Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek az introvertáltabb...

Szerintetek az introvertáltabb embereket diszkrimináció éri amiatt, mert a világ jobban kedvez az extrovertált beállítottságúaknak?

Figyelt kérdés
Természetükből adódóan hátrányuk származik amire azt lehet mondani, hogy hát midnenkinek egyenlő eselyei vannak...igenám, csak egy introvertáltnak extrovertáltnak lenni elképesztő nagy erőkifejtés és hamar ki is lehet merülni tőle.
2020. okt. 21. 21:50
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

8

A kontakt ideje és intenzitása is számít. Számítógépes munkánál is kontaktba kerülsz de nem vagy folyamatosan kontaktban mint például egy ügyvédi, politikusi vagy színészi pozícióban. Az extroveráltak meg még ráadásul fel is töltődnek a munkavégzésük során ilyen munkákban és ez elképesztő versenyelőnyökhöz juttatja őket.

Viszont tudtommal nincs olyan pálya ahol, az introvertáltak lennének előnyben.

2020. okt. 21. 22:29
 12/34 anonim ***** válasza:
17%

" Introvertált = Kimerül, elfárad társaságban

Extroverált = Feltöltődik energiával társaságban"

EZ nem igaz, ilyen definíció nincs!!!

2020. okt. 21. 22:31
 13/34 A kérdező kommentje:

10

Állásinterjún ha egy menendzseri pozícióért interjúvolnak valakit szerinted nem igyekeznek megtudni, hogy mennyire aktív, közlékeny, társasági az illető. Tudják, hogy egy olyan ilyen természetű ember sokkal dinamikusabb, az emberek jobban követni fogják, színesebb, motiválóbb személy stb.

Nagyon gyakran a személyiség a perdöntő az állásinterjúkon, akkor is amikor hasonlóan felkészültek, de olyan is előfordul, hogy a picit kevésbé felkészültet választják mert jó a személyisége.

2020. okt. 21. 22:34
 14/34 anonim ***** válasza:
91%
#12, attól, hogy ez nem egy általánosan elfogadott definíció, még alapvetően igaz.
2020. okt. 21. 22:34
 15/34 A kérdező kommentje:

12

Persze. Ezek szerint csak a te definíciód van.

2020. okt. 21. 22:35
 16/34 anonim ***** válasza:
Szerintem az ide válaszolók még nem találkoztak introvertált emberekkel.
2020. okt. 21. 22:43
 17/34 A kérdező kommentje:

16

Szerintem sem. Pedig ha elolvasnák legalább a definícióját megérthetnék, hogy mit is jelent a szó.

2020. okt. 21. 22:47
 18/34 anonim ***** válasza:
22%

"Az extroveráltak meg még ráadásul fel is töltődnek a munkavégzésük során ilyen munkákban és ez elképesztő versenyelőnyökhöz juttatja őket."

Én még nem láttam olyan embert, aki fel van töltődve munka után. 😂😂😂

2020. okt. 21. 22:48
 19/34 A kérdező kommentje:

18

Ne gyári munkára gondolj. Például irodai munka, lehet szocializálódni, nevetgélni, csacsogni stb. Olyan napokon még akár energiadúsabban is végezhetik a napot mint, ahogy elkezdték.

2020. okt. 21. 22:55
 20/34 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem nem. Én introvertált vagyok (nem szorongási zavaros, nem szociális fóbiás, nem nyomorék, mint a többség, aki introvertáltnak meri hívni magát, mert úgy könnyebb, mint szembenézni az agybajával) és egyáltalán nem zavar, hogy ilyen a világ. Soha nem ért hátrányos megkülönböztetés emiatt. A nyüzsgésre, extrovertált szórakozásokra meg értelemszerűen nem vágyok, mivel introvertált vagyok. Azok, akik forronganak azon, hogy mindenhol extrovertáltakat látnak és megy "jahahaj, ki vagyok rekesztve", qrvára nem introk, már ne is haragudjatok.:D Ez kb olyan, mintha egy homoszexuális ember irigyelné, hogy a heterókra több ellenkező nemű nyomul. Nem releváns számára, mert teljesen más a beállítottsága, nem okozna neki többletélményt, ha meleg férfiként nőkkel járna randira vagy leszbikus nőként férfiak udvarolnának neki. Remélem, érthető voltam.
2020. okt. 22. 04:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!