Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Számvetés. Hol is kellene...

Számvetés. Hol is kellene tartani 30 évesen?

Figyelt kérdés

Jövőre leszek 30, és hogy is fogalmazzak...kicsit talán azt érzem, gondolkodni kellett volna fiatalon.

Nincs befektetésem, lakáskasszám, magánnyugdíjpénztáram, életbiztosításom, tehát semmi megtakarítás.

Van egy 6 éves kocsim, amin még cseng 3,5 év hitel

Van egy 20 éves nagy-robogóm

Kb 700 ezer ft készpénzem.

Nem vagyok tulaja, sem résztulaja, haszonélvezője stb-je egyetlen cégnek, vagy földterületnek sem.

Albérletben élek a barátnőmmel több mint 2 éve, és ugye nemrég felvetődött a gondolat saját ház után.

Mivel egész életemben panelben éltem, kvázi kerüljön bármibe, kertes házat szeretnék, Budapest környékén. (tudom ez halál drága és 30 millióért romot kapok kb, ami masszív min 20 év eladósodás)

Szembesültem vele, hát még önerőm sincs, mit akarok? :D

A logisztikában dolgozom középvezetőként, de alulfizetve. Végzettségem nincsen rá vonatkozó.

Nem is azt kérdezem ki hol tart, hisz mindenki másképp vezényli az életét, mindenki más anyagi körülmények közül jön.

Sokkal inkább azt, hogy azok akik hasonló, vagy netán rosszabb cipőben járnak, hogyan indulnak neki a saját otthonteremtésnek?

Lehet itt hideget zúdítani rám, hogy hát igen, huszon egykét évesen több mindenem van mint neked, de a múltat megváltoztatni nem tudom.

A megoldás érdekel, mit lehetne kihozni ebből.

2020. júl. 23. 12:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Hàz/vagy önallo lakhatàs, kocsi, komoly parkapcsolat, munkahely.
2020. aug. 12. 13:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"bérek mindig Budapesten vagy környékén a legmagasabbak."

De most se vagy megfizetve, mit akarsz hát??? :D

2020. aug. 13. 13:07
 13/19 anonim ***** válasza:
80%

Jól állsz!

Én pont 30 vagyok!

Egy 5 éves gyerkőc. Egy albérlet 70000ft plusz rezsi. 110ezer forint fizetés havonta. 150 ezer adótartozás. Egy kapcsolat ahol a párom rendszeresen csal.

2020. aug. 13. 13:59
 14/19 A kérdező kommentje:

13:07

lehet hogy nem vagyok megfizetve, de vidéken, ha nem vagyok csókos ennek kb a felét keresném.

13:59

remélem ez csak irónia. vagy komolyan írtad? Ha igen, nagyon sajnálom...

2020. aug. 14. 09:37
 15/19 anonim ***** válasza:

Albérletből rögtön budapest agglomerációjába házba ugrani, szinte nem létező megtakarítással szerintem nem reális. Van olyan Pest megyei falu, ahol van ennyiért normális ház, csak akkor a közlekedés nem lesz olyan egyszerű.

Azzal számolj,hogy ha nem fővárosban van az ingatlan, akkor nem biztos hogy elég a 20% önerő. Falvakban, vidéken, stb. ingatlan állapotától, építőanyagtól függően 50% önerőt is kérhet a bank.

Be kell menni a bankba érdeklődni.

Mind a ketten próbáljatok meg jobban fizető állást találni, folyamatosan keressetek, és meglesz hamar az az önerő egy használt pici panelra.

Szerintem ne késlekedjetek sokat, mert pár év és megint emelkedni fognak az árak tovább.

Ha már van saját ingatlanotok, akkor legalább nem az albérletre szórjátok a pénzt, hanem a saját befektetésetekbe teszitek, amit így hamarabb vissza tudtok törleszteni.

Utána a következő lépés lehet egy ház. Nem kell megvárni, hogy teljesen ki legyen fizetve a lakás, csak már abba menjen a pénzetek, ne az albérletre, és akkor tudtok újratervezni.

Többlépcsős, de reálisabb. Mire albi mellett alacsony fizuval meglesz a ház, szerintem nyugdíjas leszel.

Sok sikert.

2020. okt. 17. 21:48
 16/19 anonim ***** válasza:
16%

28 éves vagyok.

600 nettó (középvezető multinál).

Kertes ház egy budai kertvárosban (nagyszülőktől örököltük).

3 gyerek (0 adó + CSOK)

Párommal idén nyáron házasodunk.

Szerintem kapd össze magad, le vagy maradva.

2021. máj. 29. 14:42
 17/19 A kérdező kommentje:

utsó: ez igen!

én is szeretnék itt tartani.

Bár az öröklés az nem egy boldog dolog.

de az elképzeléseim nekem is ezek, csak 1 max 2 gyerekkel.

Folyamatosan agyalok, mit tudnék tanulni, vagy mit vállalkozni, hogy jobban menjen a szekér, de évek óta nincs használható ötletem...

2021. máj. 31. 08:14
 18/19 anonim válasza:
Végül hol tartasz kérdező?
2023. dec. 7. 20:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 30 és még albérletem sincs :D
2024. jún. 10. 20:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!