Milyen viselkedésre, gondolkodásra utal az ha a pszichológusokat pszichomókusnak csúfolják?
Figyelt kérdés
Jelenleg járok pszichológushoz és a családom csúfolodik
és piszkálódik a pszichologusommal.
2018. júl. 4. 23:09
1/7 anonim válasza:
ez egy általános ostoba szójáték, nem kell mögé gondolni semmit.
Egy idétlen "becéző" szóhasználata a pszichológus szónak.
2/7 anonim válasza:
A komoly dolgoktól való félelmüket vezetik le így. Ha zavar mondd meg nekik, hogy szerinted nincs mit elviccelni az állapotodon. Segítséget kérmi mikor valakinek szüksége van rá, teljesen természetes.
3/7 anonim válasza:
Szerintem se gúnyolódó szándékkal mondják. Inkább valamilyen pozitív érzetet próbálnak a béna szójátékkal kelteni benned.
4/7 anonim válasza:
Én pozitív jelzőként használom a "mókust". Sokkal közelebbi és barátibb, mint a hivatalos megfelelője.
5/7 anonim válasza:
Ugyanazért amiért a rendőrt fakabátnak, sünnek stb.
6/7 anonim válasza:
Én totál kóklereknek tartom azokat, de jogosan. Ezért.
7/7 anonim válasza:
Én is járok pszichológushoz, szakmailag és emberileg is nagyon nagyra becsülöm, de a "háta mögött" mókusnak mondom, pl. egy barátomnak beszélek arról, akkor úgy mondom, hogy ma voltam a mókusnál. Számomra ez egyáltalán nem lealacsonyító, inkább kedves. Egyébként elég sajátos a viszonyom vele: nagyon tisztelem, amit tud és érez is, de olykor pimasz is vagyok vele egy kicsit, amit kellő humorral kezel és elfogad. Felületesen ítélne meg, ha a "pimaszságom" alapján azt gondolná, hogy nem tisztelem, nem értékelem, vagy azt gondolná, hogy így akarok menekülni, vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!