Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha egy gyereknek mindkét...

Ha egy gyereknek mindkét szülője kábítószerfüggő és a gyerek azt mondta, hogy sosem fog drogozni, nem akar olyan lenni mint a szülei, hogylehet az, hogy ma már mégis drogfüggő?

Figyelt kérdés
Pedig még csak 17 éves az illető, és most intézetben van, egyszer 2 évre visszaküldték a szüleihez, mert felebeztek a gyerekért. És mikor vissza került intézetbe már drogosként jött vissza. Szerintetek a szülei szoktatták rá? És a gyerek nem is akart vissza menni a szüleihez, csak vissza küldték, ezt még hozzáteszem.

2021. júl. 13. 07:17
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Alkoholisták gyereklét is akit ismertem, esküdözött, hogy nem, aztán mégis mind iszákossá lett.
2021. júl. 13. 07:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A drogos sem másabb, mint az alkoholista vagy a dohányos szülők. Nagy a kockázat sajnos, hogy szülőktől elsajátítják, ha akarják, ha nem. Nagy a kísértés, ha nap mint nap azt a példát látják.
2021. júl. 13. 07:22
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Ahogy írták a többiek ezt a példá látta én is ismerek olyat aki elítélte az apját mert iszik, most 16évesen alkohol és drog függő a srac és büszke magára.
2021. júl. 13. 07:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Huh, en szerencsére tudok ellenpéldával szolgállni, egyik gyerekkori haverom szülei durván alkeszok voktak, 8éves korában már vitték magukkal és volt, hogy be is rugatták... haverom mikor felköltöztem Bp-re, 18evesen suli miatt, megkérdezte feljöhetne e az albimba lakni, ahogy tud besegítene stb...

Mivel legjobb haverok voltunk megengedtem, még aznap eljött otthonról, összesen 10 osztálya volt, de pesten a szülei nélkül kinyílt a csipája... munka mellett tanult, leérettségizett, utana pedig jogra ment. Ügyvéd lett, vállalati ügyekkel foglalkozik :)

2021. júl. 13. 08:07
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Azért kábítószerek között elég nagy különbségek vannal. Van amelyik 1 használat után fizikai függőséget okoz van ami pár hónap használat után okoz függőséget. Nem értem mi a kérdés lényege? Hogy a gonosz szülei drogossá tették egyébként meg nem lenne az. A drogozás az csak rajta múlik, bármikor dönthet úgy hogy lejön a szerről.
2021. júl. 13. 08:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A függőségnek több valószínűsítő faktora van, az egyik a genetikai hajlam. Ha mindkét szülőd függő, akkor neked nagyobb esélyed van rá, mint annak, aki "tiszta" családból jön. De ez konkrétan a függőséget jelenti, bármilyen függőséget, lehet hogy neked a szerencsejáték vagy a sport lesz a függőséged.

Viszont ott van előtted a minta (2. faktor), ha azt látod, hogy a környezetedben élők probléma esetén droghoz nyúlnak, az megint egy lökés abba az irányba.

A 3. faktor meg az elérhetőség: ha esélyed nincs drogot venni, akkor nem fogod kipróbálni. Ha viszont ott van tőled karnyújtásnyira a szülői házban, tudod is, hogyan kell használni, az megint egy lökés.

Ha mind a három faktor összejön, akkor hihetetlen önuralom kell kitörni innen, még akkor is, ha elég értelmes vagy ahhoz, hogy belásd, ez nem egy jó dolog.

2021. júl. 13. 08:41
 7/7 anonim ***** válasza:
13%
Mert az ilyen egy gyenge jellem. Aki megakar változni, az meg is fog.
2021. júl. 13. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!