Vegyem fel a harmadik oltást, ha rettegek a vírustól?
Szerinted tényleg nem hazudnak vagy manipulálnak a médiában?
Hosszú évek óta ezt teszik a hírekkel, reklámokkal! Olyan dolgokat vetetnek meg veled, amire egyébként nem is lenne szükséged, belebeszélik a gyereket is a hasadba. Azt szereted, azt használod, amit reklámoznak, holott a jó bornak nem kell cégér.
Gondolkozz el egy kicsit... Ha tényleg olyan halálos lenne ez a vírus, mint amilyennek beállítják, akkor nem kéne ennyire reklámozni a vakcinát, nem kéne az embereket zsarolni, fenyegetni, diszkriminálni, kényszeríteni az oltásra, mert mindenki rohanna oltatni magát önszántából!
Gondolj bele, hogy ez a vírus itt van már 2020 eleje óta. Ha eddig nem kaptad el, és nem hullottak körülötted az emberek, mint a legyek akkor, amikor még vakcina sem létezett, akkor most miért kéne rettegned tőle, amikor a mutánsok terjednek? Minél többször mutálódik egy vírus, annál gyengébb lesz. A deltáról is írják, hogy bár fertőzőbb, de a tünetei könnyen összetéveszthetők a sima "mezei" náthával, ami orrfolyással, tüsszögéssel, enyhe köhögéssel, torokkaparással jár. Mondd meg őszintén, hogy ettől rettegsz? Egy nátha senkit se öl meg!
Próbálj meg logikával és ne rettegésből gondolkodni! A rettegés gyengíti az immunrendszert, azért fogsz megbetegedni, mert rettegsz. Elkapod a náthát vagy influenzát, és azt fogod hinni hogy korona, aztán halálra retteged magad.
Ha már rettegni akarsz, akkor inkább a vakcinától rettegj, mert sose lesz vége az oltásoknak, és minél több vakcinát juttatnak a szervezetedbe, annál nagyobb a kockázat, hogy bajod lesz tőle. Épp úgy, mintha tömnél magadba egy ismeretlen gyógyszert.
Lesz negyedik meg ezredik hullám, a görög abc összes betűjével elnevezett mutáns, te meg életed végéig rettegni fogsz?
Éld az életed, ne nézegesd a szándékosan félelemkeltő híreket és gondolj valami másra. Foglalkozz a szeretteiddel és tedd szebbé as világot.
Ha az ember folyton a jövőtől retteg, elszalad mellette a jelen és vele együtt minden apró szépsége.
Nézd, Cubina... az odáig rendben van, hogy nyugtatod a kérdezőt.
Meg van igazság is abban, amit írtál.
De ebben a vírusban sokan haltak meg - igen, a delta változatban is! - akiknek nem kellett volna.
Szóval értelmes ember oltatja magát.
Ha mostanában kapott kettőt - nem kínait - akkor csak jövőre kell majd újból.
Remélhetőleg addigra lesz új oltás, ami a mostaniak ellen is nagyon hatékony.
Köszönöm a "végtelenül ostoba" jelzőt. Egy szóval sem állítottam, hogy nem létezik a vírus, 2020 elején szinte az összes ismerősöm elkapta enyhébb, súlyosabb tüneteket produkálva, szerencsére egyikük sem halt meg. Rajtam csak két napos lázzal futott át, ettől függetlenül nem állítom, hogy a covid csak ennyiből áll. Mindenkinél máshogy zajlik, sajnos a gyengébb immunrendszerű emberek rosszabbul reagálnak.
Csak azt próbáltam megértetni a kérdezővel, hogy nem élhetünk állandóan rettegésben, mert a végén attól (is) betegszik meg az ember.
Vigyázni kell magunkra, egészségesen étkezni, mozogni, sokat a napon lenni, sok vitamint szedni, nem rettegni, hanem reménykedni, hogy elkerül a vírus, és nem állandóan azon kattogni, hogy mi lesz ha elkapja. A kérdező már másfél éve retteg annak ellenére, hogy nem kapta el a vírust, vagy nem vette észre, mert tünetmentes volt.
