Hogy maradhatott fent máig az a középkori gondolkodás, hogy akivel valami rossz történik, az biztos megérdemelte?
Na igen, idáig már nem terjed ki a logikájuk.
Vagy ha mondjuk egy ittas vezető balesetet okoz és a másik sofőr hal meg, aki szabályosan közlekedett. Akkor ezek szerint ő volt a bűnös, az alkesz meg nem tehet róla, ő csak a sors keze volt.
Őszintén: fogalmam sincs. Próbáltam megismerni a keleti megfejtéseket, szándékosan hittem a karmában, kerestem a jelzésértékű dolgokat, aztán amikor felhagytam az egésszel, akkor fordult elő nagyritkán, tényleg lényeges fordulópontok előtt, hogy valami nagyon egyértelműeket lökött az intuíció sorozatban, míg oda nem jutottam, ahol jobban haladhatok az önmegfejtés folyamatában... De ez, hogy így az agyával megmondja valaki, hogy biztos azért rúgsz mindig kislábujjal a fotel lábába, mert... Ez ilyen nagyon Dunning-Kruger szagú már. Létezik okság, és meglepően sokszor ilyen lelki dolgokban is ugyanúgy akar működni, mint a szigorú fizikai világban az, hogy van fotelod, előtted van, nem figyelsz, és elkapod kislábujjal. Persze még ennek is vannak "rétegei", hogy nem tanulsz belőle, ötödször se, ugyanúgy nem figyelsz, aztán jön megint a téboly. Az azért, maradva a példánál, igaznak tűnik, hogy ha szépen felnősz, tudatos leszel az életedben, jelen leszel az adott pillanatban, esetleg meditálgatsz is, hogy ez az egész könnyebben menjen, akkor hirtelen eltűnik a fotellábas sztori. Meg fokozatosan az egyre bonyolultabb hasonlók is.
Ezen a vonalon indulnék el, hogy a jó irányba változás, a letisztuló belső világ, az ezzel megnyíló "öreges" bölcsesség tényleg olyasmi, amiről te tehetsz, ha megtörténik. A tudattalanság, figyelmetlenség, öncélúság, megfelelni vágyás fura, áttekinthetetlen világába egy egyszerű vakvéletlen is képes nagyon-nagyon bekavarni (nem mintha mondjuk a tibeti csávók életébe ne kavarna be ugyanúgy olykor-olykor). Aztán aki bonyolítani akarja a dolgokat, az ráhúzza a megfejtéseit a történtekre (de néha meglepő zsenialitással ám!), aki meg egyszerűsíteni szeret, az tényleg ilyen occami nyugalommal valószínűsíti, hogy épp ez épp így lett, nagyjából mindenki okolható a megfelelő mesével, és nagyjából senki nem tehet róla. Szabó úrnak is errefelé lenne jó elcammogni fejben, csak ugye a Karenek jobban tolják a boltot, ezért inkább nekik fog termelni, amíg csak lehet.
10 Generációs-ismered a szót egyáltalán? Te tudod, hogy az illető előző 4 generációjában mit követett el a felmenőd? mert szerintem nem. Nem tudod, nem tudhatod. De az eredménye a leszármazotton van és ha végig követed az útvonalát egy családon akkor láthatod azt, hogy ahány generáció annál rövidebb idő alatt rombol-ha meg nincs állítva.
Mielőtt vagdalkozol ideje, ha elővennéd az értelmező kézi szótárt, hogy utána nézz olyan szavaknak amiket nem ismersz, hogy ne járj úgy mint most.
Van olyan ember, aki igenis hozzájárul ahhoz, hogy rossz dolgok történnek vele.
Egyik volt munkahelyemen első napján berúgott valaki, ráadásul a munkahelyen ivott, egyből kirúgták, jogosan, olyan eszközökkel kellett dolgoznia, amik alkoholos állapotban súlyos balesetet okoznak. Sajnálni kellene, vagy mi?
11
*Én aki ilyet mond, attól megkérdezem hogy szerinte én mit tettem hogy cserébe vetélést érdemeltem?
Ha érdekel a téma elmagyarázom privát és mindent érteni fogsz.
Undorító áldozathibáztatás, ennyi. Pszichopátiás kijelentés szerintem. Azt sugallja, hogy én bármit megtehetek veled és, ha nem védekezel vagy veszed észre, akkor a te hibád volt.
Ha ellopom az órád és nem tűnik fel, akkor nem is volt órád.
Ha megerőszakolnak az utcán, akkor miért nézel ki jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!