Örökbefogadott gyereknek hány évesen mondanátok el, hogy nem ti vagytok az igazi szülei? (nincs ilyen problémám, csak kíváncsiságból kérdezem)
Tesómék fogadtak örökbe egy kislányt. Ők az IGAZI szülei, úgyhogy ezen nincs mit elmondani.
Azt kezdettől fogva tudja, hogy őt örökbe fogadták. Másfél évesen viték haza. Az ő megfogalmazásában Anyáék érte mentek, hogy hazavigyék a nagy bölcsiből, ahol addig lakott.
Én első perctől úgy fogalmaznék, hogy különbséget teszek a születés es az örökbefogadás között, erősítve, hogy mi vagyunk a szülei és szeretjük, és ez az út normális.
Borzasztó törés lehet egyszer csak megtudni, mint belenőni ebbe a fogalomba, hogy örökbefogadás.
Én azt gondolom, az az IGAZI szülő, aki szereti és felneveli a gyereket.
Én a kezdetektől azt mondanám, hogy volt egy néni (ha nagyobb, máér lehet mondani, hogy a biológiai anyukája), aki megszülte azért, hogy nekünk lehessen Ő.
Jól leírták előttem a lényeget, egy dologgal egészíteném ki: nem csak azért rossz, ha nem mondják el az örökbefogadás tényét a gyereknek, mert később úgyis kiderül az igazság, és ez mindenki számára kellemetlen és mellbevágó. Számos olyan történetet ismerek (örökbefogadással foglalkozó szakember rokonom által), mikor idős korában tudta meg valaki, hogy valójában örökbe fogadták, és ennek következtében megfosztották annak lehetőségétől, hogy megismerhesse a vér szerinti rokonait (mert már meghaltak).
Természetesen nem biztos, hogy az örökbefogadott megkeresi a vér szerinti szüleit (testvéreit), de az, hogy megfosztják a választási lehetőségtől (csak azért, mert az örökbefogadóknak kényelmesebb), nagyon rossz érzés lehet.
Nem véletlen, hogy az utóbbi 20 évben a felkészítő tanfolyamokon elmondják mindenkinek, hogy igen nagy hiba, ha titokként kezelik a gyerek előtt ezt.
Nekem kiskorban is már mondták hogy, hogyan vártak stb stb, mikor ott a méhben voltam, szóval ha nekem örökbe fogadott gyerekem lenne biztos, hogy arról beszélnék neki, hogy mennyire vártuk hogy megkapjuk és mennyire izgultunk és persze a születésről is beszélnék neki ilyen picinyke korban.
ÉS ugyanúgy szeretném persze mintha csak belőlem bújt volna elő .
De az én felfogásom liberális.
Ja, és persze mindig elmondom, hogy mi most már együtt maradunk, és nem adom senkinek....
Neki most ez a természetes, - később, sokkal nehezebben tálalható egy ilyen információ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!