pökhendi vagy én? Több a leírásban.

Figyelt kérdés

Sziasztok! 37. hetemmben járok a terhességemnem. Párommal és az édesanyjával élünk egy 3+1 szobás családi házban. Én költöztem ide hozzájuk most nyáron, szóval én vagyok a "betelepülő".

3 éve vagyunk, a költözésem előtt is sokat voltam itt.

Az anyósommal tökéletes volt a kapcsolatom egészen pár héttel ezelőttig, konkrétan olyanok voltunk, mint a barátnők. Mindent meg tudtunk beszélni. Aztán ahogy jött a harmadik trimeszter, elkezdtem készülni a babaholmik ruhácskák mosásával, igaz segítő kézként, de mindenben ott akart lenni, csinálni,és ez nagyon elkezdett zavarni. Túl sok tanácsot kezdett el osztani. Mintha ő menne szülni,letakart beszélni a kisruhák vasalásáról, hogy majd ő azt megcsinálja. Természetesen nem hagytam neki, fogtam mindent kivasaltam, elrendeztem, én megyek szülni, az én gyerekem lesz. Természetem is olyan, hogy makacs önfejű vagyok,utálom ha belekotnyeleskednek a dolgaimba. Láttam, ez nem érintette jól, de nem volt vita ebből, nem rosszándékú nő. Egyik reggel a múlt héten reggel közli velem meg a párommal, hogy most szombaton, jönnének a rokonok kisgyerekekkel (4-el)együtt látogatóba fél napra.Ez se nekem, se a páromnam nem tetszett, 37 hetes várandósan mi már nem szeretnénk kisgyerekes látogatókat (se), most a vírusok influenza idején. Nekem egyedül kivételt a szüleim és az egyetemista öcsém jelentenek, ők azok, akiket viszont párommal bármikor szívesen látunk. Na de ez nem tetszik az anyósomnak,hogy bezzeg az én szüleim jönnek,és ezt mostanában elég szépen a tudtomra adja. Alapból már nincs is köztünk kommunikáció, csak köszönés, néha néha ha tud odacsíp páromnak is, nekem is. A másik ami nagyon idegesít, hogy a szobájába szívja a cigarettát, és az egész étkező bebüdösödik tőle mert nyitott ajtónál van. Én undorodom a szagtól, k*rvára zavar ez a fajta igénytelenség, pedig egy tiszta rendszerető anyósról van szó,de tényleg, ez a cigarettázás engem kikészít...párom is dohányzik, de ő kimegy a házból.

Szerintetek én nem vagyok teljes mértékben kompromisszumképes, és túlságosan beakarom lakni a magam igényei szerint ezt a házat, vagy most ebben a helyzetben anyósnak kéne tekintettel lennie rám?

Azért tettem fel nektek a kérdést, mert sokszor nem vagyok képes jól mérlegelni, és elég indulatos vagyok, emiatt szeretném megelőzni a bajt. Baj alatt azt értem, hogy végleg megromljon a kapcsolatom anyósommal.

Nagyon elszeretnénk párommal költözni külön, de sajnos anyagi okok miatt ezt nem tudjuk megtenni.

Köszönöm a segítséget!

2022. dec. 9. 19:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Itt nincs pökhendiség, az egészen más dolog.

Egy már kialakult rendbe költöztél be, abban kell megtalálni a helyed, hogy az addig ott lakóknak a lehető legkevesebb változással járjon.

Hogy az anyós meg a férj kb ugyanúgy dohányozhasson, mint előtted. De ha zavar, akkor biztos van egy külön szobátok -esetleg a gyerekszoba-, ahová bemehetsz, becsukhatod az ajtaját, használhatsz belül légtisztítót, hogy tiszta legyen a levegő.

Ugyanez arra is, ha olyan vendégek jönnek hozzá, akikkel nem szeretnél akármiért hoszabban lenni. Lehet köszönni, néhány szó, aztán bemenni a külön szobába, hogy a vendégekkel az anyós-férj társaloghasson, stb.

A saját szülőket is inkább a külön szobában fogadnám, kivéve, ha az anyós szívesen látja őket, aka velük beszélgetni, enni, kávézni, stb.

2022. dec. 19. 00:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmi közöd ahhoz, hogy kivel tart hosszú szünetet és miért. Ahhoz sem, hogy most meg felveszi velük a kapcsolatot és vendégül látja őket. Ez az ő magánszférája, az ő aurája, amibe nincs jogod betörni.

Majd később keressetek egy bérlakást, ott rendezzétek be az életeteket.

Benned a hiba.

Megszületik a babátok, és ott szüntelen mosás -vasalás lesz, éjszaki jövés-menés, baba sírás, szoptatás.

A férjednek dolgoznia kell, ő nem fogja tudni hosszú távon veletek az éjszakákat átvirrasztani.

Te egyedül leszel a picivel napközben. Éjszakákat fogsz virrasztani, 2-3 órákat aludni. Szükséged lesz anyósod jóindulatára, segítségére, hogy napközben is legalább 1-2 órát tudj aludni.

Szükséged lehet anyádra is, mert ott naprakészen takarítani kell, ágyat húzni, háztartást vezetni, főzni.

Állj le az egoddal. Nem te vagy az első a világon, aki babát vár.

Alkalmazkodj, szükséged van anyósodra.

Már az hatalmas dolog, hogy befogad benneteket.

Két család vagytok egy szűk lakásban. Ne játszd a “térfoglalót” másnak a lakásában. Az érkező unoka sem jogosít fel rá.

2022. dec. 27. 02:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező én is a párommal élek és az anyjával de eszembe nem jutna ezt a stílust meg engedni magamnak hogy beleszóljak hogy a saját házában mit csináljon illetve kiket fogadjon vendégségbe, szerintem örülj hogy eggyatalán oda engedett főleg hogy gyerek is lesz.Szerintem húzd meg magad vagy menjetek albérletbe.Te költöztél be oda szóval neked kell az anyóshoz illetve a körülményekhez alkalmazkodni és nem pedig fordítva.
2023. febr. 4. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!