Szóljak, hogy nem megyek a buliba vagy kamuzzam a következőt?
Elhívtak szilveszterezni. Szerencsére már 2 hónapja kivédem ezeket a szituációkat. Az a baj, hogy mindig előkerül az alkohol.
A társasággal nincs bajom, de az itallal igen. Viszont a társaság erőlteti és így a társaságból is elegem lett.
Nagyon sokszor rosszul lettem utána másnap fejfájás, aznap hányás.
Ez a kisebbik baj. Olyan sms-ek, üzenetek, hívások melyeknek rossz következménye lett. Ez a nagyobb baj.
Személyesen is nagyon gázul viselkedek.
Szóval pont szüleimmel voltam mikor írtak és kérdeztem mi legyen a megoldás. Anya azt mondta, hogy mondjam egy másik buliba hívtak.
Apa meg, hogy mondjam meg az igazat, csak nem akarok bunkó lenni.
Mindig az van (illetve csak VOLT, mert többet ilyen nem lesz), hogy elmegyek és aztán itatnak, kérnek hogy tiszteljem meg őket ezzel. Aztán utána a 2. ital és így tovább egy idő után behülyülök és aztán magamtól is iszok és vége mindennek...
Nem lehet nemet mondani, sajnos itt a "kultúra" része.
Az az egy köt össze engem ezekkel az emberekkel, hogy régóta ismerjük egymást. De én nem akarom az alkoholt az életem részévé tenni.
Aki ilyen azt kivágom belőle.
Azt nincs kedved kipróbálni, hogy elmész, de csak narancslevet, üdítőt iszol (ha nincs, viszel), vagy ha ezt teszed akkor a megjegyzések zavarnának, mint a "beteg vagy hogy azt iszod?" "húdegáz"?
Tanulás szempontjából az jó lenne, ha begyakorolnád, hogy mások véleménye ne legyen hatással rád, és ez remek alkalom lenne.
Az életben sokan manipulálják a másikat szavakkal-tettekkel, ilyen befolyásoló hatások kivédését be tudod gyakorolni.
Mondd azt magadnak: "jól fogom magam érezni alkohol nélkül is". Lehet, hogy lesz egy-két ember, akik nem isznak annyira, csatlakoznak hozzád, beszpélgettek, társasoztok vagy bármi.
Nem, mert ez olyan társaság, hogy az a céljuk, hogy nagyon berúgjanak.
Értem amit írsz, de itt nem kivitelezhető, mert már próbáltam.
Attól hogy nincs önálló akaratod, nehogy már ez befolyásoljon abba hogy mész-e, ha erőltetik baszd falhoz a poharat.
Ha olyan komoly probléma ez az egész, akkor beszélj azzal aki a nyakadon van emiatt, és mondd el neki hogy nem ismerik a határt, és ehhez neked nincs kedved.
Nem tudom abban mi a kultúra hogy annyit kell inni hogy akár el is ájuljon az ember, sajnos tizenévesen mi is túlzásokba estünk alábecsültük a bort is, és abból majdnem összejött egy haláleset is, a legelején persze jó buli volt...
Nem tudom hány évesek vagytok, de egy idő után mindenki rájön hogy magáért felel ilyen dolgokban, aki lehúzza az 2 szelet kenyérre a harmadik 6centet, meg issza rá a sört, az úgyis kikészül ideje korán, és neki lőttek az estének.
Továbbá ha csak egyet iszol, akkor bírni is fogod, de nem is csavarsz be, csak kerülni kell a szénsavasat.
Nem mindenkivel, de nagyrészükkel együtt járunk focizni.
És a sport fontos nekem. A társasággal sincs úgy baj.
Az alkohol"kultúrával" nem tudok azonosulni és nem is fogok sem itt sem más társaságban. Mert tudom mit hoz ki belőlem.
De nem érted, hogy én már ha egy sört iszok attól a falnak megyek, ugyanis nem fogyasztok alkoholt. Más meg úgy issza a söröket mint én a pohár vizet.
És ekkor mondják, hogy hozzá kell edződni.
Csak, hogy én nem is akarok, mert nekem ez nem célom.
Múltkor itthon egy film alatt ittam egy sört és már attól teljesen beszédültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!