Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy maradhatott fent máig az...

Hogy maradhatott fent máig az a középkori gondolkodás, hogy akivel valami rossz történik, az biztos megérdemelte?

Figyelt kérdés
Ez tök ugyanolyan, mint amikor a beteg embereket bűnösnek kiáltották ki, a betegségüket meg Isten büntetésének.
2020. aug. 13. 15:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
86%
Aki tárgynak tekinti a nőket például (ma pont töröltek egy ilyen kérdést), azt miért kellene sajnálni, hogy nincs párkapcsolata?
2020. aug. 13. 17:16
 22/30 A kérdező kommentje:

#17 mondjuk, hogy nem veszek tudomást a kötözködő hangnemről, csak a tartalmat nézem.

Ha a feljebbi generációk életmódjának köszönhető, akkor megint csak nem az áldozat a hibás, tehát megbukott az elmélet.

#19 ha már ilyen okos vagy, nyugodtan elmagyarázhatod nekünk, buta halandóknak az univerzum értelmét. Szóval, miért bűnös, akit meggyilkolnak és miért tiszta a tolvaj politikus?

#21 ez természetesen igaz, de a párkapcsolat alapból nem érdem kérdése.

2020. aug. 13. 17:35
 23/30 anonim ***** válasza:
88%

Ha valaki tényleg aktívan hozzájárul ahhoz, hogy rossz dolgok történnek vele, az nem áldozathibáztatás, ha ezt a tényt közöljük, hogy igenis tehet róla.

Nem tanulsz és megbuksz a vizsgán.

Részegen mész be dolgozni és kirúgnak.

Egészségtelenül élsz és beteg leszel.

Sok sávos úton szabálytalanul mész át és elütnek.

Meztelenkedsz a metrón és elvisznek a közteresek.

Nem veszel jegyet/bérletet és megbüntetnek.

Fél méteres vízbe fejest ugrasz részegen és megsérülsz.

Aki nem tehet a bajokról, nyilván normális ember nem hibáztatja, de nem simogatjuk meg a buksiját annak, aki siránkozik, pedig vaj van a füle mögött.

2020. aug. 13. 17:46
 24/30 A kérdező kommentje:

Egyrészt te is beismerted, hogy van, aki nem tehet róla, ennél fogva karmával, meg egyéb ostobaságokkal jönni értelmetlen.

Főleg, hogy egyesek mindent megtehetnek, mégis elkerüli őket a baj.

Másrészt egy dolog hibázni, de legalább akkora bűn a káröröm, ha nem nagyobb.

2020. aug. 13. 17:51
 25/30 anonim ***** válasza:
33%
22 Ha te ezen a véleményen vagy akkor elárulod, hogy miért agykontrollozol?
2020. aug. 13. 17:58
 26/30 anonim ***** válasza:
"Egyrészt te is beismerted, hogy van, aki nem tehet róla, ennél fogva karmával, meg egyéb ostobaságokkal jönni értelmetlen." - Ki jött a karmával? Nem én, 23-as válaszoló voltam.
2020. aug. 13. 18:01
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
19: mit akarsz nekem elmagyarázni, azt hogy miként az én hibám a vetélésem...? Egyetértek a kérdezővel, mondd el mindnyájunknak, szerinted vajon hogyan működnek ezek a dolgok. Kíváncsian várom. Itt, nem privátban.
2020. aug. 13. 18:07
 28/30 anonim ***** válasza:
73%
Nagyon érdekelt ez a kérdés, ezért vissza-vissza tértem ide, és még most sem értem miért kell bárkit hibáztatni ha rossz történik vele. Ehhez nagyon felületesnek és rossz indulatúnak kellene lennem. Egyáltalán mi az hogy megérdemelte? Nem tehetek ilyen kijelentést ezzel saját magamat is minősíteném. Szerintem ez is csak egy olyan kategória ahol egyszerűbb legyinteni, belerúgni az illetőbe mint belegondolni a másik helyzetébe.
2020. aug. 13. 19:47
 29/30 anonim ***** válasza:
51%
Így dolgozzák fel a gyengék a rossz dolgok lehetőségét. Amikor vele történik valami tragédia, azért is mindenki más a bűnös, nem kell bonyolult okfejtéseket sejteni mögé, nekik kb tabu lépésről-lépésre végiggondolni egyértelmű dolgokat. Kivéve a tényleges pszichopata, ő tudomásul veszi a tényeket, aztán próbál még keményebben játszani mindenütt. Az első felét eltanulhatnák tőlük a sima nárcisztikus hibáztatóautomaták, csak ez ugye lehetetlennel határos, ha onnan indul valaki, ahonnan ők.
2020. aug. 13. 20:31
 30/30 anonim ***** válasza:
Egyrészt lehet igaz is,hiszen a sorsot lehet provokálni,másrészt ismert a pszichológiában,hogy az ember hajlamos elhárítani magától azokat a kellemetlen dolgokat,amik akaratán kívül őt is érinthetik"Ez meg ez azért történt veled,mert hülye voltál,én viszont soha nem leszek ilyen hülye" elven.
2020. aug. 20. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!