Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Introvertáltak! Nektek is...

Introvertáltak! Nektek is nehéz néha jól érezni magatokat egyedül, mert nagy a "társadalmi" nyomás, hogy épp valami szociálisat kellene csinálni?

Figyelt kérdés

Mindig is introvertált személyiség voltam, és szükségem van egyedüllétre, hogy visszatöltődjenek az energiáim, és igazán jól tudjam magamat érezni utána emberek között. Az utóbbi időben viszont észrevettem, hogy valahogy nem tudom rendesen kihasználni az én-időmet, mert olyankor elkezdek aggódni, hogy valami baj lehet velem, amiért éppen nem "csinálok" valamit, vagy vagyok valakivel. Ez különösen akkor erősödik fel bennem, amikor a párom éppen nincs itthon este. Régebben ilyenkor élveztem volna a helyzetet, bekuckóztam volna valami jó könyvvel vagy filmmel, mostanság viszont azon pörgök, hogy én miért nem bulizni vagyok épp, engem miért nem keresnek a barátaim, stb, stb. Pedig én is el szoktam járni, csak ha úgy jön ki éppen, hogy más napokon találkozunk a barátainkkal, és egyedül maradok otthon, akkor feljönnek bennem valamiért ezek a gondolatok.

Ti is éreztek néha hasonló nyomást, és stresszeltek ilyeneken? Hogy lehetne visszatalálni a régi állapothoz, és jól érezni magamat ezekben a ritka én-idő-pillanatokban?

2022. okt. 23. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen néha, amúgy biztos vagy benne, hogy teljesen introvertált vagy ?

Nálam későn, de kiderült, hogy szociális szorongásom is volt...

Elvileg ha már vágysz rá, hogy pl keressenek a barátok stb, akkor nem vagy biztosan teljes introvertált.

Amúgy nálam ez leginkább tini koromban volt, közel a 30hoz már nem érzek ilyesmit.

De lehet, hüly.eséget mondok, ne szedjetek szét pls :D ...magamon így tapasztaltam.

2022. okt. 23. 11:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

40 lettem ebben az évben, egyre jobban érzem, hogy ez nem jó így, jó lenne, ha lenne valaki mellettem, de érzem azt is, hogy átkozná is a napot, hogy megismert az a valaki...

A környezetemben mostanában több a házasság, a gyerek, emiaatt is érzem, hogy nem jó így. Nem csesztetnek a szingliség miatt, csak a gondolataim zavarnak, hogy talán lehetne/lehetett volna eddig másként is... (F)

2022. okt. 23. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én imádok egyedül lenni. Ez nem azt jelenti, hogy mindig elvonulok egyedül, bár azt is szeretem. De szeretek programokra járni egyedül, ahol sok ember vesz körül. Csak épp nem igényem, hogy közben beszélgessek valakivel, hanem tudok figyelni a programra. Zavarna, ha valaki beszélne mellettem.
2022. okt. 23. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:
97%
Én szinte 0-24 egyedül vagyok, discordon kívül közösségi oldalakat sem pörgetem. jó ha 4 éve voltam valami buliban, 4-5 alkalommal volt kisebb kan buli de rohadtul nem maradt meg nagy élménynek
2022. okt. 23. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

egyáltalán nem nehéz, tök jól megszoktam, a leendő barátnőm (remélhetőleg :D) pedig még jobban elvan egyedül, én találkoznék vele gyakrabban, neki kevesebbszer van rá igénye, de mivel tudom hogy nem velem van a baja, hanem ilyen ember, így nem érzem rosszul magam :)

semmi rossz nincs abban, ha te gyakrabban igényled az egyedüllétet, nem vagy köteles mindig , mindenkivel közösségben lenni

2022. okt. 23. 17:35
 6/6 anonim ***** válasza:
En nagyon szeretek egyedül lenni, el tudom foglalni magam. Keveseket tudok igazán közel engedni magamhoz, de velük szívesen töltöm együtt az időt. Csak sajnos keveset tudunk találkozni.
2023. jún. 7. 09:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!