Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Anyósom a pökhendi vagy én?...

Anyósom a pökhendi vagy én? Több a leírásban.

Figyelt kérdés

Sziasztok! 37. hetemmben járok a terhességemnem. Párommal és az édesanyjával élünk egy 3+1 szobás családi házban. Én költöztem ide hozzájuk most nyáron, szóval én vagyok a "betelepülő".

3 éve vagyunk, a költözésem előtt is sokat voltam itt.

Az anyósommal tökéletes volt a kapcsolatom egészen pár héttel ezelőttig, konkrétan olyanok voltunk, mint a barátnők. Mindent meg tudtunk beszélni. Aztán ahogy jött a harmadik trimeszter, elkezdtem készülni a babaholmik ruhácskák mosásával, igaz segítő kézként, de mindenben ott akart lenni, csinálni,és ez nagyon elkezdett zavarni. Túl sok tanácsot kezdett el osztani. Mintha ő menne szülni,letakart beszélni a kisruhák vasalásáról, hogy majd ő azt megcsinálja. Természetesen nem hagytam neki, fogtam mindent kivasaltam, elrendeztem, én megyek szülni, az én gyerekem lesz. Természetem is olyan, hogy makacs önfejű vagyok,utálom ha belekotnyeleskednek a dolgaimba. Láttam, ez nem érintette jól, de nem volt vita ebből, nem rosszándékú nő. Egyik reggel a múlt héten reggel közli velem meg a párommal, hogy most szombaton, jönnének a rokonok kisgyerekekkel (4-el)együtt látogatóba fél napra.Ez se nekem, se a páromnam nem tetszett, 37 hetes várandósan mi már nem szeretnénk kisgyerekes látogatókat (se), most a vírusok influenza idején. Nekem egyedül kivételt a szüleim és az egyetemista öcsém jelentenek, ők azok, akiket viszont párommal bármikor szívesen látunk. Na de ez nem tetszik az anyósomnak,hogy bezzeg az én szüleim jönnek,és ezt mostanában elég szépen a tudtomra adja. Alapból már nincs is köztünk kommunikáció, csak köszönés, néha néha ha tud odacsíp páromnak is, nekem is. A másik ami nagyon idegesít, hogy a szobájába szívja a cigarettát, és az egész étkező bebüdösödik tőle mert nyitott ajtónál van. Én undorodom a szagtól, k*rvára zavar ez a fajta igénytelenség, pedig egy tiszta rendszerető anyósról van szó,de tényleg, ez a cigarettázás engem kikészít...párom is dohányzik, de ő kimegy a házból.

Szerintetek én nem vagyok teljes mértékben kompromisszumképes, és túlságosan beakarom lakni a magam igényei szerint ezt a házat, vagy most ebben a helyzetben anyósnak kéne tekintettel lennie rám?

Azért tettem fel nektek a kérdést, mert sokszor nem vagyok képes jól mérlegelni, és elég indulatos vagyok, emiatt szeretném megelőzni a bajt. Baj alatt azt értem, hogy végleg megromljon a kapcsolatom anyósommal.

Nagyon elszeretnénk párommal költözni külön, de sajnos anyagi okok miatt ezt nem tudjuk megtenni.

Köszönöm a segítséget!

2022. dec. 9. 19:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Te egy vendég vagy, anyósod a lakás tulaja/haszonélvezője. Ne várd azt, hogy körülötted fog ugrálni! Az ő lakása így eldöntheti ki jön hozzá vendégségbe.

Az ingyen lakhatás miatt kompromisszumokat kell kötnöd, vagy oldd meg a költözést.

2022. dec. 9. 19:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
semmiképp sem szólhattok bele, fogadhat e vendégeket, ti is fogadhattok.
2022. dec. 9. 19:29
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Vasalni már nem kell a babaruhat. Ez egy régi szokás, így tudták fertőtleníteni, mert a mosógép nem tudott 60 fokon mosni. Ha te koltoztel oda, nem varhatod, hogy ne dohanyozzon a saját házában és azt sem mondhatod meg ki johet hozzá vendégségbe, én ilyen körülmények közé nem is vállaltam volna gyereket.
2022. dec. 9. 19:29
 4/13 A kérdező kommentje:

A baba nem volt tervezett, fogamzásgátló mellett lett. Elvetetni képtelen lettem volna..

Köszönöm szépen a válaszokat!:)

2022. dec. 9. 19:33
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
Erre mondják, hogy két dudás egy csárdában...
2022. dec. 9. 19:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
azt fogad akit szeretne, a te helyzetedben ezt el kell ott fogadnod. a túlzott belenyúlásait kontrollálhatod, de mást nem. fél nap akkora kihívást jelentett volna? mert neked nem tetszik. neki meg a hozzáállásod nem tetszik, attól hogy te most anyatigris helyzetben vagy a toleranciának nem kell kihalnia haló
2022. dec. 9. 19:43
 7/13 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van.

Ami miatt párom nekem adott igazat, az az, hogy egész eddig anyósom leszarta ezeket a rokonokat, sosem ment el hozzájuk ő sem eddig. Örült, hogy úgymond magányos farkasként tudott élni.

2022. dec. 9. 19:49
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Elég abszurd, hogy meg akarod tiltani, hogy fogadja a rokonait a saját házában, vagy hogy dohányozzon a saját szobájában.
2022. dec. 9. 19:54
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy a pökhendi. Olyan szinten, hogy azt is nehezemre esik elfogadni hogy ez egy valós kérdés. Te mit szólnál hozzá ha beköltözne hozzád a fiad barátnője, majd aztán meg akarná szabni, hogy kit fogadhatsz látogatóba, miközben a saját rokonságát meg odacsődíti? Olvasod magad?
2022. dec. 10. 09:59
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom amikor odaköltöztél terhesen akkor is tudtad hogy bent cigizik...

Szép is lenne ha te szabnád meg hogy ki és mikor mehet hozzá vendégségbe.

2022. dec. 10. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!