Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit szoktatok tenni, ha...

Mit szoktatok tenni, ha hivatalos helyen (orvos, posta, bank stb.) becenéven szólítanak?

Figyelt kérdés
Ki szoktátok javítani, vagy ráhagyjátok?
2022. szept. 20. 17:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Soha nem volt még ilyen. Magázva szoktak beszélni hivatalos helyeken és azon kívül, hogy behívnak az orvoshoz, a nevemen még soha nem szólítottak sehol, nemhogy becenéven. El sem tudom képzelni, hogy ez milyen szövegkörnyezetben fordulhat egyáltalán elő... Mondjuk különösebben nem zavarna, de tuti, hogy meglepődnék!
2022. szept. 20. 18:46
 12/15 anonim ***** válasza:

Engem munkahelyen napi szinten becèznek.

Már megszoktam😀😀.

2022. szept. 20. 19:24
 13/15 anonim ***** válasza:
Soha nem volt még ilyen, de ha valaki a becenevemen szólítana, akkor ráhagynám.
2022. szept. 20. 21:10
 14/15 anonim ***** válasza:

A becenevem az anyakönyvezett nevemből van, és a köznyelvben is használatos, így fel se tűnik.

Ennek ellenére csak a háziorvosom szólít így, aki 18 éves korom óta ismer, meg a fogorvosom, akivel az év elején belekezdtünk egy hosszú és macerás eljárásba, így ott meg már az lenne fura, ha nem az hangzana el.

2022. szept. 21. 08:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Meglepődnék, nálam pont fordítva szokott lenni és a hivatalos nevemre hiszik azt hogy becenév ezért "továbbköltik" olyanra ahogy szerintük hivatalos.
2022. szept. 21. 16:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!