Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért vesznek az emberek...

Miért vesznek az emberek minden cigányt egy kalap alá?

Figyelt kérdés

Innentől inkább a saját véleményemet írom le, nem olyan fontos végig olvasnod.

Nem tudom jó kategóriába soroltam-e, és azt sem gyakori kérdés e ez itt. De őszintén, én sosem értettem, miért van ez a nagy utálat, pedig az én családom is nagyon nem szereti őket, és engem is így akartak nevelni, de mindig is eltért a véleményem. Lehet ez már az én generációmnak is köszönhető, nem tudom, 16 éves vagyok, fehér.

Igen, vannak olyanok a cigányok között, akik elitélendő módon viselkednek, de mondjátok meg nekem, a jó fehér emberek között nincsenek, akik pont olyanok, mint ők, akiket elitélünk? Valahogy ő rájuk mégsem köpködünk, hogy fuj fehérek. Vannak cigány családok, akik kulturáltan, szépen, kitartóan, tisztességesen élnek, dolgoznak. Mégis lemondják őket, csak a származásuk miatt, amiről nem tehetnek, de miért? Mit ártottak nekünk? Miért olyan elfogadhatatlan, hogy ők is emberek, és ugyanúgy itt élnek, mint mi? Mondd, téged gúnyoltak már, kiközösítettek valami miatt, amiről nem tehettél, hisz úgy születettél, milyen érzés volt?

Tényleg várok értelmes, jól megindokolt válaszokat.

2021. szept. 26. 23:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert a 90%uk hazug, neveletlen, agressziv tolvaj. Maguknak csinaljak. Ki fogja keresgelni kozuluk azt a 10%ot meg minek? Inkabb mindet egy kalap ala azt szevasz. Amugyis elvannak ok egymassal.
2021. szept. 27. 13:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Veszprém megyében nőttem fel, nekem is csak rossz tapasztalataim voltak velük. (betörtek hozzánk, megtámadtak az utcán stb)

Nemrég Budapesten jött a céghez két roma takarító, egy pár. Folyamatosan kvaanyázták egymást meg sipákoltak, de végül is közepesen igényes munkát végeztek, viszonylag olcsón úgyhogy maradhattak. Próbáltuk pozitívan állni hozzájuk.

Az egyik nap aztán az ilyen veszekedés közben a férfi ideges lett és puszta kézzel széttört egy szekrényt meg néhány másik bútort.

Persze azonnal ki lettek b.va.

Komolyan, egy közepesen nevelt kutyának több önkontrollja van.. ha egyszer a villamoson jön ki belőle az állat akkor emberben fog kárt tenni??

2021. szept. 27. 18:51
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen szó. Arányok... És ezt nem értik sokan. A cigányok kb 10% át teszik ki az ország lakosságának és ebből a 10% ból mégis az az általános tapasztalat, hogy nagyon nagy részük problémás ember, hogy finoman fogalmazzak. Polkorrekt magyarok és romák sokszor azzal jönnek, "Dehát csomó magyar bűnöző is van meg a magyarok között is vannak rohadékok és rendes cigányok is vannak."

De most őszintén ki tudná rezzenéstelen arccal, őszintén azt mondani, hogy ugyanolyan arányban? Mert egyszerűen nem ez a valóság. Lehetne mondani, hogy rasszisták vagyunk mert ezt mondjuk/gondoljuk, de érdekes módon ha mondjuk 3-4 afrikai vagy távol keleti emberből álló csapatot látok a közelemben általában tőlük nem szoktam azt a baljós kisugárzást érezni amit romák esetén.

Ahogy előttem is írták rengeteg embernek az a tapasztalata, hogy eddigi életük során nem a 90%-os magyarságból akadt ki több ember akikkel bizonyos konfliktusokba kerültek, hanem a 10% ot sem kitevő romákból. És szerintem az egyik legjobb bizonyíték, hogy ha az ország teljesen más részein lakó emberekkel beszélsz azok 90-95%-a is hasonló véleményen van.

De mondok talán még jobbat. Szerencsére én is ismertem meg pár rendes roma származású embert és általában még ők is utálják a saját fajtájuk nagyrészét mert ha valakik ők legközelebbről tapasztalják meg hogy viselkednek sokan közülük.

Mindent összevetve ha nem ez lenne a helyzet eleve nem lennének ilyen kijelentések hogy "Én is ismerek normális cigányokat" Hiszen nem mondunk olyat se hogy "Vannak azért normális fehérek, normális sárgák vagy normális feketék" Mivel esetükben nem ritkaság, hogy előfordulnak.

2021. okt. 1. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!