Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért kezdtek el kedvesek...

Miért kezdtek el kedvesek lenni az emberek?

Figyelt kérdés
Mostanság sokat szoktam utazni és megfigyeltem, hogy az emberek nagyon barátságosan viszonyulnak hozzám. Mosolyognak rám, segítőkészek, szóba elegyednek velem, udvariasak. Természetesen nem mindenki, de annyiszor fordult már elő az utóbbi időben, hogy elgondolkodtam, hogy mi lehet ennek az oka, hiszen ezelőtt nagyítóval kellett keresni az ilyeneket.

2022. nov. 12. 20:18
1 2
 11/13 Noren1989 ***** válasza:
85%
Esetleg barlangban laktàl ezelőtt? 🤫🤔
2022. nov. 12. 21:56
 12/13 A kérdező kommentje:
Igen, ez lehet a legvalószínűbb.
2022. nov. 12. 21:58
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy benned sem tudatosult, még nagyon könnyen lehet, hogy eddig nem voltál annyira vidám, vagy lekötöttek a saját gondolataid, esetleg gondjaid és ezért sem vetted észre, hogy mások mosolyognak, vagy eddig ezért nem mosolyogtak rád.

Az emberi agynak van egy ilyen furcsa tulajdonsága, hogy ami valamiért foglalkoztatja, arra szűri az információkat, ezért azokat sokkal inkább észreveszi maga körül. Ha érdekel egy autómárka (pl. mert venni akarsz, vagy olvastál róla valahol), akkor elkezded inkább észrevenni, hogy milyen sűrűn szembe jön, pedig lehet, hogy előtte is ugyanolyan sokkal találkoztál, csak nem tűnt fel, mert neked nem volt fontos.

Ettől még persze az is előfordulhat, hogy tényleg többen mosolyognak mostanában körülötted, mint eddig. Lehet egyszerű véletlen is, ami semmivel nincs semmilyen kapcsolatban.

2022. nov. 14. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!