Szerintetek a süllőt zavarja a 18as fekete teflon fonott zsinórt?
Miért zavarná? A süllö valóban kicsit "kényes" de én ugy tapasztaltam inkább a merev drot elökék gynusak neki,
a lágy kevlár zsinorok viszont nem , és a csali is már ha élö, természetesebben tud mozogni.
Az is számít(hat), hogy állóvízen vagy folyóvízen használod. A profi horgászok egy része állítja, hogy a fonott zsinór "zajos", a gyártók meg persze kikérik maguknak. Én nem tudom mi az igazszág, de folyóvízen hagyományos monofil zsinórral több süllőt fogtam, mint fonottal. Állóvízen nem látok különbséget.
Mivel sajnos nincs olyan szerencsém, hogy évente 50-50 napot süllőzzek álló és folyóvízen is, így a fentiek lehet hogy teljesen alaptalanok és a különbség lehet pusztán a véletlen műve.
Ugyanakkor 2 versenyhorgász ismerősöm (egymástól függetlenül) is azt vallja, hogy folyóvízen,óvatos halakra inkább monofil, állóvízen viszon a fonott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!