Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar emberek valóban...

A magyar emberek valóban átlagon felüli intelligenciával rendelkeznek?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam, hogy a magyarok az egész Világon nagyon kimagaslóak, illetve nagyon magas intelligenciával rendelkeznek. Sajnos végigmenve egy pesti utcán gyakorta nem ezt tapasztalom, valahogy mégis ezzel a tudattal járok-kelek. Bár tudom, hogy ez így önmagában elég általános, hogy "magyar emberek", mert nyilván mindenhol van "okosabb", nem okosabb, deklasszált, értelmiségi, de valahogy mégis kíváncsi lennék a véleményekre. :)

Szóval mi a véleményetek? :)

2015. júl. 14. 22:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen, átlagon felüliek, pontosabban a legfelső tartományba tartozunk intelligenciaszintet tekintve (persze nagy átlagban, nem mindenki). Európán belül Nyugat- és Észak-Európa nagy része tartozik ide, és ha jól emlékszem, még Ukrajna is. Éppen a közelmúltban tettek közzé egy ilyen felmérést.
2015. júl. 14. 22:21
 2/14 anonim ***** válasza:
Mit nevezünk intelligenciának ebben a vonatkozásban?
2015. júl. 14. 22:25
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Igen lásd győzike, dopeman, vv-s emberek. Általánosságban nem lehet mondani. A 21.sz már a szellemi leépülés korszaka, persze vannak zsenik, de összességében egyre jobban elhülyülünk.
2015. júl. 14. 22:29
 4/14 anonim ***** válasza:
19%
Azt hiszem, hogy aránylag több nálunk a kiemelkedő tehetség, mint máshol, ugyanekkora népességre vetítve. Az átlagos intelligencia viszont ugyanannyi, mint bárhol máshol, szóval több nálunk a buta is. Az okosabbak kimennek külföldre vagy legalábbis autóval közlekednek, szóval az utcán gyalogolva kicsi a valószínűsége, hogy pont velük fuss össze.
2015. júl. 14. 22:33
 5/14 anonim ***** válasza:
64%

Ez egy tévhit.

Volt egy időszak Magyarországon, az 1világháború előtt, és a két háború között, amikor világviszonylatban kiemelkedő körülményeket tudtak teremteni a jó iskolát végzett tehetségeknek, minőségi szellemi műhelyek működtek.

Ma az oktatás nem tart lépést a nyugati országok elit képzésével. Gyakorlatilag nincs központilag támogatott tehetség-gondozás. Stadionra, meg gyártósorokra kell a pénz.

Vannak nagyon okos, intelligens emberek más országokban is, de ahol megfelelő körülményeket biztosítanak, ott látható eredményeket is fel tudnak mutatni, amik nem biztos hogy a magyar érdeklődésre számot tartanak.

2015. júl. 14. 23:18
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Jó, hogy innen is és onnan is érkeztek vélemények :)

Kedves harmadik válaszoló, ezt nagyon jól kifejezted, én is bele akartam írni a kérdésbe, de végül mégis kimaradt. Szóval ez a "szellemi leépülés" úgy gondolom katasztrofális méreteket ölt, rengeteg a züllesztő tényező, és az ezekbe a generációkba születő emberek egyszerűen nem tehetnek róla, mondhatni "áldozatokká" válnak...

Egyébként lehet, hogy rosszul tettem föl a kérdést, mert nem pontosan az intelligenciára, mint egy akár kvantitatív tulajdonságra gondoltam, hanem inkább a szellemi, erkölcsi, kulturális fejlettségre, illetve a tudás iránti érdeklődésre, vágyra.

2015. júl. 15. 01:03
 7/14 anonim ***** válasza:
55%
Hát egy olyan országban, ahol a népesség kétharmada hisz a legsötétebb összeesküvés-elméletekben, a családok fele vett fel olyan hitelt, amit nem tudott visszafizetni, és a választók 90%-a szavaz újra meg újra lelkesen a mindkét oldali elmebeteg, hazug, tolvaj politikusokra, aligha lehet valami magas az általános intelligenciaszint.
2015. júl. 15. 04:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, hogy az átlagunk is magasabb, de csak pár ponttal, arra én nem verném a mellem. Az meg, hogy nálunk több a kiemelkedő, százalékosan még mindig elenyésző.

Idióták vagyunk mind, ahogy mindenki más is, csak mi átlagban 3 IQ ponttal kevésbé. Hurrá!

2015. júl. 15. 06:54
 9/14 anonim ***** válasza:
49%
Figyelembe véve a 2010 -s és a 2014 -s országgyűlési választásokat (bár az utóbbit szerintem inkább elcsalták) inkább azt mondanám hogy átlagon aluli intelligenciával rendelkezik az országban legjava.
2015. júl. 15. 07:33
 10/14 A kérdező kommentje:
Szerintem a politikai nézet nem függ össze az intelligenciával, koránt sem!Mindenkinek más a nézőpontja, elvárása, mindenkinek valahova "húz a szíve", és nagyon kevés az olyan szavazó aki racionálisan végigköveti minden párt programját és az alapján dönt... Mind a bal, mind a jobb oldalon vannak csalók, hazug emberek (sajnos úgy gondolom ezt már természetesnek lehet venni), ezáltal mindkét oldal pártfogói joggal lehetnek fölháborodva bizonyos eseményeken és joggal lehetnek elégedettek. A rendszerváltás óta úgy gondolom mindkét oldalnak voltak blőd, értelmetlen húzásai, azonban olyan drasztikus döntéseket mint a rendszerváltás előtt voltak egyik párt sem hozott.
2015. júl. 15. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!