Mely szavak idegesítenek a legjobban?
Figyelt kérdés
Merő kíváncsiságból kérdezem. Engem például az ha a szexet (magyar szövegkörnyezetben) s-el írják, neadjisten meg is spékelik (sexys).
Vagy az ilyen tipikus kismama szavak, mint a tejcsi, pocaklakó, cicimatrica, szopi, vagy az a beszédmód, ahol a gyerekére T/1-ben hivatkozik: "3 hónaposak LETTÜNK".
Vannak még ilyenek, pl kvázi, és helyett s, és még sorolhatnám.
Számotokra mi az, ami nagyon idegesítő? Melyikben gondoljátok, hogy általános, mert a legtöbb embert zavarja, és melyiket tartjátok egyedinek?
2020. dec. 21. 19:45
31/45 anonim válasza:
30 Hirtelen ennyi jut eszembe*
32/45 Metionin válasza:
A mizu, meg az ilyen kisgyerekes hülyeségek hogy tejcsi meg tentikézni meg amikor mindent királyi többesben csinálnak, fogzunk, kakilunk, büfizünk. Attól is falra mászok amikor valakinek már egy éves rég elmúlt a gyereke de még mindig a hónapokat mondja (22, 36, 48 hónaposom) és számolgatni kell hogy most hány éves akkor a kölök. Egy nagy kedvencet most nemrég hallottam gyerek szinonimájára: emberbab :D
35/45 anonim válasza:
Amikor kisállat tartók magukat a kutya "anyukájának"/"apukájának" titulálják. Undorítónak tartom, egyrészt azért, mert ezek a megnevezések jóesetben egy szeretett személynek járnak ki, nem a gazdinak, másrészt, mert az állatot gyermekszerepbe teszi, ami sértő az állatra nézve is, harmadrészt mert van egy bestiális asszociációja is.
37/45 anonim válasza:
#11 a "nos" jelentése az mint angolul a "well". Szerintem nem hasznontalan, és más szavunk nem nagyon van rá
38/45 anonim válasza:
Telefonálásnál: leteszlek!
Szó pótló szó amikor valaki nem tudja mi a neve: kütyü
Ezek idegesítenek
39/45 anonim válasza:
Kikerázza magát, more/tesó, adom (szleng verzió), kajak, boomer/OK boomer, crush/krássom, zsa, "tucat/tömeg/hang vagyok".
40/45 anonim válasza:
#37. Igen, tisztában vagyok vele hogy ezt jelenti, de igazából mégse jelent semmit csak időhúzás. Így értettem amit írtam 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!