Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egy uszodában miért van az...

Egy uszodában miért van az hogy a magyarok nagyon szégyenlik magukat és a külföldieken azt látni hogy tök meztelenül el vannak nem zavarja hogy meztelenül látják őket ?

Figyelt kérdés

febr. 16. 14:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a természeti népeket. Ott nem szégyenlősek és kamaszkorban sem válnak szégyenlőssé a fiatalok. Tehát nem hinném, hogy ez geneteikailag bennünk van, sokkal inkább társadalmi szocializáció, hogy a szüleink kényszerítenek rá, hogy takard el, mert nem illik mutogatni. De a direkt mutogatni meg a nem eltakarni közt óriási a különbség.
febr. 16. 15:51
 12/25 A kérdező kommentje:
nekem nem baj ha valaki ott van meztelenül vagy hogy a másikét meg látjuk csak kisebb korban is mindenkit el takarja meg hogy ne lássuk meg ez ment és ez náluk meg nem megy ők el tudják azt engedni hogy ha meztelenül vannak akkor abba nincsen semmi csak mi lettünk ilyenek hogy egyből el kell takarni nehogy meg lássák mások
febr. 16. 16:21
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

11

De pl, ha egy városszéli tóparton az illető meztelenül fürdik, napozik, akkor az most vajon direkt mutogatás vagy sem? Szerintem kifejezetten nehéz ezt megítélni sokszor.

A várostól távol eső, alig látogatott bányatónál pedig sokszor láttam, hogy 1-1 társaság ledobott mindent és egész nap meztelenül voltak. Akkor ők most elvileg direkt csinálták és szatírnak minősülnek, amint arra megy valaki? Vagy hogy van ez?

febr. 16. 16:38
 14/25 anonim ***** válasza:
91%

Hatvan múltam. Valahogy ez az uszodában elbújok öltözni, meg a zuhany alá ruhástól állok be, ha tusolok kijövet egyáltalán, nem volt divat a mi gyerek és fiatal korunkban. Az öreg nénitől a tiniig mindenki ledobta a ruhát, törölközött, öltözködött.

Mondjuk nem volt hozzáférhető a meztelenség az egyszem tv csatornán, az ember nem hasonlítgatta magát a sztárokhoz, meg nem gondolta a más micsodáját nézegetni, véleményezni valónak.

Az NDK-sok persze akkor is lazábbak voltak mint mi. Strandon max egy törölközővel öltöztek át a nyilt színen. Náluk meg, elvittek az FKK (nudista) strandra simán. Pislogtam, aztán rájöttem, hogy piszokul nem az egymás nézegetéséről szól.

febr. 16. 16:57
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
#13: Aki meztelenül fürdik, az egyértelműen nem mutogatás. A naturizmus egy elfogadott dolog, normálisabb helyeken. Semmi köze a szexhez. Ők úgy érzik jól magukat és senkinek sem ártanak vele. Ha valaki szexuális vágytól vezérelve csinálja, az más, de azt a törvény is bünteti.
febr. 16. 18:02
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek ma úgy nő fel, hogy a saját családján kívül kötelező takargatást lát mindenütt, gyakran még a családon belül is. Azt látja, hogy előtte soha, egyetlen pillanatra nem meztelenek mások, és így ez vésődik bele, mint szociális norma. A kamaszok szégyenlőssége más téma, ők a határhúzást élik meg, és nemcsak a testükkel kapcsolatban titkolóznak, hanem a szobájukba se lehet csak úgy bemenni stb. De ez elmúlik.

#10 A muszlimoknak kifejezett, írott szabályuk van arra, hogy deréktől térdig nem láthatja őket senki, még azonos neműek sem. Az, hogy egyébként akár erőszakkal is nyilvánosan körülmetélik a fiú gyerekeket, ami gyakorlatilag gyermekbántalmazás, ettől független. Nem önszántából mutogatja magát egy gyerek se a rokonságnak, pláne nem önszántából veti alá magát a fájdalmas és orvosilag szükségtelen operációnak, hanem mert erre kondicionálták, végső esetben erőszak hatására.

febr. 16. 18:43
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

15 - De hogy lehet szexuális vágytól vezérelve fürdeni meztelenül a tóban? Avagy nem vágytól vezérelve? De mégis ki hogy ítéli ezt meg? hogy dönti el?

Ha látok a bányató körül meztelenül napozókat vagy fürdőzőket, nekem fogalmam se lenne, kinek mi a vágya.

16 - mit értesz a határhúzás alatt?

febr. 16. 23:11
 18/25 anonim ***** válasza:
82%
#17 a tinédzserkorban alakulnak ki a személyes határok, ennek egyik megnyilvánulása a test elhatárolása a külvilágtól.
febr. 16. 23:22
 19/25 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nem lehet így általánosítani. Én igazat adok a 4-es valaszadónak. Nagy különbségek vannak külföldi orszagok között is. Azon országokban azonban, ahol nagy elfogadottsága van a naturizmusnak, vagy több a Clothing Optional helyszín, könnyebb is hozzászokni a másik meztelen látványához. Nálunk ez probléma, nincs ilyen hivatalos CO hely. A szülők gyerekük nevelése során sem erre törekednek, hogy elfogadtassák a sajat testkepüket. Inkabb takartatjak. Nincs is kimondottan naturista uszodai fürdési lehetőségünk se. Eltekintve néhány magyar naturista strandtól, kempingről. De ez kevés és csak nyáron használható. A magyar szaunákban 15 év alatt sem sikerült elérni, hogy mindenhol helyesen használják vagyis textilmentesen. Lepedőbe bugyolalt szaunázók megszületésének lettünk inkább számtanui. Ez a fürdők hibája.

Hallottam, hogy készül egy naturista dokumentumfilm (A LA NATURE) és talán nyáron már bemutatásra kerül. Bízom henne ott is sok magyarázatot találunk a mi viselkedeseink gátjaira és elfogadóbbak leszünk. Éljünk már természetesen és szabadon!

febr. 17. 07:27
 20/25 anonim ***** válasza:
56%

18

Tudsz erre nekem egy lonket adni? Érdekesen hangzik.

És ez azt jelenti, hogy kamaszkortól az ő teste teljesen megszűnik a világ részének lenni, és csakis az övé? Mert ez pont ellentétes azzal a nézettel, hogy ugyanúgy a természet rlészei vagyunk és a testünk természetes.

febr. 17. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!