Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Sok embert mért zavarja az,...

Sok embert mért zavarja az, hogy valaki kövér vagy sovány/ fekete vagy fehér ?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekelne, mert nekem egyikkel sincs bajom
2021. ápr. 6. 14:51
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

Kövér voltam, anorexiás lettem, 3 év alatt csontosra fogytam magam. Mindkét esetben szekáltak az emberek. (TISZTELET A KIVÉTELNEK!, igen, nagyon sokan bántottak, de közel ennyien támogattak is)

Sok embernek lehetetlen megfelelni, aki akarja, az meg fogja találni a hibáidat.

2021. ápr. 6. 15:03
 2/6 Sunshinedoll ***** válasza:
93%

Szerintem egy önmagával és az életével elégedett ember nem mások külsejének a szekálásával fog önigazolást nyerni.

Egyébként meg pl. a rasszizmus meg a kövérek utálata elég mélyen gyökerezik a társadalomban (és egyébként maga a kövérek utálata is a rasszizmusra, azon belül is a "kövér fekete nők" utálatára vezethető vissza), szóval alapvetően elég nehéz elkerülni, nagyon sok ember szocializálódik úgy, hogy ezek számára teljesen természetesek, ami mondjuk egy gyerek esetében elfogadható indok, viszont egy felnőtt embernek saját maga kötelessége, hogy javítson a látószögén és a gondolkodásmódján és megkérdőjelezzen visszázs társadalmi normákat.

2021. ápr. 6. 15:23
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
Engem nem zavar más ember alakja, hisz mindenki úgy él, ahogy akar, viszont az szokott irritálni, ha pl. valaki fogyni szeretne, de csak sír, hogy ez mennyire nehéz, kifogásokat keres..stb. Az emberi hozzáállás és viselkedés sokkal idegesítőbbszokott lenni, mint egy emberi alak.
2021. ápr. 6. 15:23
 4/6 Sunshinedoll ***** válasza:
93%

#3 Ezzel igazából csak az a baj -és csak kis köze van a Te válaszodhoz, csak elindított bennem egy gondolatmentet -hogy senkit nem zavar egy sovány ember, aki egészségtelen kajákat eszik és rendszeresen vagy néha rinyál, hogy jajj változtatni kéne az életmódomon, mert nem lesz ez így jó vagy ajj menni kéne edzeni. Sőt, alapvetően szimpatikusnak tartjuk azokat és azonosulni tudunk azokkal az emberekkel, pl. akár sztárokkal is, akik kifejezik azt, hogy ők mennyire nem figyelnek oda arra, amit esznek, vagy mennyit edzenek, holott látszik rajtuk, hogy hazudnak, vagy legalábbis nem a teljes igazságot mondják el. Ami oké, nem is azt mondom, hogy ezeket keresztre kéne feszíteni, mert sovány vagy kövér, mindenkinek szíve joga úgy élni, ahogy szeretne.

De ha sovány ember "rinyál" ondjuk, hogy ahh már megint a mekiben vacsoráztam, megint nem edzettem lollll, az úgy nem is rinya, hanem "relatable" meg vicc, meg poén, mert ha nem látszik rajta, az nem bűn.

Egy kövér ember ha mekit eszik, akkor azért bírálják, ha salátát, akkor meg azért, mert biztos fogyózik, nem jó salátát eszik, nem így kell diétázni, ma se tornázott; akkor hirtelen ugyanazok a dolgok, amiket a sovány is csinál itt már ítélet elé kerülnek és mindenki úgy érzi, szabadon bíráskodhat is felette, csak azért, mert ki mert fejezni egy vágyat valami iránt.

Múltkor láttam a tiktokon egy csajt, aki kalória deficites étrendjéről csinál vieókat, mikor mit eszik és azt a típusú diétát követi, hogy mennyiségileg sok, de alapvetően alacsony kalóriatartalmú kajákat eszik. Szóval igen, adagra masszív, de kalóriatartalmat tekintve ilyen 6-700 kalória, ami az ő esetében (van vagy nemtom, 100 kilós) abszolút oké még kalóriadeficitben is. Rengeteg trágár, szar kommentet kapott, hogy hogy lehet ennyit zabálni, meg ez nem kalória deficit. Szóval én csak azt nem értem, hogy ha van egy ember, aki nyilván szeretne változtatni az életén, akkor azt miért kell elítélni, ha valamit nem ökéletesen csinl, vagy nem úgy csinálja, ahogy szerintünk kéne? De ha valamelyik topmodell mondja hogy jajj a kedvencem a tészta meg a pizza meg a bor, azzal úgy valahogy tudunk azonosulni hogy jajj, ők se tökéletesek, holott nyilván sokkal karcsúbbak meg jobb formában vannak ,mint mi, de nem, ha pizzát eszik, akkor jaj, hát ő is ember. De a kövér ember az igenis legyen az tükéletes és csináljon mindent jól, és ne merjen rinyálni se. Nemértem.

2021. ápr. 6. 15:38
 5/6 anonim válasza:
100%

Azért mert RASSZISTÁK!

Sajnos sok olyan ember van èn nem értem őket.

2021. ápr. 30. 22:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én soha senkit nem cseszegetek a külseje miatt, de sok embernek ez a mániája, főleg, ha magukkal nincsenek megelégedve. Pl kövér vagy legalábbis súllyal küzdő emberek imádnak azzal b-sztatni, hogy vékony vagyok. Nem tudok hízni, ez van. Ellenben én sosem szólok be nekik azért, mert dagadtak.
2021. jún. 11. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!