Hogyan vegyek részt vegánként egy vadhús evő kerti partyn?
Lesz egy kerti party a következő hetekben, nem az első ilyen amin részt veszek.
A fókuszban az áll, hogy vadhúsos bográcspörköltet eszünk.
Nemrég teljesen vegán lettem.
Mondtam a szervező barátomnak, hogy nekem kéne valami vegán étel, de ő csak elviccelte és azt mondta, hogy majd a fűnyíró fűtartó dobozából ehetek lenyírt füvet...
Hogyan vegyem rá, hogy vegye komolyan az új életmódom és legalább valami alap vegán ételt kapjak?
Vigyél magaddal kaját, esetleg nagyobb adagot is csinálhatsz, hogy megkínáld a többieket.
Vagy vihetsz olyan dolgokat is, amit majd ha levették a bográcsot, te gyorsan meg tudod grillezni a tűzön.
Én sem várnám el a házi gazdátók, hogy külön készítsen nekem valamit, főleg hogy szerintem nem biztos hogy tudja mi fán terem a veganizmus, így biztos nem olyan ételt kapnál, amit szívesen fogyasztasz. (Pl csak egy üres salátát összedob, vagy még abba is tesz tojást, mondván, hogy az nem is hús - te pedig a leghisztisebb tagnak lennél tituálva, hogy még azt sem eszed meg)
1). Mi lenne, ha ebben az egy esetben visszatérnél a húsevésre? Nem jutnál miatta a pokolba!
2). Számolj azzal, hogy ha viszel is magaddal vegán ételt (vagy ott magad készíted el), sokan fognak noszogatni, hogy kóstold meg azt, amit a házigazda kínál. Ha nem eszed meg, esetleg gúnyolni fognak...
3). Azt javasolom, hogy menj el és edd azt, amit mások is esznek. Egy esetet kibnírsz.
mekkora bunkóság már elmenni egy helyre, húzni a szád a háziak főztére, hogy fúúj, és előszedni a kis dobozod és abból piknikezni.
inkább ne menj, nem kell mindenkit vérig sérteni. tudod milyen komplikált vadat szerezni? ő meg cuki és meg akarja veletek osztani, ahelyett hogy eldugná a fagyóba és megtartaná magának az összeset.
Lehet én vagyok a vadbarom, de ha meghívok valakit magamhoz egy kertipartira, akkor mindenkinek az ételallergiáját/preferenciáját figyelembe veszem készülődéskor. És nyilván nem fogom mindenkinek háromfogásos ebédet csinálni, de igyekszem, hogy mindenki tudjon enni. Szerintem bunkó dolog meghívni valakit, elvárni, hogy eljöjjön aztán nem adok neki való ételt. Szóval én nem mennék el több okból sem.
Jó, nyilván vihetsz magaddal saját kaját, az is egy megoldás, ha mondjuk a házigazdának nincs ideje annyit készülődni, de közben meg ott van az a vetület, hogy én nem szívesen mennék olyan társaságba, ahol szinte előre elkönyvelhető, hogy mindenki be fog szólni az étkezésem miatt (vegán vs. vadhúsparty? LOL adja magát) illetve a házigazda maga olyanokkal gúnyolódik, hogy a számba önti a fűnyírót.
Kösz nem. Ha valaki nem tud gúnyolódás nélkül vendégül látni, akkor oda nem megyek el, hanem hasznosabb és értelmesebb dolgokra szánom az időmet.
A következő hetekben lesz a kertiparti, vadhússal, nem akármivel. Tehát időben tudtál róla.
Eddig nem voltál vegán, nem rég lettél az. Komolyan elvárnád, hogy ehhez alkalmazkodjanak? Még az sem derült ki, hogy tartod-e ezt az étrendet örökre vagy csak egy múló hóbort. Ebben az esetben ez teljesen olyan, mintha csak feltűnösködni akarnál. Esetleg mondhattad volna a házigazdának, hogy te nem rég vegán lettél ezért nem fogsz enni a pörköltből. Aztán majd megmondta volna hogy, rendben, akkor
a, nem eszel semmit
b, készít neked valami mást
c, hozzál magaddal ételt/egyél mielőtt elmész
d, maradj otthon
De ilyen esetben ezt elvárnod nem jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!