Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerveztem egy szülinapi...

Szerveztem egy szülinapi bulit a páromnak, és megsértődtek a vendégek azon, hogy megkértük őket, hozzanak piát (mi nem tartunk itthon, ők viszont szeretnek inni). Ha ennyi elég a drámához, akkor mi lesz az esküvőn? Ott bármin meg lehet sértődni...

Figyelt kérdés
2022. márc. 17. 12:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%

A vendégek maguktól is visznek ezt-azt, de így kifejezetten kérni eléggé furcsa dolog.

Az esküvőn? Ott is megkéred őket, hogy vigyenek piát, esetleg kaját is, ha enni akarnak?

2022. márc. 17. 12:57
 12/28 anonim válasza:
49%

Én nem értem a problémát. Ha a vendéglátók nem isznak alkoholt, akkor a vendégek hozzanak, amit ők szívesen fogyasztanak.

Én is szoktam kérni, cserébe sütök-főzök.

2022. márc. 17. 13:03
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem iszunk és mégsem esik nehezemre egy nálunk tartott vendégség előtt elmenni a LIDL-be és venni egy tálca sört meg pár üveg italt. Ha már vendégséget tartok akkor készülök basszus.

Van helye a batyus buliknak is, de egy szülinapi buli, ahova valószínűleg amúgy is ajándékkal készülnek a meghívottak, nem az.

2022. márc. 17. 13:19
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudjátok, hogy olyan a társaság, hogy szokott alkoholt fogyasztani egy ilyen eseményen, akkor valamennyivel illik készülni, akkor is, ha ti nem tartotok otthon. Ettől függetlenül az szerintem teljesen rendben van, ha a barátok-haverok felé kommunikálva van az is, hogy mit hozzanak esetleg, mert nálatok nem biztos, hogy lesz. (Pl mi szoktunk sok nasival, sörrel és borral/valamilyen töménnyel készülni az ilyen haveri összejövetelekkor, de szoktuk írni a résztvevőknek, hogy ha valaki mást inna, akkor azt legyen szíves hozzon magának. Nyilván nem fogunk whiskey-től kezdve az 5féle ízű pálinka, vodka és mindenből bevásárolni, csak azért, hogy legyen szilvás pálinka otthon, ha valaki azt akar inni, de alap italokkal bárkit, bármilyen mennyiségben szívesen fogadunk.) Fontos talán a kommunikáció is feléjük, ha az a megszokás felétek, hogy egy bulin mindent a szervező áll, akkor igen, ez nem volt kedves kérés. Ha viszont olyan a megszokás, mint nálunk, hogy oda-vissza mindenki visz plusz alkoholt, nasit, ha valami kicsit különlegesebbet inna, szerintem egyáltalán nem bunkóság írni nekik, hogy ezt tudjuk biztosítani, a többit légyszi hozzátok ti.
2022. márc. 17. 13:22
 15/28 anonim ***** válasza:
70%
Ha az esküvőhöz is ilyen sza_rrágó módon fogtok hozzáállni, akkor biztos lesz sértődés. Mert ez sza_rrágás. Sajnálod kiadni a lóvét arra, amit ti nem isztok. Ha meg így van, akkor olyan bulit kell szervezni, ami passzol ehhez. Délután összeültök, felköszöntitek a szülinapost, esztek egy kis tortát, beszélgettek, aztán megy mindenki a dolgára. Bár egy üveg pezsgő még így sem ártana, hogy legalább koccintani ne narancslével kelljen.
2022. márc. 17. 13:36
 16/28 anonim válasza:
76%
Ruppotlan dolog ja, en ugy is viszek magammal valamit, de ezt elore lekerni, hallod.
2022. márc. 17. 13:54
 17/28 anonim ***** válasza:
62%
Wc papírt is ők hozzanak?
2022. márc. 17. 13:57
 18/28 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem suttyóság ilyet csinálni. Attól, hogy nem tartotok otthon piát még el tudsz menni a boltba, hogy vegyél. Legalább pezsgőt meg 1-2 üveg töményet koccintáshoz.
2022. márc. 17. 14:16
 19/28 anonim ***** válasza:
86%

Volt egy ismerősünk, akihez sokszor átmentünk gyerekkoromban.

Mindig megkérdezte, mit innánk, és el is kezdett sorolni italokat, jó hosszan.

Nem tartott otthon ezekből egyet sem, hanem csak felvette a rendelést, és leküldte a fiát a lakással szemben lévő boltba :D

(Én meg mentem vele segíteni, meg magamnak is választani valami üdítőt)

2022. márc. 17. 14:19
 20/28 A kérdező kommentje:

Többfogásos kaja lesz, ital is. De az alkohol, az nem a mi asztalunk. Miert ne hozhatna a vendégsereg alkoholt? Miért ne adhatnának bele a közösbe? Miért a vendéglátó feladata a minden is? Felőlünk tökéletes buli lehetne alkohol nélkü is, de tudjuk, hogy akkor elégedetlenül távoznának, ezért jeleztük, járuljanak hozzá az igények kielégítéségez.

Az esküvőre senkinek nem kell semmilyen élelmiszert hoznia, de egy esküvőn 1000 más ok van megsértődni, szerintem. Főleg, ha az esküvő eltér a megszokottól. Miért nincs, amit megszoktunk? Miért van valami, ami nem szokott esküvőn lenni? És hasonlók...

Azt hiszem egyszerűen csak más mindenki véleménye a vendéglatásról. Valaki szereti kinyalni, valaki szereti közösrn intézni, helyszíntólől függetlenül...

2022. márc. 17. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!