Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Leszoktad nézni azokat,...

Leszoktad nézni azokat, akiknek nincs végzettségük?

Figyelt kérdés
Sosem néztem való világot, nem is érdekelnek az ilyen műsorok, viszont néhány éve elkezdtem nézni Osváth Zsoltot youtubeon, aki ugye való világos volt. Érdekel amiről és, amit beszél, sokszor teljesen egyet értek vele, de mindig furcsáltam, hogy nincs végzettsége. 8 általánossal nem igazán értem hogyan lehet az RTL-nél dolgozni, ez nekem valahogy nem stimmel. Most pedig az új munkahelyemen van egy 25 éves lány, aki Zsolthoz hasonlóan nem rendelkezik semmilyen végzettséggel, amit ugyan nem reklámoz, de nem is titkolja. Ennek ellenére jó beosztásban dolgozik, nála tanultabb embereknek a felettese. Nyílván nem kaphatta volna meg ezt az állást, de valamelyik főnök kifejezetten kedveli és benyomta oda.Egy értelmes, jó humorú lányról van szó, a többiektől hallottam, hogy kevés részletet ismernek, de elvileg nagyon rossz gyermekkora volt, amivel magyarzható miért nincs végzettsége, de szerintem ez csak duma.Hogyan lehetnek egy 8 elemit végzett embernek diplomás barátai? Hogyan lehet bárki felettese? Tudom, hogy ez lenézés és semmi okom nincs bántani ezt a lányt, hisz sosem ártott nekem, de valahol nagyon igazságtalannak tartom, hogy én éveket tanultam azért, hogy normális fizetésem legyen egy nap, mások pedig végzettség nélkül is magasabb pozícióban dolgoznak. Szerintetek rossz ember vagyok, amiért lenézem őket, pedig egyébként normális emberek vagy valahol érthető, hogy ez zavar? Nekem az a véleményem, hogy aki 25 év alatt nem volt képes legalább estin leérettségizni és összeszedni egy szakmát, annak nem kellene olyan munkát megkapnia, amihez egyébként szükséges végzettség.
2020. okt. 23. 19:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én utálom a hozzád hasonlóan nagyképű senkiket, akik lobogtatják azt a papírjukat, ami már szinte mindenkinek van.

Fentebb jól írta valaki, hogy "a diploma az új érettségi".

Nagyon igaz!

2020. okt. 23. 23:10
 22/25 anonim ***** válasza:
Találkoztam már olyannal, akinek csak 8 általánosa van, de 100-szor több emberség és intelligencia van benne, mint egy másik diplomásban.
2020. okt. 23. 23:23
 23/25 anonim ***** válasza:
Alapvetően nem szoktam vele foglalkozni, hogy kinek mi a végzettsége, az embert nézem, hogy önmaga milyen.
2020. okt. 24. 04:19
 24/25 anonim ***** válasza:
Inkább azt nézem le, aki iskolázott, de egy igekötős igét nem tud helyesen leírni.
2020. okt. 24. 09:02
 25/25 anonim ***** válasza:
Soha! Nem a végzettség dönti el, hogy milyen ember vagy! Vannak diplomás hold hülye ismerőseim. 8 általánossal rendelkező ismerőseimmel inkább kijövök, okosabbak sokszor mint a diplomások.
2022. nov. 6. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!