Miért olyan nagy divat mindig inni?
Nem csak hétvégén, de hétköznap is.
Fiúk lányok.
Vagy csak a fiúknak is miért jó hetente kocsmázni?
Milyen hatással van a párkapcsolatotokra?
Mennyire lehet majd jó későbbiekben?
Ezt ki lehet nőni? Ha lesz gyereke, gyerekük?
Párszor hívtak engem is de nekem nincs kedvem mindig menni és inni. Én nem olyan nagy ivó vagyok és idegesít mert a környezetemben szinte mindenki az.
Nekem az a véleményem, hogy már suliban is csak az a réteg járt kocsmázni folyton aki a "menőbb" rétegbe tartozott.
Ez ilyen elvárás szerűség is feléjük. Ők így mutatják meg, hogy nagy fiúk.
Amúgy meg nem rossz dolog kikapcsolódni inni egyet, de nem kell túlzásba esni.
Kilehet nőni persze. Eljön majd az az idő amikor nem lesz kivel menni, vagy nem lesz pénz már ilyenre, vagy tényleg olyan környezetbe kerül ahol nem helyeselik ezt a fajta életmódot.
Aki nem lesz alkohol függő csak szeret inni azt tud változni is.
És amúgy hiába voltak gimiben "menők", a mai napokra elég nyomik lettek :P
Szerintem ki lehet nöni. Èn a vendéglátásban dolgoztam több mint 10 évet, és ott beletartozott, hogy kb minden este miután bezártuk a bárt, mentünk inni egyet. Aztán legtöbbször nem csak egyet ittunk ugyebár. Buli buli hátán egyfolytában. Most igy visszagondolva szerintem elég sokat vedeltem akkoriban, és mindent. Töményet, bort, hol ezt hol azt (de mindig csak egyfélét, nem kevertem soha). Aztán meguntam a vendéglátást, más lett a munkám, hétfötöl péntekig dolgoztam 8.00-16.00, ezután nem mentünk el inni ugyebár... Ekkor hétvégére szorult meg néha hétköznap ritkán lecsúszott 1 pohár bor.
Mióta gyerekem van, azóta meg egyenesen rosszul vagyok a piától. 2-3 pohár pezsgö a max, de a 3-tól már esélyes, hogy nagyon szxrul leszek.
Szóval igen, aki csak szeret inni de nem lesz alkesz (mivel tudja, hol a határ), azt szerintem is ki lehet nöni.
N
"Én pl. egy községben lakom, itt ha akarnánk se tudnánk sehová máshová menni, mint a helyi vendéglátó egységbe..."
Ez rendben van, de ott gondolom, nem CSAK alkoholt lehet inni! Én sosem iszom alkoholt nyilvános helyen (otthon is csak évenet néhány alkalommal), egyszerüen üdítöt - vagy ahogy lehet - teát rendelek.
Eddig sehol nem volt ebböl gond, senki nem problémázott ezen.
Magyarországon mindenhol és mindenki iszik, amit rendszerszinten támogatnak. A munkahelyi ivás pl bizonyos esetekben teljesen elfogadott (Szülinap, névnap). Vannak helyek az országban, ahol nincs transzplantálható máj. Az egészről van egy klassz rövidfilm ami elemzegeti a helyzetet.
Amúgy én több mint 2 éve nem iszom és nem azért mert alkesz voltam. Ilyen is van.
Ki pálinkát iszik
A temetőbe kiviszik!
Ki pálinkát nem iszik
Azt is oda temetik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!