Miért nem veszik jó néven manapság sokan, ha valaki olvas?
Ennél a kérdésnél például a 6-os válaszoló azt írta, szimpatkius volt neki egy lány, de miután ő megtudta, hogy a lány szokott olvasni, inkább nem kezdett vele.
https://www.gyakorikerdesek.hu/tini-parkapcsolatok__parkapcs..
Miért baj ez sokaknak?
Elég angy tudatlanság kell ahhoz, hogy az introvertáltságot szociális fobiaként tudd be.
Érdekes téma ez az olvasás. Időről, időre hallani, hogy a fiatalok alig olvasnak, miközben a könyvesboltok fele a fiataloknak szóló könyvekkel van tele. Elvileg alig olvasnak, de mégis elég szépen fogynak az ebookok és a statisztikák szerint is azért sokan olvasnak.
Bajnak, meg nem baj, maximum valakivel nem passzol az ember. Ha valakivel nem passzol, akkor jogosan gondolhatja azt, hogy neki ez nem jön be és nem akar a másiktól semmit. Lesz mellette 100 másik, akinek bejön.
Nekem kicsit úgy tűnik, hogy alapvetően az olvasás megítélése inkább pozitívként van előadva, de közben tojik rá a többség. Pl. amikor ismerkedtem, akkor minden lány azt mondta, hogy milyen jó, hogy olvasok. Aztán, majdnem mindegyiknél ennyiben is maradt a téma, sosem jött többet szóba. Az, hogy edzettem, viszont igen.
Abból a 6-os válaszból nekem is az jött le, hogy az a lány nem szeret kimozdulni, 4 fal között tölti el a nyári szünetét.
Szerintem, kérdező, egyszerűen félreértetted azt a választ - ráadásul ebből gyorsan csináltál egy olyan elméletet, hogy sokan (???? egyetlen válaszoló!) rossz néven veszik ezt.
Szóval egyrészt ne akard a saját előítéleteidet belelátni mások válaszaiba, másrészt ne általánosíts.
A hozzád hasonló "jajj, ez a magyar mentalitás" stílusú válaszolóktól akartam megkímélve lenni. Ezzel éppen azt mutatod, hogy még a magyarság alsó rétegétől sem vagy különb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!