Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Kinek mennyire "hullottak"...

Kinek mennyire "hullottak" szét, a baráti kapcsolatai a járvány alatt?

Figyelt kérdés

2020. dec. 8. 22:10
A kérdező szavazást indított:
Alig érdeklődnek felőlem
Ugyanúgy érdeklődnek felőlem, mint járvány előtt
Magányos lettem
32 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
20%
Az internet korában okafogyott ilyen "kérdést" feltenni.
2020. dec. 8. 22:11
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanaz a fenállás megmaradt amit felvázoltam magamba a baráti körömnek. Akikkel elhülyültem azzal már nem chatelek, akivel rendesen beszélgettem azzal chatelek is. Szóval minden ugyanaz maradt minőségileg.
2020. dec. 8. 22:14
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
számomra nagyon fontos a találkozás, a minőségi időtöltés, amit nem tudok tartani. van akivel már nem beszélünk, eléggé magányosnak érzem magam
2020. dec. 8. 22:16
 4/17 anonim ***** válasza:
74%
Semennyire. Chatelgetünk, videóhívásban dumálgatunk, játszunk... Minden szuper, mint volt.
2020. dec. 8. 22:22
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Semennyire, mert előtte sem voltak barátaim. Nem változott semmi a járvány előtti társasági életemhez képest. F
2020. dec. 8. 22:24
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
Nekem annyiban változott, hogy pár embert okosabbnak gondoltam, így végeztem egy kis tisztogatást az ismerőseim között.
2020. dec. 8. 22:32
 7/17 anonim ***** válasza:

Külföldön élek, az otthon élő barátokkal sajnos kimaradt az idei összes betervezett találkozás (minimum 4 lett volna, ebben egy nagy közös csapatos nyaralás), de videón, telefonon vagy chaten pl. sokkal többet beszélünk, mint korábban. Nem ugyanaz, érzem a különbséget, hiányoznak, de ennyit ki tudunk bírni és jövőre ha törik ha szakad összehozzuk.

A helyben élő barátaimmal rendszeresen találkozom, csak a programok lettek mások, inkább szabad téren csinálunk valamit.

2020. dec. 9. 12:03
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon jó kérdés, és pont gondolkoztam rajta. Én egy kicsit magányosabbnak érzem magam, mivel a helyzet miatt (is nagyrészt) nem sokat találkozunk. Viszont neten ugyanannyit írkálunk, mint előtte. Dehát ugye személyesen dumálni pl. mindig sokkal jobb szerintem, mint netről. Szóval én alig várom, hogy szabadok legyünk végre.
2020. dec. 9. 12:33
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Eddig sem volt túl sok haverom, de velük igyekeztem találkozni, beszélgetni.

Ha nagyon össze szeretném számolni, mindössze 3-4 ilyen ember van, akik régi iskola/osztálytársaim.

Az egyetemről is van pár jó ismerősöm/haverom, nov 11. óta nincs egyetem, online szoktuk megbeszélni a zárthelyiket, vizsgákat, beadandókat, de ennyi. 1-2 ember van, akivel "mélyebben" szoktunk beszélgetni, de szerintem nekik sem jelentek túl sokat, és bizonyos mértékig vice-versa - de azért jó beszélgetni másokkal, meg úgymond "gyakorolni" a kommunikációt, mert bsc után/egyetem végefelé belevágnék egy "barátkozós" projektbe, illetve aktívabban keresnék barátnőt.

Egyik nagymamámmal november óta nem találkoztam személyesen (az erkélynél 5 perces beszélgetéseket nem számolom ebbe bele), talán! karácsonykor ki mer merészkedni az önkéntes karanténból, a másik nagyimmal meg alapból sem találkozom túl sokszor.

Szerencsére jó kollégáim vannak, szóval amikor nem vet fel minket a munka, velük szoktam beszélgetni/hülyülni.

Kb 1-2 havonta szoktam még találkozni a pszichológusommal.

Egyébként édesanyámmal együtt élek egy alig 40 m2-es lakásban, és mindketten eléggé idegesítjük egymást. Anyámnak kb én vagyok az egyetlen társasága az anyján kívül, ami szomorú, és szeretem is, de már nem igazán van kedvem az ő lelki terheit hordani. Pl. most otthonra akarok építeni egy satupadot, van a várostól nem messze egy tanyánk, az ottani satupadról vennék mintát mindössze (semmi komolyabb meló), de még ott is a nyakamon akar lógni... Áhh... pedig azt hittem, hogy lehetne egy kis én-időm.

Röviden: magányos vagyok, eléggé, de a totális egyedüllétet sok szempontból jobban bírnám, élvezném is (pl úgy nevetek, ahogy szeretnék, nem kell füllhalgatóval szenvedni stb), mint azt, hogy össze vagyok zárva anyámmal.

Megint leszegezem! Nem rossz a kapcsolatom édesanyámmal! Csak teljesen másképp élünk.

Barátnőm nincs.

20F

2020. dec. 9. 19:03
 10/17 anonim ***** válasza:
úristen.. 9es.. annyira hasonlókat írtál, mint ami velem van, hogy szinte megijedtem :D pacsi a koronára mindenkinek :)
2020. dec. 9. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!