Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A szegénység nem szégyen?

A szegénység nem szégyen?

Figyelt kérdés

Tartja a mondás, hogy a szegénység nem szégyen, ugyanakkor én mégis az ellenkezőjét tapasztalom. Van jelenleg munkám, de szegény vagyok. Ez, azon kívül, hogy frusztrál, teljesen lerombolta az önbizalmam. Értéktelennek érzem magam, mert nincs anyagi jólétem, hanem csak próbálok megélni és fennmaradni hónapról hónapra. Társaságba már nem járok, új embereket megismerni már nem szeretek, magamról beszélni nem szeretek.

Szerintem az erkölcsiségünk mondatja ezt velünk, hogy a szegénység nem szégyen, mert a mi világunk még az egyenlőség eszméjén épült fel. Viszont én azt tapasztalom, hogy az emberi mivoltot pusztítja a szegénység. Mit gondoltok?

2021. jan. 20. 03:04
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Ami vele jár az a szégyen.

Pl ha olcso kinai cipőkben kell jàrni, vagy a lakhelyed nem frissen festett, hanem lepukkat, régi szőnyeg stb, az igénytelennek hat az átlagnak, nem a szegénységre asszociálnak.

2021. jan. 20. 03:29
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

*nem önmagában a szegénység a szégyen hanem a vele járó külsőségek. Mert kivülállok csak azt látják.

Azt ha májkrémes kenyéren élsz, azt nem.

2021. jan. 20. 03:30
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

Esetedben mit jelent a szegénység? Nem tudod tartani a lépést a kollégáiddal külsőségekben, vagy ételre sincs pénz? Egyedül élsz?

Sajnos cukormázas életet élünk, mindenki pakolja kifele a közösségi oldalára, hogy hol nyaralt, milyen sültes tálat készített, pózolnak az ajándékoktól roskadozó karácsonyfa alatt a boldogságtól, közben meg írkálnak ide befele, hogy utálja az anyósát, a párja undok vele vagy megcsalja, a gyereke el akar költözni stb...

Hidd el, hogy mindenkinek van keresztje a nagy pompa közeppe is. Próbáld megtalálni a kapaszkodót, a saját boldogságodat, mert az a szerényebb körülmények között élőknek is adott, még lehet, hogy szebben is ragyog.

2021. jan. 20. 04:16
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Normális világban, és normális értéktenddel rendelkező világban nem lenne az,legalábbis nem a te szégyened lenne, de így az, sajnos. Az ok senkit nem érdekel, csak a külsőségek. Bár szegényen nem tudsz a külsőségegre se koncentrálni, hogy ne látszódj annak mások előtt. De alapjába véve, szerintem nem az, csak egy állapot, ami ideiglenes, és változhat is, ha teszel ellene.
2021. jan. 20. 05:14
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
Szegenyseg erzes akkor van, ha a jobb moduakhoz viszonyitod magad ... tudod olyan ez mint a kozlekedes: van aki gyalog jar es masok autoval, de vegul is mind a ketto eljut oda ahova elindult.
2021. jan. 20. 06:08
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

A szegénység egy hiányállapot: az anyagi biztonság és bőség hiányát jelenti.

Nincs olyan hiányállapot, ami jólesik az embernek, vagy ne viselné meg hosszú távon. Szégyennek nem mondanám, inkább egy folyamatosan az ember feje felett lebegő veszélynek, ami meghatározza a mindennapjait.

2021. jan. 20. 08:49
 7/10 anonim ***** válasza:
48%

De. A szegénység ugyanis a személyiség része, így szégyellni kell és meditálni hogy redukáld.

-.-

2021. jan. 20. 09:25
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
Én nálad százszor szegényebb vagyok. Sose voltam jómódú, sőt. Erősen az ellenkezője. Még is teljesne kiegyensúlyozott és elégedett vagyok. Engem nem pusztítbaz anyagi szegénység.
2021. jan. 20. 09:35
 9/10 anonim ***** válasza:
72%
Még annyi, hogy ha ez a nagyon kevesekre igaz általánosítás( hogyan ha a kisebb %ot érinti, nem értem..) igaz lenne mindenkire, akkor sem lenne szégyen. Miért lenne? Tegyük fel minden pont úgy van, ahogy gondolod. Mi a szégyelni való benne?
2021. jan. 20. 09:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A mai világ nézete szerint én is szegény vagyok, csakhogy én nem így érzem! Van fedél a fejem fölött (igen, egy lepukkant panellakás szar környezetben), van mit ennem, van ruhám, van telefonom! Én nem vagyok szegény, csak nem vagyok olyan kényelmes mint a jómódúak! Nekem meg kell dolgozni azért, ha valamit szeretnék! Persze a gazdagok közt sem mindenki tételenkedett, sokan tettek érte, hogy jobb legyen, van aki meg csalással érte el, vagy beleszületett (onnan pedig egyenes az út).
2021. febr. 18. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!