Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Aki smileyt használ, hogyan ?

Aki smileyt használ, hogyan ?

Figyelt kérdés

Sokszor látom, hogy :) én ilyenkor nyomok egy 🙂

Nem egyszerűbb ? Vagy mi az oka ?

2022. ápr. 25. 22:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Régimódi vagyok (^_^)
2022. ápr. 26. 09:30
 12/15 Cubina ***** válasza:

Régen (az őskorban, amikor még modemes/betárcsázós internet volt és nem voltak ostobatelefonok, mindenki számítógépről netezett), mármint az a kevés ember, akinek volt gépe. Sok weboldalon nem voltak kikereshető hangulatjelek (mi smiley-nak és emoticon-nak hívtuk), ezért ezt szoktuk meg, mi őskövületek. Sokkal gyorsabb leírni, mint kikeresni és mindenki megérti.

Egyébként az emoji nagyon ostoba név, semmit se jelent, a smiley, vagy hangulatjel név sokkal aranyosabb volt.

Arra tisztán emlékszem, hogy amikor a 90-es években megjelentek a sima nyomógombos, szürke kijelzős mobilok, mindenkinek kellett, kivéve engem. Hívni lehetett vele, sms-t küldeni és volt rajta egy kígyó nevű játék, amin egy pixel gyűjtögetett más pixeleket, míg végül olyan hosszú lett, hogy beletekeredett önmagába, és meghót.

Olyan népszerűek voltak ezek a mobilok, hogy hirtelen a metrón, villamoson, buszon mindenki telefonált.

Csak az volt a ciki, amikor valaki éppen "beszélt" és hirtelen megszólalt a telefonja, mert tényleg hívta valaki.

Minden megváltozott, de a hihetetlen ostobaság megmaradt. :)

2022. máj. 4. 03:36
 13/15 Cubina ***** válasza:
Bocsi, most láttam hogy te is smiley-t írtál, valaki más írt előttem emojit. :)
2022. máj. 4. 03:37
 14/15 anonim ***** válasza:

"Csak az volt a ciki, amikor valaki éppen "beszélt" és hirtelen megszólalt a telefonja, mert tényleg hívta valaki."

Az a durva, hogy ilyet én még a napokban is látni szoktam. Van egy srác a buszon, aki mindig úgy csinál mintha telefonálna, már sokszor láttam őt, nem értem. Ez vajon valami mentális betegséghez kapcsolódhat amúgy? Nagyon durva :D

2022. máj. 4. 07:27
 15/15 Cubina ***** válasza:

Azért van ez az egész telefon őrület és hamis hívások, mert az emberek így fontosnak érzik magukat. Mindig kell a mobil, mert XY épp küldött egy nevetős fejet és azt muszáj megnézni. Sokszor megnézik a messengert, ki van fent, ír-e valaki valami fontos hangulatjelet. Vagy görgetnek ilyen-olyan képeknél. Tükörnek használják. Csinálnak egy szelfit, és azon látják, hogy néznek ki. Persze mindenféle szépítő szűrő van alkalmazva, ezért nem is használnak igazi tükröt, mert az "hazudik". Órának használják, mert a karóra már kiment a divatból. GPS-nek használják, ahelyett hogy otthon megnéznék az útvonalat és megjegyeznék. Idegesség-levezetőnek használják. Láttam már, hogy valaki úgy odacsapta a földhöz, hogy apró darabokra hullott. Nem baj, holnap vesz vagy kap másikat. Csak azt kell hazudnia, hogy elejtette. Olyan is van, aki egy apró farzsebbe helyezi a hatalmas mobilt, aztán csodálkozik, hogy amikor lehajol, kirepül a zsebéből és eltörik. Ezért van szinte mindenkinek törött képernyős telefonja. Telefonálnak rajta ordítva. Egész úton azt ecsetelik, hogyan végezték a vakbélműtétet, vagy hogy milyen rohadt szemét a barátja/nője, dögöljön meg a mocsok. Vagy mit fog főzni és hová fog menni. Vagy eleve a nőjével/fiújával ordít, aztán végigsírja az utat.

Mindenkinek hallania kell, amit beszél, sőt sokan még ki is hangosítják a másikat, így még élvezetesebb a műsor.

Ezeket figyeltem meg a mobilosoknál, biztos kihagytam még valamit. Olyan görbe mindenki nyaka már, és felvették a rákolló kézmozdulatot, készen állva a nyomkodásra. Ha jönnek velem szemben és nem állok félre, szó szerint nekem jönnek. Történt ilyen többször is.

Akitől megkérdeztem, mind azt mondja, hogy azért mobilozik, mert nem akarja nézni a sok hülyét. Az a sok hülye meg azért mobilozik, hogy őket, a hülyéket ne lássák.

Mondja már meg valaki, hogy miért hülye az a sok ember? Megszólította őket már valaki? Beszélgetett velük? Elküldte a sok hülye őket a k... életbe? Vagy miért hülyék? Mert tömegközlekedést használnak limuzin helyett?

Teljesen kivonják magukat a mobilosok a való világból azzal, hogy mindenki hülye. Közben esélyt sem adnak senkinek, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét. Ők nem hülyék, hogy napi 24 órában mobiloznak, még azzal is alszanak, meg azzal mennek vécére?

Nekem nincs okostelefonom (ami egyáltalán nem okos, mert mindenhez internet kell neki, még a folyamatos frissítésekhez is, net nélkül egy kalap sz@rt se ér az egész).

Ha nem lenne net rajta, senki sem használná, mert az úgynevezett okostelefon azonnal ostobává válna.

Szóval nekem nincs ilyen ostobatelefonom, viszont van nagyon sok barátom, akikkel hülyülünk, beszélgetünk, elmegyünk ide-oda, segítünk egymáson. Nem a neten, hanem a való életben.

Soha nem cserélném le ezeket a megfogható barátokat 678 virtuális barátra, aki csak a listámon van, de sose találkozunk.

2022. máj. 5. 22:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!