Más is látja sok magyarban a török vonásokat?
Egyébként ezek a "török" vonások amiket leírtál, abszolút jellemző az ősmagyarokra, és az akkori ázsiai népekre, ahonnan elindult az akkori népvándorlás.
Nem kell ehhez semmiféle török hódoltság, meg genetikai keveredés, alapból ezerszer jobban hasonlítunk a törökökre, mint mondjuk a finnekre.
Én 5 éve dolgozom törökökkel, és valóban, ha elég sokat megismert, akkor tényleg vannak tipikus vonásaik, de ez nem igazán az, amit te leírtál, bár a törökös arcvonásokba sok dolog beletartozik.
Én inkább azt mondanám, testalkat, fejforma, orr forma... Ezek inkább tipikusak.
Bár azt is hozzá kell tennem, hogy Törökország bazi nagy, és ott is sokféle nemzet van, nagy eltérésekkel, dolgoztam már pl. kurdokkal, meg lazisztániakkal is (azt se tudtam, hogy van ilyen, ez is Törökország része)
szóval ismerek olyan törököt, hogy bármit előbb mondtam volna rá, hogy honnan származik, mint azt, hogy török.
De a lényeg az, hogy néhány tucat igazán tipikus törököt ismerve, azt kell mondjam, alapvetően a magyarokra ezek a vonások nem jellemzőek.
(Nem a kivételekről beszélek, mielőtt valaki elkezdene 1-2 emberrel példálózni...)
A szavaink között sokkal több hasonlóságot találtam. Van egy rakás ugyanolyan szó, ami ugyanazt jelenti, meg még több, ami hasonló, és hasonló dolgot jelent.
"Meg amúgy sem állunk velük rokonságban, csak most az aktuális politiai felállásnak az kedvez ha ezt hangoztatják."
Miért? Levagyok maradva
Kedves Kérdező!
Nem vagy "lemaradva". Egy üres, provokatív odaböffentés volt. Annyiban van helye a szkepszisnek, hogy a honfoglaló magyarok származását, vélt genetikai összetételét illetően több (tudományosan valid) elmélet is van.
Ha részletesebben érdekel, ajánlom az alábbi tanulmányt: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!