Milyen társast ajánlotok felnőtteknek?
Az a baj, hogy kb 4000 különféle, jobbnál jobb társast lehetne írni, és minden embernek más és más tetszene ebből a 4000-ből.
Ha még sose próbáltatok modern társast, akkor esetleg érdemes lehet elmenni az egyik budapesti társasjátékos helyre, pl Játsz/ma kávézó. Szerintem az az egyik legjobb. Nyilván ez akkor kényelmes, ha budapestiek vagytok.
De ha erre nincs lehetőség, akkor írsz picit magadról meg az apukádról, feleségéről?
Esetleg hobbik, mennyire vagytok kompetitívek, szabadidőtökben mit szerettek csinálni, mennyire szeretitek a logikai játékokat, háborús filmeket, földrajzot, történelmet, sci-fit stb.
Amúgy meg érdemes itt nézelődni:
Szinte az összes társas megtalálható, szűrhető. Állítsd be, hogy 3-4 fő, meg amit akarsz még.
Kezdetnek nem ajánlok 3,5 fölötti komplexitást.
tobb fohoz ajanlom a dixitet
2-3hoz pedig a Catant
illetve nekunk vannak itthon régebbiek, ezek nemtudom meg kaphatok e de nagyon jok: Ramses, Labirintus, Hotel, Ali Baba
Nálunk menő a Carcassonne, a Grund, a Tiltott Sivatag és az Azul.
Ismerősi körben szeretik még: Mars terraformálása, Pandemic, Nyugati királyság (sorozat), Zöldellő mezők, Kingdomino, Century, Hét csoda, Kartográfusok...
(És akkor ez elvileg elég sok műfajt, témát és nehézségi szintet lefed.)
Identity pszichológiai társasjáték
Az Azul tényleg klassz játék.
Én szeretek társasozni, de nem vagyok nagyon elmélyült a témában, szóval csak még szoktam nézni, hogy mi volt az év társasjátéka az elmúlt időszakban.
Mi nagyon szeretjük a Fedőnevek játékot. Itt csapatokban kell játszani, legalább 4 ember kell. Gondolkodó, de pörgős.
Illetve az Imagine-t is szeretjük, itt rajzolt formákkal kell elmutogatni megadott szavakat, kifejezéseket. Ez nagyon vicces játék, sokat röhögünk rajta.
Illetve egyszer játszottam Allűrt, és az is jó volt, csak még bele kell jönni, szerintem én azt veszek idén magunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!