Így nem lehet élni, folyamatos rettegésben.
Nekem az egész családom és barátaim ilyen "végtelenül ostobák", annak ellenére sem rettegnek, hogy tavaly év elején elkapták a vírust.
Élik az életüket, úgysem tudnak mit tenni, ha megint elkapják.
Azért valamit hozzátennék ehhez a kórházas dologhoz.
Rákos daganat miatti sürgős műtétemet elhalasztották bizonytalan időre, mert azt mondták hogy tele van a kórház covidosokkal, én nem férek be. Kis híján elvéreztem, szó szerint az utolsókat rúgtam, orvosom azt mondta hogy sürgős lenne a műtétem, és ha rajta múlna, azonnal megműtene, de ezt az utasítást kapta, nem műthet meg.
Végső elkeseredésemben könyörgő levelet írtam a klinika igazgatójának, hogy műtsenek meg.
A levelem hatott, az igazgató utasította az orvosomat a műtét elvégzésére, és két nap múlva megműtöttek. Még VIP szobát is kaptam, és engem műtöttek meg először aznap.
Arra számítottam, hogy az osztály tele lesz koronásokkal (mivel ezt mondták), ennek ellenére a négy nap ott tartózkodásom alatt az egész osztályon (kb. 40 ágyas) rajtam kívül összesen 3 beteg feküdt.
Kihalt volt az egész klinika, se beteg, se látogató nem jöhetett be.
Kongott az egész épület az ürességtől, az orvosok/nővérek vidáman kávéztak, cseverésztek, semmi dolguk nem volt. Akkor hogy is volt ez a teltházas dolog? Miért mondták, hogy én nem férek be a műtétre, mert nincs szabad kapacitás???
Ha nem írok akkor az igazgatónak, már nem is élnék, a nagy tumor átterjedt volna a többi szervemre is. Csak mert... miért is?
Hány embert fordítottak vissza sürgős műtétre várva? Az akkori rendelet szerint (2020 november) csak a nem sürgős műtéteket halasztották volna el bizonytalan időre, ehelyett a sürgőseket is elhalasztották. Nem én vagyok az egyetlen, akivel ezt csinálták, csak én nem hagytam magam, de nagyon sokan nem kapták meg az életmentő ellátást. Ők nem számítanak? Az nem baj, ha valaki másban hal meg, csak ne korona legyen?
De biztos neked van igazad, hiszen annyira okos vagy.
16
Remelem jobban vagy azóta!
De ezt én ezt nem értem.
A covidosokat nem kulonitettek el mas betegektol, mas osztalyoktol?
Siman egy helyre raknanak egy frissen operaltat egy fertőző beteggel?
17-es: Ezzel most csak saját magadat minősítetted le. :) Az okos ember nem mondja magára, hogy okos.
18-as: Köszönöm érdeklődésedet, azóta meggyógyultam, hála a kikönyörgött műtétnek.
Elvileg nem raknák össze a frissen műtöttet a covidosokkal, gondolom ezért sem vállaltak akkor más műtéteket, meg hát azért sem, mert kellett a hely a rengeteg koronásnak (meg ezek szerint azért sem, hogy ne derüljön ki, hogy nincs is tele a kórház covidosokkal).
Nem tudom hol volt az a rengeteg koronás, ott biztos hogy egy sem volt, ahol én voltam.
Mondhatni szépen átvertek engem és a többieket, akiknek elhalasztották a műtétjét a "teltházas" kórházak miatt, ezzel sokaknál visszafordíthatatlan kárt okozva.
Ha nem könyörgöm ki a műtétet, sose tudom meg, hogy mi a helyzet.
Ezt nem az orvosok találták ki, felsőbb utasítás volt.
Amúgy lehet, hogy éppen kifogtál egy olyan időt, amikor kevés beteg volt bent, de ez ritkaság volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!