Szóljak, hogy nem megyek a buliba vagy kamuzzam a következőt?
Elhívtak szilveszterezni. Szerencsére már 2 hónapja kivédem ezeket a szituációkat. Az a baj, hogy mindig előkerül az alkohol.
A társasággal nincs bajom, de az itallal igen. Viszont a társaság erőlteti és így a társaságból is elegem lett.
Nagyon sokszor rosszul lettem utána másnap fejfájás, aznap hányás.
Ez a kisebbik baj. Olyan sms-ek, üzenetek, hívások melyeknek rossz következménye lett. Ez a nagyobb baj.
Személyesen is nagyon gázul viselkedek.
Szóval pont szüleimmel voltam mikor írtak és kérdeztem mi legyen a megoldás. Anya azt mondta, hogy mondjam egy másik buliba hívtak.
Apa meg, hogy mondjam meg az igazat, csak nem akarok bunkó lenni.
Mindig az van (illetve csak VOLT, mert többet ilyen nem lesz), hogy elmegyek és aztán itatnak, kérnek hogy tiszteljem meg őket ezzel. Aztán utána a 2. ital és így tovább egy idő után behülyülök és aztán magamtól is iszok és vége mindennek...
Nem lehet nemet mondani, sajnos itt a "kultúra" része.
Az az egy köt össze engem ezekkel az emberekkel, hogy régóta ismerjük egymást. De én nem akarom az alkoholt az életem részévé tenni.
Aki ilyen azt kivágom belőle.
Amúgy már ott tartok, hogy ha választani kell, hogy
foci + alkohol, a másik oldalon meg a semmi
lehet inkább a semmi felé billen a mérleg!
Ha a bulin csak üdítőzöl akkor megitatnak vagy miért olyan elképzelhetetnen hogy "nem lehet"? Egy estét végigcsinálsz így és lehet hogy megszokják: te nem fogyasztasz alkoholt.
Valaki aki antialkoholista azt mesélte nekem, hogy különféle gyümölcs-italokat készített mindig frissen, azt vitte magával ilyen alkalmakra és voltak akiket átszoktatott.
Szerintem nem kell választani a "alkohol és társaság" vagy a "semmi" közt.
Szerintem jobban tartasz mások véleményétől és ez így nyilvánul meg. A "húöcsémmivanaztabetegvagy?" és hasonló beszólásoktól.
Annál, hogy az üzenetre nem reagálsz, még az is jobb, ha azt mondod, hogy családilag elutaztok valami rokonhoz szilveszterezni.
Kegyes hazugság.
En nagyon aterzem ezt, az en sztorim h ott hagytam a tarsasagot, a gond csak az h a kovetkezo is ilyen lett es az azutani is. Magyarorszagon de lehet nem csak itt ez az altalanos pian alapulo baratsagok tarsasagok vannak nagyreszt.
Amit csinalok most h megtanulok nemet mondani, focizni igy is eltudok jarni es ha hivnak utanna inni nem megyek. Hahivnak vhova megkedem mi a program ha csak piqlas nem megyek. Szervezz te programot ahol nem kell inni gokartozas vagy bami. Alenyeg h tanulj meg nemet mondani illedelmesen. Ha nem fogafdjak el az o bajuk.
#17 nekem is ez van.
Egy csomó csapatban megfordultam már és az állandóan így volt, hogy mindig foci után mennek lerészegedni. És hiába váltottam volt, hogy konkrétan emiatt mert részegen jelentek már meg meccsen is.
Nincs jogsid? Akkor mondhatod, hogy bevállaltad az önkéntes sofőr szerepét, ezért nem ihatsz.
Mondhatod a családi banzájt is. Hány évesek vagytok? Amúgy legalább érett gondolkodásra vall tőled, hogy ha tudod, hogy p.cs vagy ha iszol, akkor inkább nem iszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!