Szerveztem egy szülinapi bulit a páromnak, és megsértődtek a vendégek azon, hogy megkértük őket, hozzanak piát (mi nem tartunk itthon, ők viszont szeretnek inni). Ha ennyi elég a drámához, akkor mi lesz az esküvőn? Ott bármin meg lehet sértődni...
A vendégek maguktól is visznek ezt-azt, de így kifejezetten kérni eléggé furcsa dolog.
Az esküvőn? Ott is megkéred őket, hogy vigyenek piát, esetleg kaját is, ha enni akarnak?
Én nem értem a problémát. Ha a vendéglátók nem isznak alkoholt, akkor a vendégek hozzanak, amit ők szívesen fogyasztanak.
Én is szoktam kérni, cserébe sütök-főzök.
Mi sem iszunk és mégsem esik nehezemre egy nálunk tartott vendégség előtt elmenni a LIDL-be és venni egy tálca sört meg pár üveg italt. Ha már vendégséget tartok akkor készülök basszus.
Van helye a batyus buliknak is, de egy szülinapi buli, ahova valószínűleg amúgy is ajándékkal készülnek a meghívottak, nem az.
Volt egy ismerősünk, akihez sokszor átmentünk gyerekkoromban.
Mindig megkérdezte, mit innánk, és el is kezdett sorolni italokat, jó hosszan.
Nem tartott otthon ezekből egyet sem, hanem csak felvette a rendelést, és leküldte a fiát a lakással szemben lévő boltba :D
(Én meg mentem vele segíteni, meg magamnak is választani valami üdítőt)
Többfogásos kaja lesz, ital is. De az alkohol, az nem a mi asztalunk. Miert ne hozhatna a vendégsereg alkoholt? Miért ne adhatnának bele a közösbe? Miért a vendéglátó feladata a minden is? Felőlünk tökéletes buli lehetne alkohol nélkü is, de tudjuk, hogy akkor elégedetlenül távoznának, ezért jeleztük, járuljanak hozzá az igények kielégítéségez.
Az esküvőre senkinek nem kell semmilyen élelmiszert hoznia, de egy esküvőn 1000 más ok van megsértődni, szerintem. Főleg, ha az esküvő eltér a megszokottól. Miért nincs, amit megszoktunk? Miért van valami, ami nem szokott esküvőn lenni? És hasonlók...
Azt hiszem egyszerűen csak más mindenki véleménye a vendéglatásról. Valaki szereti kinyalni, valaki szereti közösrn intézni, helyszíntólől függetlenül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!