A magyar emberek valóban átlagon felüli intelligenciával rendelkeznek?
Sokszor hallottam, hogy a magyarok az egész Világon nagyon kimagaslóak, illetve nagyon magas intelligenciával rendelkeznek. Sajnos végigmenve egy pesti utcán gyakorta nem ezt tapasztalom, valahogy mégis ezzel a tudattal járok-kelek. Bár tudom, hogy ez így önmagában elég általános, hogy "magyar emberek", mert nyilván mindenhol van "okosabb", nem okosabb, deklasszált, értelmiségi, de valahogy mégis kíváncsi lennék a véleményekre. :)
Szóval mi a véleményetek? :)
Akkor egy dél-koreai vagy egy japán mit szóljon?
Ha olyanoktól hallod ezt, akik azt hangoztatják, hogy mindent, de tényleg mindent a magyarok találtak ki, stb., akkor abban a körben biztos a magyarok a legintelligensebbek.
Viszont más szemszögből nézve ugyanolyan, mint a többi nép.
Szerintem (és ez a magánvéleményem) a kérdésedre NEM a válasz. Bár, ez attól is függ ugye, hogy milyen módszerrel mérjük az intelligenciát, mint ahogyan azt sokan előttem már kifejtették.
Amitől mégis viszonylag sok tudóst, feltalálót adtunk a világnak, az a meglehetősen egyedi nyelvünk, és az abból fakadó gondolkodásmódunk. Nem akarom ezt fejtegetni, mert nem vagyok nyelvész, de ha ismersz 1-2 idegen nyelvet, rá lehet jönni, hogy miben különbözik a népesebb (pl. európai) nyelvektől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!