Mit szoktatok tenni, ha hivatalos helyen (orvos, posta, bank stb.) becenéven szólítanak?
Figyelt kérdés
Ki szoktátok javítani, vagy ráhagyjátok?2022. szept. 20. 17:52
11/15 anonim válasza:
Soha nem volt még ilyen. Magázva szoktak beszélni hivatalos helyeken és azon kívül, hogy behívnak az orvoshoz, a nevemen még soha nem szólítottak sehol, nemhogy becenéven. El sem tudom képzelni, hogy ez milyen szövegkörnyezetben fordulhat egyáltalán elő... Mondjuk különösebben nem zavarna, de tuti, hogy meglepődnék!
12/15 anonim válasza:
Engem munkahelyen napi szinten becèznek.
Már megszoktam😀😀.
13/15 anonim válasza:
Soha nem volt még ilyen, de ha valaki a becenevemen szólítana, akkor ráhagynám.
14/15 anonim válasza:
A becenevem az anyakönyvezett nevemből van, és a köznyelvben is használatos, így fel se tűnik.
Ennek ellenére csak a háziorvosom szólít így, aki 18 éves korom óta ismer, meg a fogorvosom, akivel az év elején belekezdtünk egy hosszú és macerás eljárásba, így ott meg már az lenne fura, ha nem az hangzana el.
15/15 anonim válasza:
Meglepődnék, nálam pont fordítva szokott lenni és a hivatalos nevemre hiszik azt hogy becenév ezért "továbbköltik" olyanra ahogy szerintük hivatalos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!