Anyósom a pökhendi vagy én? Több a leírásban.
Sziasztok! 37. hetemmben járok a terhességemnem. Párommal és az édesanyjával élünk egy 3+1 szobás családi házban. Én költöztem ide hozzájuk most nyáron, szóval én vagyok a "betelepülő".
3 éve vagyunk, a költözésem előtt is sokat voltam itt.
Az anyósommal tökéletes volt a kapcsolatom egészen pár héttel ezelőttig, konkrétan olyanok voltunk, mint a barátnők. Mindent meg tudtunk beszélni. Aztán ahogy jött a harmadik trimeszter, elkezdtem készülni a babaholmik ruhácskák mosásával, igaz segítő kézként, de mindenben ott akart lenni, csinálni,és ez nagyon elkezdett zavarni. Túl sok tanácsot kezdett el osztani. Mintha ő menne szülni,letakart beszélni a kisruhák vasalásáról, hogy majd ő azt megcsinálja. Természetesen nem hagytam neki, fogtam mindent kivasaltam, elrendeztem, én megyek szülni, az én gyerekem lesz. Természetem is olyan, hogy makacs önfejű vagyok,utálom ha belekotnyeleskednek a dolgaimba. Láttam, ez nem érintette jól, de nem volt vita ebből, nem rosszándékú nő. Egyik reggel a múlt héten reggel közli velem meg a párommal, hogy most szombaton, jönnének a rokonok kisgyerekekkel (4-el)együtt látogatóba fél napra.Ez se nekem, se a páromnam nem tetszett, 37 hetes várandósan mi már nem szeretnénk kisgyerekes látogatókat (se), most a vírusok influenza idején. Nekem egyedül kivételt a szüleim és az egyetemista öcsém jelentenek, ők azok, akiket viszont párommal bármikor szívesen látunk. Na de ez nem tetszik az anyósomnak,hogy bezzeg az én szüleim jönnek,és ezt mostanában elég szépen a tudtomra adja. Alapból már nincs is köztünk kommunikáció, csak köszönés, néha néha ha tud odacsíp páromnak is, nekem is. A másik ami nagyon idegesít, hogy a szobájába szívja a cigarettát, és az egész étkező bebüdösödik tőle mert nyitott ajtónál van. Én undorodom a szagtól, k*rvára zavar ez a fajta igénytelenség, pedig egy tiszta rendszerető anyósról van szó,de tényleg, ez a cigarettázás engem kikészít...párom is dohányzik, de ő kimegy a házból.
Szerintetek én nem vagyok teljes mértékben kompromisszumképes, és túlságosan beakarom lakni a magam igényei szerint ezt a házat, vagy most ebben a helyzetben anyósnak kéne tekintettel lennie rám?
Azért tettem fel nektek a kérdést, mert sokszor nem vagyok képes jól mérlegelni, és elég indulatos vagyok, emiatt szeretném megelőzni a bajt. Baj alatt azt értem, hogy végleg megromljon a kapcsolatom anyósommal.
Nagyon elszeretnénk párommal költözni külön, de sajnos anyagi okok miatt ezt nem tudjuk megtenni.
Köszönöm a segítséget!
Te egy vendég vagy, anyósod a lakás tulaja/haszonélvezője. Ne várd azt, hogy körülötted fog ugrálni! Az ő lakása így eldöntheti ki jön hozzá vendégségbe.
Az ingyen lakhatás miatt kompromisszumokat kell kötnöd, vagy oldd meg a költözést.
A baba nem volt tervezett, fogamzásgátló mellett lett. Elvetetni képtelen lettem volna..
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Teljesen igazatok van.
Ami miatt párom nekem adott igazat, az az, hogy egész eddig anyósom leszarta ezeket a rokonokat, sosem ment el hozzájuk ő sem eddig. Örült, hogy úgymond magányos farkasként tudott élni.
Gondolom amikor odaköltöztél terhesen akkor is tudtad hogy bent cigizik...
Szép is lenne ha te szabnád meg hogy ki és mikor mehet hozzá vendégségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!