Mely szavak idegesítenek a legjobban?
Merő kíváncsiságból kérdezem. Engem például az ha a szexet (magyar szövegkörnyezetben) s-el írják, neadjisten meg is spékelik (sexys).
Vagy az ilyen tipikus kismama szavak, mint a tejcsi, pocaklakó, cicimatrica, szopi, vagy az a beszédmód, ahol a gyerekére T/1-ben hivatkozik: "3 hónaposak LETTÜNK".
Vannak még ilyenek, pl kvázi, és helyett s, és még sorolhatnám.
Számotokra mi az, ami nagyon idegesítő? Melyikben gondoljátok, hogy általános, mert a legtöbb embert zavarja, és melyiket tartjátok egyedinek?
Kismama szótár?? 😀Nagyon jókat írtatok! Mindegyikkel egyetértek.
Nekem egy van, ami kifejezetten idegesít: nos.
Ez mit jelent? Szerintem semmit.
A "feszt" szó, az "izé", a hülye becenevek egy kapcsolatban, a "hüttő" és meg sorolhatnam.
Egyetértek a fentiekkel, a kismamak nyaladzo szavai is idegesitenek.
Szeri, puszcsi, lávcsi, cuksi, meg ezek társai.
Meg engem személy szerint az is zavar, ha a "vagyok" szót "vok"-nak írja valaki és a "Nem tudom" helyett "nemtom"-ot vagy a "valószínűleg" helyett "valszeg"-et használ.
De a "vok" az nagyon kiveri nálam a biztosítékot! :D
A kismamaszótártól engem is kiráz a hideg, de azt hiszem tegnap láttam itt az oldalon egy olyat, hogy megfájdult a fejem: cicifüggő, avagy "cicista". :DD
Amúgy a punci, meg a popsi szavaktól vagyok még rosszul, nem tudom, miért.
am, akk rövidítések (főleg amikor az am-ot ámnak írják)
kikerázza magát
sorozatot darál
more, tesó
adom
nem láttuk jönni
nagyot megy
boomer, OK boomer
crush, krássom
sya, micsi
shippelés
zsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!