Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Leszoktad nézni azokat,...

Leszoktad nézni azokat, akiknek nincs végzettségük?

Figyelt kérdés
Sosem néztem való világot, nem is érdekelnek az ilyen műsorok, viszont néhány éve elkezdtem nézni Osváth Zsoltot youtubeon, aki ugye való világos volt. Érdekel amiről és, amit beszél, sokszor teljesen egyet értek vele, de mindig furcsáltam, hogy nincs végzettsége. 8 általánossal nem igazán értem hogyan lehet az RTL-nél dolgozni, ez nekem valahogy nem stimmel. Most pedig az új munkahelyemen van egy 25 éves lány, aki Zsolthoz hasonlóan nem rendelkezik semmilyen végzettséggel, amit ugyan nem reklámoz, de nem is titkolja. Ennek ellenére jó beosztásban dolgozik, nála tanultabb embereknek a felettese. Nyílván nem kaphatta volna meg ezt az állást, de valamelyik főnök kifejezetten kedveli és benyomta oda.Egy értelmes, jó humorú lányról van szó, a többiektől hallottam, hogy kevés részletet ismernek, de elvileg nagyon rossz gyermekkora volt, amivel magyarzható miért nincs végzettsége, de szerintem ez csak duma.Hogyan lehetnek egy 8 elemit végzett embernek diplomás barátai? Hogyan lehet bárki felettese? Tudom, hogy ez lenézés és semmi okom nincs bántani ezt a lányt, hisz sosem ártott nekem, de valahol nagyon igazságtalannak tartom, hogy én éveket tanultam azért, hogy normális fizetésem legyen egy nap, mások pedig végzettség nélkül is magasabb pozícióban dolgoznak. Szerintetek rossz ember vagyok, amiért lenézem őket, pedig egyébként normális emberek vagy valahol érthető, hogy ez zavar? Nekem az a véleményem, hogy aki 25 év alatt nem volt képes legalább estin leérettségizni és összeszedni egy szakmát, annak nem kellene olyan munkát megkapnia, amihez egyébként szükséges végzettség.
2020. okt. 23. 19:18
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
99%
Mindegy mit tanultam nyelveken kívül, szart sem ért az életben. Amúgy nem nézem le azt, aki normális, csak nincs iskolája. Azon változtass, hogy ne te legyél az irigy lúzer.
2020. okt. 23. 19:22
 2/25 A kérdező kommentje:
Változtatok. Jelenleg is tanulok munka mellett, de ettől még zavar, hogy van, aki pihen meg utazgat a szabadidejében és sikeres, miközben nekem ezért áldozatokat kell hoznom. Ahogy írtam én őszintén kedvelem Osváth Zsolt videóit, és a lánnyal sincs személyes problémám, de nem tudok nem irigykedni arra, amit elértek 0 erőfeszítéssel.
2020. okt. 23. 19:25
 3/25 anonim ***** válasza:
96%

A diplomás (agrármérnök) apám főnöke (mármint nem hierarchiában felette álló alkalmazott, hanem munkaadó) 4 elemivel bír.

250-300 milliós osztalék alatt nem volt éve az elmúlt 8 esztendőben.

Lenne okom lenézni?

A szomszédunk cége napelemrendszereket telepít. Sorban veszi a városban az ingatlanokat, sokszázmilliós vagyonra tett szert. Egyszerű szerelő volt.

A legjobb barátnőm édesapja ajándékboltokat és éttermeket üzemeltet, rendőrként végzett.

Szerintem a 2 diplomás szülőm 10 évnyi fizetése nincs annyi összeadva, mint neki egy évi bevétele.

Ez csak a szűk környezetem volt.

2020. okt. 23. 19:30
 4/25 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy miért akarod Te megmondani, hogy mely munkákhoz szükséges végzettség?!

Az eszem megáll.

Ezt szabályozza a törvény (orvos, gyógyszerész, mérnök, jogi pálya, pedagógia, stb.) ott, ahol kell.

Ahol pedig nem, ott a munkaadó joga, hogy eldöntse, ki a legalkalmasabb.

Megnyugtatlak, a multikat ritkán érdekli a papír.

Érettségivel voltam pályakezdőként személyzeti igazgató a Tesco-nál. Csodálkoztam, hogy nem kérnek papírt, utóbb tudtam meg, hogy az egész európai szegmens igazgatója szakmunkást végzett.

2020. okt. 23. 19:32
 5/25 A kérdező kommentje:
Igen, multiról van szó. És ti mindezt, amit leírtatok nem tartjátok igazságtalannak?
2020. okt. 23. 19:33
 6/25 anonim ***** válasza:
96%
Elsővel teljesen egyet értve, nálam is csak a nyelv az, aminek hasznát veszem, szinte minden más sallang, felesleges, nem életszerű gürcölés! Én estin érettségiztem le munka mellett, mert szégyelltem, hogy nincs érettségim... A mai fejemmel, hagytam volna azt a 4 évet ilyen szar oktatási rendszer-követelmény mellett, és azonnal külföldre mentem volna. Nem ismerem azt az embert, akiről szó van, de attól mert nincs papírja, még lehet olvasott, bölcs és széleslátókörű.
2020. okt. 23. 19:35
 7/25 anonim ***** válasza:
63%

Van a mondas h aki dolgozik/tanul nem er ra penzt keresni.

Ettol fuggetlenul a legtobb tanulatlan nem lesz miliardos, a tobbseg rosszabb poziciokat kap mintha tanult volna.

A kezdemenyezo es vallalkozoi kepesseg ami az elengedhetetlen kulcsa a gazdagodasnak.

Mas kerdes hogy a legtobb ember nem tudja kihasznalni a gazdagsag elonyeit, nem lesz boldog tole.

2020. okt. 23. 19:36
 8/25 anonim ***** válasza:
3%
Önmagában emiatt nem nézek le senkit. De sajnos nem a diplomások szoktak sggfej módjára okoskodni meg gányolni a munkahelyen, ezeket az embereket foghegyről el szoktam küldeni a jó qrva anyjukba, mert csak ártanak. Aztán később derül csak ki, hogy nem jártak egyetemre vagy az első évben kibuktak, azért ilyenek szerencsétlenek. Nem minden aluliskolázott ilyen, de akik ilyenek voltak, azokról mindig kiderült, hogy azért viselkednek hülyén, mert nem tanultak olyasmit, ami nélkül diplomát sem adnak a kezedbe jobb helyen.
2020. okt. 23. 19:43
 9/25 anonim ***** válasza:
32%
A kiscsaj felszo*ta magat abba a pozicioba, vagy vkinek a valakije. Ennyi. Multkor jelentkeztem egy irodai munkara 3 diplomaval nem vettek fel. Utana neztem ki lett a nyertes: egy nyolc altalanist vegzett nagycsocsu, vilag eleteben kitartott hulye picsa.
2020. okt. 23. 19:48
 10/25 A kérdező kommentje:
Kizártnak tartom, hogy a lány szószerint felsz*pta magát, mivel egyrészt nem szép, másrészt látszik rajta, hogy valóban jó dolgozó, csak ez nem változtat azon, hogy nincs ehhez papírja. Illetve Osváth Zsolt se hiszem, hogy szexxel érte el, amit elért..
2020. okt. 23. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!