Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan lehet úgy ismerkedni,ho...

Hogyan lehet úgy ismerkedni,hogy tartós haveri kapcsolat legyen belőle?

Figyelt kérdés

26 éves nő vagyok, egyetlen egy barátnőm van az is kint él külföldön.Középiskolás koromig normális szociális életem volt, suli után mindig valahol bandáztunk egyet,amint végetért ez a korszak mindenki másfelé ment,megszakadt a kapcsolat.Elkezdtem dolgozni és azóta teljesen magányos vagyok szociálisan. A munkahelyemen ahol most vagyok 1.5 hónapja, 38-50 évesek vannak családos emberek, akiknek megvan az élete gondja baja,nem fognak munka után még plázázni ide oda beülni,pedig egyszer hívtam is őket,csak kiröhögtek..amit szintén nem értek,mert nekem is van barátom együtt élünk,mégse kell hazarohanni időre..a munkán kívül senki nem beszél semmiről,próbáltam kezdeményezni, kérdezni pár általános dolgot,hogy telt a hétvége ilyesmi...,de 1 szavas válaszon kívül nem látni rajtuk,hogy beszélgetnének,én meg nem erőltettem, ha látom valaki fején,hogy nincs kedve hozzá.Értem én,hogy a munkahely nem barátság kialakítására való,de beszélgetni még lehet csak valamiért nem akarnak,amúgy kis cég kb 50 dolgoznak itt.

A barátomnak sincs szociális élete,neki szegénynek még egyetlenegy haverja sincs az anyjával beszélget messengeren,sokszor jön ő is velem eseményekre, beszélgetünk másokkal,de ennyi,pl ma is megyünk társasjáték délutánra.

2 éve járok pszihogushoz,de semmi változást nem érzek,pedig teszek érte.Arra kért,hogy szedjem össze azokat a dolgokat amik engem érdekelnek és keressek fel akár egy Facebook csoportot,vagy eseményt és majd csak megtalálom a koromhoz illő hasonló témában jártas személyeket.

Elkezdtünk a barátommal edzőterembe járni,de nem tudtunk kialakítani haveri társaságot,szoktunk beszélgetni,de ennyi pár hónap után feladtuk.

Nekem jött a jump fitness trambulinos edzés,mert ott több a lány,de elég vegyes a korosztály,óra után szintén mindenki siet a dolgára, beszélgetések közben közben vannak,de ennyi...

Van egy westie kutyám vele inkább tavasztól-őszig (így télen nincs sok kutyás esemény) hétvégente elmegyünk valami kutyás eseményre,ott beszélgetek is a gazdikkal,de ennyi.

Szóval lényeg a lényeg próbálok szocializálodni teszek is érte,ahova megyek beszélgetek is,de ennyiben kimerül a dolog és nem tudom hogyan kéne tartós kapcsolatot kialakítani.

Szeretek filmezni,sorozatot nézni,kutyámmal lenni trükköket tanulni,szeretek enni és főzni és ha van is rá lehetőség a lakóhelyhez közel akkor el is szoktam menni pl lesz március közepén tanulj meg sushit készíteni esemény.

A pénzem véges, szóval havonta 2x tudok elmenni bármilyen eseményre, kirándulni havi 1x szoktunk,most voltunk Velencén,de majd Dinnyésre is elszeretnénk menni,vannak ilyen mini várak.

Nem,nem Pesten élek,mielőtt valaki megkérdezi,hogy lehet unatkozni és magányosnak lenni.

Tippeket ötleteket szeretnék kérni,hogy hogyan lehet tartós kapcsolatokat kialakítani és nem csak annyiban merüljön ki a dolog,hogy elmegyek valahová beszélgetek és csak ennyi.

#ismerkedés #Szocialaizáció
2022. febr. 20. 05:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz régen heti 2x jártam hozzá,most a covid miatt havi 1 lett belőle
2022. febr. 20. 05:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ehhez hasonló érdeklődésű emberekre van szükség, és kellő nyitottságra.

Nekem úgy tűnik hogy görcsösen keresed ezeket a kapcsolatokat, számomra ez a való életben kissé taszító volna.

Játssz az interneten valami játékot, az olcsó és leköt, nekem több haver van onnan.

Próbáljátok meg élvezni azt amit csináltok a barátoddal együtt és külön, aztán majd jönnek az ismeretségek maguktól.

2022. febr. 20. 07:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet túl sablonos meg közhelyesen hangzik, de én is csak olyat tudnék javasolni, hogy írd össze érdeklődési körödbe tartozó témákat, vagy olyanokat, amelyeket a jövőben szeretnél kipróbálni. Ezek mentén próbálj Fb csoportokat keresni, bekapcsolódni, eljárni.
2022. febr. 20. 07:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Én levelezni szoktam, és itt elég tartós kapcsolataim vannak, mondjuk jó fej pasi vagyok. Rendes.
2022. febr. 20. 12:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Az a baj, és az volt a baj gimis korodban is, hogy csak bandáztatok, nem volt akkor sem egy barátnőd sem. Sem neked, sem a többieknek. Most is csak beülni akarsz, nincs semmi olyan elfoglaltság, ami ennél komolyabb? Lehet az egy sporttevékenység, kirándulás, biciklitúra, vagy mozi, színház, könyvtár, ahol dolgozol nincs egy egyedülálló ember, akit elhívhatnál kirándulni mondjuk.
2022. márc. 1. 16:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!