Nem furcsa, hogy a magyar ember szókincsébe a néger szó nem szitokszó?
Figyelt kérdés
Sok országban az n betűs szó szitokszó ami a feketéket minősítette.
Utánanéztem, hogy magyarországon az annak megfelelő néger szó minek minősül és nálunk is degradáló kifejezés.
Viszont én ahogy észrevettem sok ember nem is tudja az országunkban (eddig én sem), hogy nálunk is hivatalosan degradáló kifejezésnek számít 2003 óta. És tankönyvek is használják.
Nem tudom, hogy mehetett el emellet az iskolarendszerünk. Szerintitek?
2020. aug. 10. 19:50
1/6 anonim válasza:
Ahogyan az angolban a gipsy (cigány) szó sem annyira.
2/6 anonim válasza:
Nem szitok szó a számomra csak a néven nevezése a fekete embereknek.
3/6 anonim válasza:
??? Tökmindegy, hogy mi hivatalosan. Nem akként használjuk, tehát nem az.
4/6 anonim válasza:
Szerintem a “nigga” , “feka” és társai a rossz csengésűek inkább.
5/6 anonim válasza:
Szerintem nem attól lesz szitokszó valami, hogy hivatalosan eldöntik, hanem akkor válik azzá, amikor a társadalom nagy része bántó célból kezdi használni. A néger kifejezés szerintem kb a romával egyezik meg, simán egy népcsoportot jelöl. A niggerezés vagy fekázás viszont már a cigányozással van egy szinten.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezért lepődtem meg rajta. Sosem gondoltam, hogy bántó lenne a mi szövegkörnyezetünkben, de úgy látszik hivatalosan lekicsinyítő.
Azt hiszek azért nem használom majd fekete ismerőseim előtt.
2020. aug. 11. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!