Hordanátok egy Rolexet, amiért nem ti dologoztatok meg?
A nagybácsim amerikai veterán és most valami nagy pénzosztás volt náluk, plusz elkezdte kapni az öregségit is. +$2k / hó. mindig is felvágós volt, amerikai izomautók, utazások stb, a felvágós természetét leszámítva egy nagyon kedves családszerető ember. A semmiből nekem ajándékozott egy Rolex Explorert, ami oké, hogy nem egy high end luxus óra, de azért az utcán sem látni minden nap ilyet a maga 10750 eurójával.
Középosztálybeli vagyok, egyszerű 1500 forintos pólókban járkálok, 3 éves telefonom van és a veretés annyiban kimerül nálam, hogy havonta egyszer elmegyek kajálni 5 ezerért az india étterembe. a baráti körömet sem gazdagok alkotják, annak sem látom értelmét, hogy összejöveteleken ilyennel virítsak. Az meg, hogy drágább órát hordjak, mint a kollégák fél éves fizetése, szinten ellenszenvet keltő gondolat.
Eladni természetesen nem fogom, az a nagybácsimmal szemben nem lenne fair.
Ti mit tennétek?
24f
12
Azért ha élőben látnád őket egymás mellett ég és föld. Az más kérdés hogy a Rolex egy középkategóriás óragyártó lassan felsőkategóriás árakkal. Évek óta annyi innováció van náluk hogy kék helyett kiadnak egy zöld számlapot az x modellből, az árra meg rápakolnak 10%-ot.
21-es
Hidd el, láttam eleget élőben!
Én egy Rolex-ért még annyit sem adnék mint egy Fortis-ért. Ha már milliók, akkor Grand Seikot vennék - de az a max. amit óráért adnék, akármennyi pénzem is lenne.
22
A GS tök jó csak buksz rajta. Rolex meg most a legjobb befektetés abban a szegmensben.
22-es
Ezt a részét nem tudom. Nem befektetésről beszéltem hanem saját használatra.
24
Ha több milliót elszórsz akkor azért azt is figyelembe kell venni. Ráadásul egy Spring Drive-ot leszervizeltetni nem egy jó buli mert vissza kell küldeni Japánba. Azért az elég húzós.
Igen, hordanám.
(Ki ez a barom amúgy, aki folyton benyögi a drága órás részeknél a "Leütnek érte." dumát? Egyrészt nem az egész ország egy cigány falu, másrészt van akinél van fegyver.)
Hordanám, de lehet, hogy nem munkahelyen. Tényleg az van, hogy egy 24 évesnél nem hihető, hogy igazi, ha meg hamisnak hiszik, akkor az a ciki. De otthon, vagy munkán kívül elhordanám. Leütni senki nem fog érte, mert a legtöbb ember annyit tud az órákról, hogy vannak mutatósak meg digitálisak.
22: Rolexet én se vennék, de azt is furcsállom, amikor valaki Grand Seikót venne helyette. A Rolexet túlhájpoltnak gondolom, de a GS is elképesztően túl van árazva szerintem, ráadásul semmi különleges nincs benne. Akkor már inkább egy szép IWC-t vagy H Moser-t vennék, ne adj' isten Lange&Söhnét, ami szerintem a legszebb óra.
Én szabadulnék tőle, az én szememben a Rolex ciki.
Az életben nem vennék Rolexet a csuklómra. Gusztustalannak tartom, hogy egy lakás árával mászkálnak a karjukon egyes ficsúrok. Ha több milliárdom lenne, akkor is megelégednék egy 30 ezres Casioval, mert tökéletesen ellátja a szerepét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!