Mi értelme kocsmába,étterembe,fesztiválra/koncertre,diszkóba járni?
Étterem:irreálisan drága ételek a mennyiséghez,a beszerzett áruhoz képest(most az hadd ne legyen már megtiszteltetés hogy egy pincér elédrakja) ráadásul hacsak nem valami méregdrága 4-5 csillagos adott esetben "fályndályniiing" étterem,az íze sem jobb mint amit otthon csinál az ember recept alapján,és az étlapok is általánosságban hót unalmasak,ehetsz 2 rántotthúst 'háromezeré
Kocsma:Drága italok amik egy diszkontnál általában durván 1,5-2x annyiba kerülnek,cserébe bámulhatod a részeg arcokat meg nézheted a meccset egy tv-n,ezt simá megtudod otthon is csinálni a barátaiddal olcsóbban,ha meg egyedül iszol nem mindegy hol iszol egyedül vagy jobb a társas magány?
Fesztivál:Irreálisan méregdrága ételek italok(háromszoros,adott esetben ötszörös ár),egy normális életvitelű hét minimum 100.000 de inkáb 2-300.000Ft,idegen izzadság szagú emberek tömörülnek egymáshoz bódultan,gyakoriak a lopások és a dílerek,illetve elmehetsz megnézni a kedvenc előadód "élőben",ami annyit tesz hogy valszeg láthatod fél kilóméterről(ha alacsony vagy meg akkor ha valaki a nyakába vesz)
Koncert:Ugyanaz mint a fesztiválnál csak általában az egynapos
Diszkó:Ugyanaz mint a fesztivál,csak rövidebb és "kisebb szabású" itt mégannyira sem lehet ismerkedni mint a többi helyen,mert a kis épületben a zaj miatt még annyira sem lehet hallni mint szabadtéren.
Ergó mindent tudsz máshol,ismerkedni lehet a munkahelyen,buszmegállóban,neten stb...Inni zenéthallgatni tudsz otthon is,egyedül vagy barátokkal tized annyiból.
A kérdés főleg arra irányult hogy amit megtudsz kapni otthon,ugyanolyan vagy hasonló minőségben arra miért költenek ennyit az emberek?
Mert azt megértem hogy valaki vesz egy tv-t,egy telefont,egy ruhát,vagy valami különleges italt,mert ezeket sanszosan szinte senki nem tudja otthon elkészíteni,de hogy beül egy étterembe megenni ugyanazt 5x annyiért,beül egy kocsmába meginni ugyanezt szintén drágábban,meg fesztiválon meghallgatni ugyanazt "élőben" amit otthon már rongyosra hallgatott pár részeggel ezt sosem tudtam megérteni...
Ez szórakozás, kikapcsolódás
Spórolni nem itt kell. Ha valaki azt akar, akkor nem mozdul ki. Nyaralni se. Az is felesleges. Aludni meg enni otthon is lehet, sőt sokaknak napozni is
Étterembe azért jár sok ember hogy néha ne kelljen főznie mondjuk egyszer egy hónapban. Kényelmes. Illetve van nyilván csomó kaja amit otthon nem igazán készítenél el, az durva általánosítás hogy csak rántott húst lehet enni.
A kocsmában azért egy csapolt hideg sört teljesen más inni mint otthon a dobozosat. Pláne hogy nagyon sokaknak akik oda járnak (tinédzserek, egyetemisták, fiatalok), nincsen saját lakásuk, nem lehet folyton pl. a szülők nyakára járni. Emellett a kocsmának van egy hangulata is amit otthon elég nehéz megteremteni.
Az élő zene pedig teljesen más élmény mint otthon hallgatni. Látni a kedvenc előadomat élőben aki ráadásul amerikai tehát elég ritkán jár Magyarországra nagy élmény volt. Óriási bulit csinált. És nem érdekel hogy a huszonpárezer Ft-ot racionális volt-e kifizetni mert ilyen élmény lehet csak kétszer-háromszor van egy ember életében.
Hát figyelj ha te elintézed, hogy az én kis 51 nm-es kecómban a Sabaton tartson egy élő koncertet akkor nem nézlek totál idiótának. :D Egyéb esetben viszont igen.
Étterem: 3k-ért ha te rántotthúst eszel akkor nagyon nem tudsz éttermet választani. :D 3k-ból viszonylag sokféleképpen meg lehet oldani 1 főre 1 evést én ebben az árfekvésben 1 jó hambira szavaznék. Éééés nem marhára nem tudod otthon úgy elkészíteni. Vagy legalábbis nem kevés elcseszett próbálkozás kell mire megtanulod csak az adott ételt bármi előképzettség nélkül. [Az első és egyben utolsó saját készítésű hamburger bucimról közegészségügyi okokból inkább nem nyilatkoznék... :D A kutyám nem volt hajlandó hozzá érni nemhogy én.]
Kocsma: Megint csak szögezzük le, hogy nem csak lepukkant helyeken lehet ám inni. Képzelj el egy helyet ahol a sör nem vizezett kőbányai [tehát vizezett víz] hanem mondjuk jobb magyar craft sörfőzdékből származik. Yep drága de van értelme. De ha egy mezei kocsmában gondolkodunk akkor is szimplán azt fizeted meg, hogy nincs dolgod a beszerzéssel, potenciális ismerkedési lehetőség, nem basszák szét a házadat a haverjaid. :D
Fesztivál / koncert: Egész egyszerűen más az élő zene + azért társulnak mellé egyéb szolgáltatások [kaja/pia pl fesztiválon] / látvány meg ilyesmi.
Diszkó: Kocsma csak szar zenével. :D
Engem sem különösebben kötnek le az ilyesmik úgy önmagukba, inkább azok az emberek akik néha napján elrángatnak 1-1 helyre de attól még bőven nem ugyanaz egy koncert mint mondjuk otthon zenét hallgatni. Mondom ezt úgy, hogy a saját helyzetemhez mérten qrva sokat költöttem hangcuccokra [ami egy TEAC UD-503 + Hifiman HE400S-en nem szól jól az velszeg alapból szar].
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!