Leszoktad nézni azokat, akiknek nincs végzettségük?
A diplomás (agrármérnök) apám főnöke (mármint nem hierarchiában felette álló alkalmazott, hanem munkaadó) 4 elemivel bír.
250-300 milliós osztalék alatt nem volt éve az elmúlt 8 esztendőben.
Lenne okom lenézni?
A szomszédunk cége napelemrendszereket telepít. Sorban veszi a városban az ingatlanokat, sokszázmilliós vagyonra tett szert. Egyszerű szerelő volt.
A legjobb barátnőm édesapja ajándékboltokat és éttermeket üzemeltet, rendőrként végzett.
Szerintem a 2 diplomás szülőm 10 évnyi fizetése nincs annyi összeadva, mint neki egy évi bevétele.
Ez csak a szűk környezetem volt.
Amúgy miért akarod Te megmondani, hogy mely munkákhoz szükséges végzettség?!
Az eszem megáll.
Ezt szabályozza a törvény (orvos, gyógyszerész, mérnök, jogi pálya, pedagógia, stb.) ott, ahol kell.
Ahol pedig nem, ott a munkaadó joga, hogy eldöntse, ki a legalkalmasabb.
Megnyugtatlak, a multikat ritkán érdekli a papír.
Érettségivel voltam pályakezdőként személyzeti igazgató a Tesco-nál. Csodálkoztam, hogy nem kérnek papírt, utóbb tudtam meg, hogy az egész európai szegmens igazgatója szakmunkást végzett.
Van a mondas h aki dolgozik/tanul nem er ra penzt keresni.
Ettol fuggetlenul a legtobb tanulatlan nem lesz miliardos, a tobbseg rosszabb poziciokat kap mintha tanult volna.
A kezdemenyezo es vallalkozoi kepesseg ami az elengedhetetlen kulcsa a gazdagodasnak.
Mas kerdes hogy a legtobb ember nem tudja kihasznalni a gazdagsag elonyeit, nem lesz boldog tole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!