Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ezen az oldalon miért kezelnek...

Ezen az oldalon miért kezelnek le sok, valóban intelligens válaszolót?

Figyelt kérdés

Most vagy én vagyok egy gyökér, idióta, ökör, barom, állat, hülye gyerek vagy tényleg igazam van.

Persze van kategória, ahol nem, mondjuk a tudományoknál a legtöbb helyen nem, de mondjuk a politikakategóriában ha egy válaszoló kicsit is okosabb, mint az utca embere, akkor még őt pontozzák le a beképzelt műveletlenek. Bocsánat, de engem az ilyen emberi tulajdonságok iszonyatra felbosszantanak.

Most is láttam egy olyan illetőt, aki nem a 8 általánosban, kettessel megszerezhető tudással gazdálkodott, hanem sokat tudott egy bizonyos témakörben, de a beképzelt, idióta fantomok lehurrogták a földig. Ráadásul még helyesen sem tudtak írni, azok a nagyon okosak.

Engem nagyon fel tud húzni, ha valaki soknak képzeli magát, mögöttes tartalom, indok nélkül. Aki valóbban intelligens, az sok esetben nincs tisztában magával, néha kicsit alacsony az önbizalma, akinek bezzeg semmi oka nincs az egója fényezésére, az aztán mindenkinél szebb, okosabb, jobb, legalábbis saját maga szerint.

2022. ápr. 5. 15:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Talán ők egyedül.
2022. ápr. 5. 16:10
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Azért, mert valaki több diplomás, művelt ember, attól nem biztos, hogy jártas a politikában. Neki lehet, hogy más szempontok számítanak, mint mondjuk a vidéki Maris néninek. Mindenki a saját szemszögéből nézi a dolgokat. Ezért van joga mindenkinek választani. Ezért írtam, hogy egyik sem jó vagy rossz.
2022. ápr. 5. 16:25
 13/18 A kérdező kommentje:

#12.

Csak az objektivitás és az általános tudás hiányzik. A műveltségben az is benne van, hogy a politikatudomány és a társadalomtudományok területén is rendelkezik szélesebb körű ismeretekkel.

2022. ápr. 5. 16:31
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Sok farönk csak azért jár ide, hogy utána rúghasson névtelenül vadidegen embereknek! Ha megkérdeznéd tőle, hogy most ez mire volt jó, nem tudná megindokolni egy ép, kerek, teljes magyarul helyesen leírt mondatban a tettének miértjét, - egyszerűen csak ettől "nedvesedik" az ilyen lélektani torzszülött.
2022. ápr. 5. 16:31
 15/18 anonim ***** válasza:
56%
Ilyen ismeretekkel csak kevés ember rendelkezik, és még ők sem biztos, hogy egyformán látják a dolgokat. Ez a tudás sosem volt feltétele a választási jognak.
2022. ápr. 5. 16:40
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értelmeztem a kérdést,a jelenséget, amiről beszélsz, Dunning-Kruger hatásnak hívják. Ez a videó nagyon jól összefoglalja. [link]
2022. ápr. 5. 21:18
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen csak itt gyakorin van ez, jóideje arccal névvel gátlástalanúl a facebookon is kipattant ez. Talán a covid körül kezdődhetett meg durvábban, aztán a háború, most a választás, az utóbbi pár év tragikus ilyen téren. Sokkal több az idegbeteg, frusztrált, és totálisan megosztottság van. És igen, általában a legsötétebbek és legostobábbak a leghangosabbak, és ők állnak bele a normálisakba is, személyeskedve, érvek nélkül. Amúgy közegtől is függ, hol mennyire értelmes és korrekt emberek vannak. Pl kisebb zártabb faces csoportban ritkább, de pl hírek alatti nyílt kommentfalon meg rendszeres. És valóban közrejátszik a dunning kruger effektus is, minél tudatlanabb valaki annál kevésbé lát rá mennyire téved, és annál nagyobb az önbizalma, még ha tévesen is.
2022. ápr. 6. 02:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Mivel anonim úgy van vele írhat bármit, általában az ilyen embereknek az értelmiségi szintje is a béka segge alatt van.
2022. ápr. 17. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!