Az lehetséges ha én nem élek intézetben, és nincs is probléma itthon semmi ami miatt elvennének a családtól, hogy beköltözzek egy lakásotthonba kiváncsiságból, milyen ott élni? Van sok intézetis ismerősöm, akivel jóba vagyok.
Dehogyis. Eleve, aki ott van, azt az állam pénzén tartják el. Az ott dolgozóknak is eggyel több emberrel kéne foglalkozniuk.
Amúgy örülj, hogy nem kell ott lenned, van normális családod.
Akik ott élnek mit meg nem adnának, hogy legyen rendes családjuk, te meg oda akarsz költözni... Nyilván amúgy sem lehetséges ez, mert így is túl sokan vannak általában, nincs kapacitás rá, hogy nem rászorultakat is ellássanak ott.
Különben nem hiszem, hogy tárt karokkal fogadnának ott, főleg, ha elmondanád, hogy honnan jöttél. Irigyek lennének rád, jogosan és nem értenék, hogy jó dolgodban mit keresel ott.
Önkéntes segítőként szerintem van esélyed.
Mindig jól jön a találkozás szakellátásban nevelkedő gyermekekkel.
Régebben voltak olyan táborok, ahol fele-fele arányban mentek családos gyermekek és intézetis gyermekek, mindenki sokat tanult belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!