A cigányok és a zsidók miért barátkoznak könnyen ?
A 13 ker koruthoz kozeli resze kb a Victor Hugo utcaig a a tipikus zsido ovezet. Ott levegonek neznek mindenkit ,ha barmit kerdez a jarokeloktol.(utbaigazitas stb) illetve,ha tarsashazban a kozoskepviseletrol kerdezunk,akkor is elutasitoak.( Nem vagyunk ciganyok es nem is nezunk ki annak. )Szoval a tipikus zsido varosreszeken nagyon elutasitoak az emberek,nem segitokeszek. Ott biztos,h nem kopogtat a szomszed.
A tipik cigany keruletekben 8 ker Blaha kornyeke es Nepszinhaz utca vonzaskorzete vagy a 7 es 6 ker koruton kivuli resze pl Eotvos utca,Csengery utca, Vorosmarty utca,Izabella u,Sziv u,Bajnok u es kornyeken siman szobaallnak az emberrel. Segitokeszek stb. De van mellette kotekedes keregetes lopas rablas lehuzas. Ezeken a reszeken a shomszed jon es baratkozik a folyison,beszelget stb. Akkor is,ha az ember siet.
Izraeli vagyok.
Az izraeliek minden idegenhez - sot, lass csodat, altalaban meg egymashoz is - kedvesek. Egyszeruen ez a szokasos viselkedesmod.
Ami a cigany baratnodet illeti: Izraelben nincsenek ciganyok, a legtobb izraeli azt hiszem nem is hallott az Europaban jol ismert problemarol. Tehat egyszeruen egzotikus lehetett az ismeretlen nemzetiseg a szamukra.
Ha pedig ti is kedvesek voltatok es szimpatikusak, akkor meg az izraeliek miert ne lettek volna azok.
Magyarorszagon mas a helyzet. Mikor ott jartam, akkor nem kellemes afferjaim zajlottak ciganyokkal. Nem azert mert zsido lennek, hanem pld mert a szemem lattara loptak tolem es mikor ezt megakadalyoztam, akkor nem ertettek, hogy mi a hibas a viselkedesukben.
7#
Tudták hogy kik azok a cigányok
Angolul mondtuk, vissza mondták héber nyelven amit pontosan nem tudom már hogy van de mutatták telefonba 😅 . És mondták “you know we are friends “. Én meg mint magyar , sváb felmenőkkel inkább meg se szólaltam 😅 csak hogy hungarian. Egyébként a világon mindenhol vannak cigányok /romák egy barátom az egyetemről arab cigány pontosabban dom vagy domári származású ahogy ő mondta.
Elmagyaráztam pontosan hogy kik a cigányok honnan jöttek ő tudott mindent . Azt is mondta van az ő népében olyan réteg aki mai napig nomád életet él.
Kimaradt a kérdésből, hogy SZERINTED egymással.
De az meg nem úgy van, utána lehet járni különböző országokban.
Én is jártam Izraelben, szőke hajam van, szóval semmiképp sem nézek ki zsidónak. Velem volt a barátom is, aki ráadásul német.
Amikor megkérdezték, hogy honnan jöttünk, és meghallották, hogy a barátom német, akkor egy pillanatra csend volt, megállt az ütő a levegőben - de aztán : "Ti fiatalok vagytok, nem éltetek még akkor" - és nagyon kedvesek voltak. Egy tanárnő még kerülőt is tett értünk, és stopposként kivitt minket a sivatagból a főútra, ahol tudtunk Eilatba stoppot kapni. Aztán láttuk, hogy a kocsija visszafordul arra, amerről elhozott minket.
Szóval az izraeliek igenis kedvesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!