Mi a teendő, ha valaki szégyelli azokat a dolgokat amiket a múltban tett?
Eléggé "más" voltam gyerekként, valamilyen értékelés alapján magántanulónak akartak volna küldeni. Valahogy mégis rendes iskolába kerültem, ahol megaláztak a tanárok, és mindenki került engem, a közeledések ellenére
Valahogy aztán tizenéves koromra találtam pár hobbit, összeismerkedtem minden korombelivel az iskolán kívül, és egy "furcsa, de menő" srác lettem
Felnőttként már teljesen átértékeltem mindent, azonban még mindig aggaszt, hogy mi történne ha munkahelyet váltanék, és valamilyen régi iskolatárssal vagy ismerőssel kellene találkoznom a munkahelyen, ahol elindulnának a pletykák rólam, stb.
Hogyan lehet ezeket elfelejteni, vagy megbékélni ezzel?
Nekik sose kellett azt átélniük, hogy minden az ő hibájuk volt, és napról napra megszégyenítik őket a tanárok
Ők mindent jól csináltak, mindig mindent megkaptak, mindig büszkék voltak rájuk a szüleik, stb.
Hidd el már senkit nem érdekel a múlt. Ez már csak a te fejedben kering. Mindnki ilyen egyébként, de felejtsd el.
Költözz el meszebbre ahol senkivel sem fog összefutni.
Én általános iskolában egy igazi szekáló voltam. Sok mindenkit kigúnyoltam.
Aztán középiskolába felkerültem és nagyon nagy személyiségfejlődésem volt.
Viszont még mindig szégyellem magam, volt olyan is aki miattam járt pszichológushoz.
Próbálok nem gondolni ezekre.
Azota visszahúzódóbb lettem meg kedvesebb is
#6: Az a helyzet hogy nekem is volt egy korszakom (mielőtt bekerültem középiskolába, akkor voltam a legszabadabb és a legjobb ponton az életemben) amikor bekerültem akkor mindenkinek "meg akartam mutatni" hogy ki az új srác, és az első dolgom nekem is az volt hogy halálra szivattam a többieket
Csak akkor már kezdtem kinőni ebből, meg az iskola is egyre fontosabb lett, és a végére teljesen magamba fordultam, mivel mindent kivett belőlem hogy egyáltalán elvégezzem: ugyanígy vagyok most is az egyetem után, csak sokkal gondterheltebben és fáradtabban, tele megbánással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!