Mi értelme kocsmába,étterembe,fesztiválra/koncertre,diszkóba járni?
Étterem:irreálisan drága ételek a mennyiséghez,a beszerzett áruhoz képest(most az hadd ne legyen már megtiszteltetés hogy egy pincér elédrakja) ráadásul hacsak nem valami méregdrága 4-5 csillagos adott esetben "fályndályniiing" étterem,az íze sem jobb mint amit otthon csinál az ember recept alapján,és az étlapok is általánosságban hót unalmasak,ehetsz 2 rántotthúst 'háromezeré
Kocsma:Drága italok amik egy diszkontnál általában durván 1,5-2x annyiba kerülnek,cserébe bámulhatod a részeg arcokat meg nézheted a meccset egy tv-n,ezt simá megtudod otthon is csinálni a barátaiddal olcsóbban,ha meg egyedül iszol nem mindegy hol iszol egyedül vagy jobb a társas magány?
Fesztivál:Irreálisan méregdrága ételek italok(háromszoros,adott esetben ötszörös ár),egy normális életvitelű hét minimum 100.000 de inkáb 2-300.000Ft,idegen izzadság szagú emberek tömörülnek egymáshoz bódultan,gyakoriak a lopások és a dílerek,illetve elmehetsz megnézni a kedvenc előadód "élőben",ami annyit tesz hogy valszeg láthatod fél kilóméterről(ha alacsony vagy meg akkor ha valaki a nyakába vesz)
Koncert:Ugyanaz mint a fesztiválnál csak általában az egynapos
Diszkó:Ugyanaz mint a fesztivál,csak rövidebb és "kisebb szabású" itt mégannyira sem lehet ismerkedni mint a többi helyen,mert a kis épületben a zaj miatt még annyira sem lehet hallni mint szabadtéren.
Ergó mindent tudsz máshol,ismerkedni lehet a munkahelyen,buszmegállóban,neten stb...Inni zenéthallgatni tudsz otthon is,egyedül vagy barátokkal tized annyiból.
A kérdés főleg arra irányult hogy amit megtudsz kapni otthon,ugyanolyan vagy hasonló minőségben arra miért költenek ennyit az emberek?
Mert azt megértem hogy valaki vesz egy tv-t,egy telefont,egy ruhát,vagy valami különleges italt,mert ezeket sanszosan szinte senki nem tudja otthon elkészíteni,de hogy beül egy étterembe megenni ugyanazt 5x annyiért,beül egy kocsmába meginni ugyanezt szintén drágábban,meg fesztiválon meghallgatni ugyanazt "élőben" amit otthon már rongyosra hallgatott pár részeggel ezt sosem tudtam megérteni...
Szerintem mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás. Nekem általában nem az, ha vendégül kell látnom az otthonomban egy rakás embert. Mert ha nem kérik is készülök, kitakarítok, sütök valamit, előveszem a poharakat, ha kaja van, vagy ünneplünk, akkor tányérokat, evőeszközöket. Alsó hangon fél napig készülök azért, hogy másnap fél napot eltoljak a visszafelé pakolással, takarítással. Persze van erre is példa, de szívesebben ülünk be vacsorázni egy étterembe, mert akkor senkinek nem kell plusz időt tölteni a készülődéssel, rendrakással. Számunkra ez jó kikapcsolódás akár többen, akár kettesben. Lehet, hogy neked nem ad semmi pluszt az, hogy minden energiabefektetés nélkül eléd teszik a vacsorát, baromi jól laksz, finomat eszel, jó hangulatban és utána nem kell elmosogatnod, elpakolnod, de én ezt az érzést kifejezetten szeretem.
Ugyanúgy kikapcsolódás egy kocsma, ahol el iszogatunk, beszélgetünk, otthon hagyva a problémákat egy időre, kiszakadva a megszokott közegből. A disco nálam feszültség levezető volt, még most is szeretek tombolni nagy ritkán és szeretem, hogy sok ember körülvesz. Egy házibuliban ez azért nem így van és a szomszédok sem feltétlenül díjazzák. Na most itt ismét fennáll a helyzet, hogy onnan hazamegyek, lefekszem és másnap max annyi a bajom, hogy fáj a fejem, de nem kell a romeltakarításon is gondolkoznom.
Nekem ezek mind-mind kellemes időtöltés és jó kikapcsolódás.
A koncertek és fesztiválok valamiért nem. Ettől függetlenül megértem, hogy valakinek az. Én azt mondom, hogy persze, spóroljon az ember, de ha jól esik, akkor igenis engedje meg magának azt a két pohár koktélt, vagy egy kellemes vacsorát valahol.
Fura, de alapvetően egyetértek veled. Étterembe szoktam járni rendszeresen mert nem mindig van időm, kedvem vagy hozzávalóm főzni, így ezeken spórolok.
Máskülönben sokkal jobban szeretem a saját ételem elkészíteni, akkor biztosan az lesz benne amit én akarok, olyan ízvilága lesz amit én akarok, jó szórakozás a sütés-főzés, nem idegenekkel kell együtt étkezni, pincért ugráltatni stb. Nekem maga az étteremben történő fogyasztás inkább rhadt kínos élmény többnyire (elvitelre szoktam venni, melóban megeszem).
Koncerten voltam eddig néhányon amin jól éreztem magam, ha sikerült úgy kifogni hogy nem a tömegnyomor leghátuljában álltam...
Kocsma max akkor jó ha túl sokan lennénk ahhoz, hogy valakinek az otthonában kényelmesen elférjünk. De amúgy jobban szeretem a házibulikat, szerencsére a baráti társaságom is.
Én még a mozit említeném meg, nagyon drágán megnézhetsz 1 db filmet miközben rendszeresen dumálnak, telefonoznak, csámcsognak melletted, rugdossák a hátad, stb. Én már csak akkor megyek moziba ha valami limonádé komolytalanabb filmen együtt akarunk röhögni a haverokkal, mert van hogy (mint a kocsmánál) nem férnénk be egyikünk otthonába se. De elképzelhetetlen nekem, hogy hogy élhetném bele magam egy komolyabb film hangulatába a moziban....
Engem ezek közül csak az étterem érint. Jó néha, hogy nem nekem kell bevásárolni, megfőzni, tálalni, mosogatni. Pláne munka után. Egy jó kaja elkészítése sok idő, és egy kicsit sem olcsó. Havi egyszer szívesen kifizetek mondjuk 5000 Ft-ot egy komolyabb kajára.
Egyébként ha csak azt nézem, hogy a bevásárlás, főzés, mosogatás helyett még dolgozom, akkor még is éri, az órabér több.
Azert, mert rossz orszagban jarsz etterembe :)
Itt Malajziaban a roti canai 1 ringgit, a nasi goreng 4-6, a nasi biriyani baranyhussal 10 ringgit. Sate ayam 60 sen.
Egy uzletsoron van 2-3 etterem egymas hegyen-hatan, kulonfele etelekkel.
A tobbivel (koncert, fesztival) egyetertek, azok engem sem erdekelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!