Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szóljak, hogy nem megyek a...

Szóljak, hogy nem megyek a buliba vagy kamuzzam a következőt?

Figyelt kérdés

Elhívtak szilveszterezni. Szerencsére már 2 hónapja kivédem ezeket a szituációkat. Az a baj, hogy mindig előkerül az alkohol.

A társasággal nincs bajom, de az itallal igen. Viszont a társaság erőlteti és így a társaságból is elegem lett.

Nagyon sokszor rosszul lettem utána másnap fejfájás, aznap hányás.

Ez a kisebbik baj. Olyan sms-ek, üzenetek, hívások melyeknek rossz következménye lett. Ez a nagyobb baj.

Személyesen is nagyon gázul viselkedek.

Szóval pont szüleimmel voltam mikor írtak és kérdeztem mi legyen a megoldás. Anya azt mondta, hogy mondjam egy másik buliba hívtak.

Apa meg, hogy mondjam meg az igazat, csak nem akarok bunkó lenni.

Mindig az van (illetve csak VOLT, mert többet ilyen nem lesz), hogy elmegyek és aztán itatnak, kérnek hogy tiszteljem meg őket ezzel. Aztán utána a 2. ital és így tovább egy idő után behülyülök és aztán magamtól is iszok és vége mindennek...

Nem lehet nemet mondani, sajnos itt a "kultúra" része.

Az az egy köt össze engem ezekkel az emberekkel, hogy régóta ismerjük egymást. De én nem akarom az alkoholt az életem részévé tenni.

Aki ilyen azt kivágom belőle.

2021. dec. 19. 20:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
49%

#20/20

Remek otlet, igy valt drogossa az alkoholista ismerosom

2021. dec. 20. 09:36
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Sztem, mond azt, h antibiotikumot szedsz, v allergiad van az alkoholra. Utobbi nalam bevalt. 12 eve tettem le a poharat.(zenesz vagyok-hegedumuvesz, elegem lett az allando "kotelezo" ivasokbol) Mindossze arra vigyazz, h CSAK Te toltod az italt es MINDIG Te nyitod ki. A poharad allandoan szem elott legyen....
2021. dec. 20. 09:44
 23/28 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs jogsim.

Az a baj, hogy hiába vetettem be az antibiotikum kártyát ezek akkor is itattak. Mondom mégegyszer úgy tekintenek rá, mint egy életelixírre.

Van aki reggel sörrel kezdi a napot.

Valahol pár éve elsiklott a dolog, azóta én nem arra tartok amerre ők.

Persze nekem vannak más problémáim és máshogy vezetem le a stresszt, de a szerhasználatot mindig is elítéltem.

2021. dec. 20. 11:00
 24/28 anonim ***** válasza:
50%

Ha nem tudsz nemet mondani, azt érdemes gyakorolni.

Nem hiszem el, hogy lefognak és megitatnak. Egy-két alkalom kellene amikor "megszokják, hogy te nem iszol" onnantól vége lenne annak hogy tukmálják rád.

Miért nem lehet ezt az egy-két alkalmat úgy végigcsinálni?

2021. dec. 20. 11:06
 25/28 A kérdező kommentje:

Mett én nem vagyok nagyhangú.

Két véglet van nálam, vagy szépen illedelmesen mondom, vagy megfogom a poharat és földhöz vágom. Valamiért ha csak mondom, hogy NEM azt nem értik az emberek és erőltetik a sajátjukat. Sokszor tettek kellenek vagy menekülés.

2021. dec. 20. 11:21
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Jó az, ha bármiféle indulat nélkül érvényesíted akaratodat, hidd el hogy munkahelyen is jól fog ez jönni.

"Nem iszom veletek, üdítőt meg ami jól esik iszom" - ennyit érdemes mondani és az ezutáni tukmálásokra nem reagálni. Miért van az, hogy nem vagy képes higgadtan lereagálni valamit ha többször is rá akarnak beszélni, indulatkezelési problémáid vannak?

2021. dec. 20. 15:55
 27/28 A kérdező kommentje:
Igen vannak ilyenek.
2021. dec. 20. 17:21
 28/28 anonim ***** válasza:
Ha valaki azt mondja: ugorj a kútba, beleugrasz?
2021. dec. 21. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!