Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egy uszodában miért van az...

Egy uszodában miért van az hogy a magyarok nagyon szégyenlik magukat és a külföldieken azt látni hogy tök meztelenül el vannak nem zavarja hogy meztelenül látják őket ?

Figyelt kérdés

febr. 16. 14:10
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
41%
Azért meg a szokásos "selejtes magyar - miden külföldi király" narratívát akarod mindenbe belelátni.
febr. 16. 14:18
 2/25 anonim ***** válasza:
81%
Mert a magyar egy toxikus nép
febr. 16. 14:19
 3/25 anonim ***** válasza:
58%
Egyáltalán nem tapasztalok ilyet.
febr. 16. 14:32
 4/25 anonim ***** válasza:
81%
Nem mindegy, milyen külföldi. K-EU, D-EU, szláv stb. népek is annyira vagy még inkább szégyenlősek, mint mi, USA-ról, muszlimokról már ne is beszéljünk. Osztrákok, németek, hollandok lazábbak sokkal.
febr. 16. 14:42
 5/25 anonim ***** válasza:
86%

2

Nagyon durván. Én hála az égnek nagyrészt nem Magyarországon nőttem fel, de azért ismerem. Még mindig meg tudok rökönyödni az emberek zártságán, viselkedésén, és igen, ebben benne van ez a téma is.

Dán-holland-belga vegyes cserediákokkal voltam a Balatonon, és minden egyes nap fél órámba telt megérttetni velük, hogy ne mindenki előtt öltözzenek át, mert cirkusz lesz belőle, hanem menjenek be az öltözőbe.

Vajon felfogták? Dehogy fogták, fordulok és azt veszem észre, hogy ott áll a srác egy szál semmiben, én meg próbáltam siettetni. Őt nem zavarta.

Utána bent a vizibiciklinél detto. Ők szépen ledobták a nadrágot és élvezték a meztelen fejeseket, de hogy a magyarok milyen képeket vágtak, azt hagyjuk. Tudnék mesélni még középiskolás korszakból ezer és ezer nagyon kontrasztos példát.

Sokat gondolkodtam ezen én is, de a magyar valamiért ilyen. és azt se mondanám, hogy minden keleti, mert már pl az ukrán parton is sokkal szabadabbak. Még a lengyelek nagyon hasonlók hozzánk felfogásban.

Így aztán azt gondolom, ez valamiféle közép-európai dili, ami itt ragadt és az istennek se akar változni. Ami viszont érdekes, hogy a gyöpagyúnak is elég kijönni a spanyol partra, és máris természetesen tud létezni meztelenül is. Ez vajon miért van? A levegőben van valami?

febr. 16. 15:00
 6/25 anonim ***** válasza:
92%
A holland kimegy bicózni is meztelenül! Nem vicc! És mellesleg a kutyát nem érdekli, senki nem szól be neki. Ez miért van?
febr. 16. 15:01
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

A magyar egy prűd nép. De vannak nálunk prűdebbek is. A német, az osztrák, a holland nem az. Hollandiában függöny sem divat, nem érdekli őket ha belátnak, mert nincs mit takargatniuk, szégyellniük.

A szégyen egy tanult viselkedésforma ugyanis. A kisgyerek alapból nem szégyenlős, a neveléstől lesz az. És ha egy arab világban nevelkedik, akkor nagyon szégyenlős lesz, ha nálunk akkor közepesen, ha a hollandoknál, akkor egyáltalán nem. Tehát ez csak egy rossz szocializáció.

febr. 16. 15:21
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem például nagyon tetszett, hogy a németeknél nem kellett bújkálni az öltözőkben és akár a szekrény előtt is nyugodtan átöltözhetsz egy uszodában, mert a kutyát nem érdekli a te puncid vagy fütyid. A szaunákban is mindenki lát mindent, de senki nem mondja azt, hogy én nem akarom látni annak az öregnek a lottyadt micsodáját, mert nem azért megy oda hogy bámulja a másikat, a másikkal foglalkozzon, hanem azért, hogy ő maga jól érezze magát. Sajnos mi magyarok nagyon szeretünk a másik dolgával foglalkozni, ezért aztán nem is nagyon tudunk boldogok lenni.
febr. 16. 15:25
 9/25 anonim ***** válasza:
70%
#5: Sajnos ennek sok köze van a valláshoz is. Minél vallásosabb egy nép, annál prűdebb.
febr. 16. 15:26
 10/25 anonim ***** válasza:
81%

7 és 9

Ez egy jó kérdés lenni. Nem tudom. A muszlimok nagyon vegyesek. Egyeseknél tényleg extrém szégyenlősség van, de aztán vannak olyan muszlim országok, ahol kifejezetten elvárás egy hímneműtől, hogy ne legyen szégyenlős, és így nevelik fel a fiú gyereket. Olyannyira, hogy aztán a gyerek körülmetélése családi ünnep, és úgymond nyilvánosan történik. Merthogy ezt tartják férfivá avatásnak, és ott aztán nincs olyan, hogy jaj én szégyenlős vagyok. Akkor lefogják és kész.

A kisgyerek is érdekes kérdés, mert ahogy kezd kamaszodni, általában ezzel párhuzamosan kezd szégyenlős lenni, de kérdés persze, ehhez hogyan állnak, hogyan kezelik a témát.

9 - De ha belegondolsz, igazából ez csak egy álprüdéria, amit a felszínen mutatnak, mert titokban meg sokkal keményebb dolgokat művelnek. Lényeg, hogy mások ne tudják meg, a látszatot fent kell tartani, de én nem mondanám, hogy prűdek.

febr. 16. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!